Not the only Finn in London

Mietin hetken mistä on kyse kun tänään metroa odotellessa kuulin parin metrin päästä jonkun "puhuvan" espanjaa suomalaisella aksentilla. Äijä osasi espanjaa upeat kaksi lausetta ja jatkoi äärimmäisen paljon suomen kieltä kuulostavalla englannilla. Metroon astuessa selvisi että näitä suomalaisia oli enemmänkin. Neljä yhteensä. Ne halus kaikki istua yhdessä päällekkäin kahdella penkillä. Kello oli kolme päivällä mutta nää oli matkalla shoppailemaan Oxford Streetille parin aamukaljan voimalla. Mulla oli hauskaa seurata toimintaa kun ne luonnollisesti ajatteli että kukaan ei voi ymmärtää niiden "harvinaista" kieltä. Ja samalla toivoin että olin todellakin ainoa joka tajus että ne oli Suomesta. Yritetään nyt pitää edes jonkinlaista imagoa yllä kun on toi Itsenäisyyspäiväkin lähestymässä.

Lontoo on täynnä suomalaisia. Voisin melkein valehtelematta sanoa että kuulen joka kerta suomea kun kuljen kaupungilla. Useiten kotikielestä pääsee nauttimaan nimenomaan metromatkoilla. Ja oon huomannu että varsinkin turisteilla on tapana puhua aika kovaan ääneen, luultavasti just sen takia että ne ajattelee että kukaan ei ymmärrä. Silloin tällöin tekee mieli moikkailla tai kommentoida keskusteluja, mutta vielä en oo kehdannu. Vaikka tänään teki mieli kyllä komentaa poikia käyttäytymään. (Pelottavan mature kommentti multa!)

Turistien lisäksi on sit vielä ne seuraavat miljoona jotka asuu täällä. (Tervetuloa muuten uudet lukijat joista moni näytti Briteissä asuvan! ♥) Hyvä puoli siinä että asuu ulkomailla kaupungissa jossa kaikki muutkin suomalaiset haluaa asua on se että suomalaisesta ruoasta ei oo puutetta. Viime viikolla käytiin merimieskirkon joulumyyjäisissä. Tätä eräälle englantilaiselle selittäessäni onnistuin kauniisti kääntämään paikan spermakirkoksi. The Finnish Se(a)men Church. Ja sit tajusin että sellanenkin sana löytyy kun 'sailor'. Ja sit tajusin että sen koko systeemin käännös onkin vaan The Finnish Church in London. Hinnat oli kyllä erittäin merellisen suolaset. Mutta kyllä karjalanpiirakoiden himossa pakanaltakin löytyi pari ylimääräistä puntaa...

Norjalaisten oli tietty pitäny pistää paremmaks ja niillä oli vastaavat markkinat astetta prameimmissa puitteissa ja paremmalla mainonnalla. Mutta suomalaisilla oli kyllä paremmat safkat!