So who should I vote for?

For those who are used to reading this blog in English, check out the summary in the end.

Ennakkovaalitkin on nyt sitten jo käynnissä ja mä en oo vieläkään keksiny kenelle se ääni pitäis antaa. Jotta valinta olis edes vähän helpompaa niin mietin itselleni pari perusasiaa joista toivoisin ääneni saajan olevan samaa mieltä. Asian helpottamiseks yritin vielä keksiä jotkut sellaset suht selkeet ja vähän pienemmän linjan jutut, joten en nyt lähde puhumaan ulkopolitiikasta, ydinvoimasta tai verotuksesta.

Ja ne asiat olis nämä seuraavat:

1. Uskonnonopetus kouluissa pitäisi lopettaa ja sen sijaan kaikille voitaisiin järjestää yhteistä elämänkatsomustiedon opetusta, jossa käytäisiin läpi eri uskontoja ja uskonnottomuutta. Tai sitten uskonnonopetus lopetetaan kouluissa full stop. Ja rahat mitkä menee kolmen pakollisen uskonnonkurssin järjestämiseen lukiossa voitaisiin laittaa vaikka opintojenohjaukseen. Siitä kun on kuuleman mukaan ollut vähän puutetta. Oli ainakin silloin kun itse kävin lukiota.


Tällä hetkellä tilannehan on peruskoulussa kärjistetysti esitettynä seuraavanlainen: ”Te juutalaiset meette nyt tonne parakkiin, jossa pidetään teidän seuraava oppitunti ja te evlutjumalanlapset jäätte tähän luokkahuoneeseen. Teillä muslimeilla onkin nyt hyppytunti ja te jäätte sitten opiskelemaan sitä islamia koulun jälkeen neljästä viiteen kun saadaan tuo teidän opettaja paikalle. Ja sinä tyttö siellä joka olet se luokan ainoa hindu, sun pitääkin nyt saman tien lähtee pika pikaa tonne naapurikoululle jossa järjestetään kunnan ainoa hindulaisten oppitunti. Ja Pekka sä taidatkin olla se ainoa ortodoksi, sulle olis yksityisopetusta tuolla toisessa luokkahuoneessa.”

Jotenkin mulle tulee mieleen natsisaksa, mut eikös se Suomi aikoinaan saanutkin tukea siltä suunnalta. Nyt olis kuitenkin ehkä aika siirtyä nykyhetkeen. Minkälaisen kuvan se antaa ala-asteikäisille lapsille että lapset luokitellaan uskonnon mukaan. Ja joo niinhän sitä sanotaan että tieto lisää tuskaa, tässä tapauksessa vois ehkä jollekin sitten tuottaa tuskaa tajuta että maailmassa on useampia jumalia joista voi sitten lähteä vapaasti valitsemaan mihin sitä itse haluaa uskoa. Ainiin, sori, et sä voikaan ku oot alle 18-vuotias ja vanhempas valitsi sun puolesta ja laki pakottaa sut opiskelemaan vaikka skientologiaa jos vanhempas niin päätti ku synnyit.

Ja vaikka sanonta kuuluukin että tieto lisää tuskaa, niin henkkoht oon sitä mieltä että tieto vähentää ennakkoluuloja. Ja se mitä toivon on maailma ilman ennakkoluuloja. Sen sijaan että kielletään Mariaa tulemasta luokkaan ku siellä opetetaan islamia, niin voitaisiinkin antaa Marian, Mohammedin ja Aten opiskella yhdessä ja ehkä oppia jotain toisiltaan.

Source: weheartit.com


2. Kaikki ihmiset on tasa-arvoisia huolimatta sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Homoille samat oikeudet kuin heteroillekin. Eli ne teevestä tutut aiheet kuten homoavioliitot ja homoadoptiot tulee sallia. Tuntuu jotenkin hassulta edes puhua aiheesta, koska sitä jotenkin ajattelee että ihmisten tasa-arvo pitäis pikkuhiljaa olla itsestäänselvyys niinkin kehittyneessä maassa kuin Suomi. Ja jotenkin sekin tuntuu ikävältä että on edes olemassa käsitteet: homoavioliitto tai homoadoptio. Miksei ole vaikka ihmisten avioliitto ja vanhemmiksi sopivien aikuisten ihmisten oikeus hakea adoptiolasta.

Source: weheartit.com


3. Turkistarhaus tulisi lopettaa. Valitettavan usea ihminen silti edelleen väittää että Suomen talvessa ei ilman turkkia pärjää, joten voisi samalla kieltää turkisten tuonnin ulkomailta ettei nuo kylmästä kärsivät mummot lähde sitä puuhkaansa Kiinasta ostamaan ja myös ettei suomalaiset siirrä turkistarhojaan Puolaan missä sääntely on Suomeakin heikompaa.

Haluaisitko sinä pukeutua minuun? Mari Kiviniemi ainakin haluaisi.
Source: tarhauskielto.fi

Mun täytyy myöntää että harmittaa aika paljon se tapa kuinka turkistarhausta on Suomessa aikojen saatossa vastustettu. Kettutytöt ja aktivistit on työllään pikemminkin saaneet ihmiset turkistarhauksen puolelle ku luonut eettisempää tulevaisuutta. Luulisi että tyhmempikin tajuaa että kampanjointia kannattaa tehdä niiden ihmisten joukossa jotka turkkeja eniten käyttää ja myös lähestyä näitä ihmisiä tavalla mikä ei saa heitä heti puolustuskannalle. Kuinka moni turkiksen käyttäjä oikeasti jätti turkkinsa ostamatta ihan vaan sen takia kun joku Pirkko kävi liimaamassa Ajattaren ikkunaan karvattoman ketun?

Näiden kolmen asian lisäksi toivon tietenkin että se jolle ääneni annan on fiksu ja ymmärtää paljon taloudesta, ulkopolitiikasta ja valtion lainsäädännöstä. Lisäksi sen täytyy ehdottomasti vastustaa rasismia koko sydämellään.

Source: weheartit.com


Näiden perusteella pitäisi kai olla suht helppoa löytää joku kansanedustajaehdokas joka olis mun kanssa samaa mieltä. Eihän tässä nyt periaatteessa ollut ku 3 asiaa. Mut voin kertoo et ei oo helppoo.

Tohon ykköskohtaan sain osittain vastauksen Vapaa-ajattelijain Liitto Ry:n vaalikoneesta. Ja kakkoskohtaan löytyy aika hyvin vastaus useammasta vaalikoneesta uskoisin. Ja kolmoseen sai ainakin selville että ketä ei kannata äänestää tän linkin kautta jossa kerrotaan ketkä ehdokkaat on saanu tukea turkistoimialalta.

Mutta heti kun löydän jonkun joka on samaa mieltä jostain ni sitten se onkin eri mieltä jostain muusta. 

Jos jollekin joka luki tämän tekstin tulee mieleen joku jota just mun kannattais äänestää ni kerro ihmeessä, otan ehdotuksia vastaan!

Shortly put, this text was me wondering who I should vote for in the elections here in Finland. 

I hope that the person who gets my vote thinks that religion and the state should be separated. This is actually probably difficult to understand for those who come from the smarter countries, where the church is not allowed to collect taxes and the law doesn't tell public schools to teach children creationism. I also hope that the person I vote for believes in equality, and gay people should have the right to marry and adopt children, just like the straight people. Last thing was that Finland should be fur farm free as soon as possible. I did not discuss things like economics, nuclear power, foreign politics or taxation in general, as that would have made this even more complicated than it already is. Obviously I want to give my vote for a person who is smart, understands world politics, economics and legislative issues as well. It is also clear that this person should oppose and resist racism. I'm still looking for this MP candidate who would fulfill my criteria...