Koala ei ole karhu

...kuka keksi nimen koalakarhu jos se ei kerta ole edes karhueläin? Australiassa opin paljon eläinbiologiaa ja myös sen että jos haluat ajaa Melbournesta Adelaideen niin Great Ocean Road ei ole se tie jota kannattaa ajaa vaikka maisemat onkin aika kivat sillä reitillä.

Australiassa ei enää täytyny palella, mikä oli mukavaa vaihtelua Uuden Seelannin jälkeen.

Ja näin koaloja! Mä en ollut aiemmin tajunnu että ne saattaa myös tulla hengailemaan kenen tahansa takapihalle jos sieltä löytyy oikeanlainen puu. No meidän tutuilla onneks oli just se oikeanlainen puu!

Cleland Conservation Parkissa Adelaidessa saa syöttää wallabeja, kenguruita ja emuja jos ne vaan haluu tulla syömään. Ja kyllä niille ruoka näytti maistuvan.

Emut on aika pelottavan oloisia lintuja. Niillä on jotenki ilkeä katse. Mutta en halua syrjiä ketään ulkonäön takia joten uskaltauduin ruokkimaan niitäkin vähintään yhtä paljon kun kenguruita.

Ja tässä kuvassa ei ole eläintarhan seuraavat kohteet maitovalas ja afrokarhu, vaan me valmistautumassa delfiiniuinnille.

Voit bongata meidät myös roikkumassa veneen perässä. Toi keskellä oleva köysi oli kuulemma karkottamaan haita, mutta musta tuntuu että se oli vaan jotain kusetusta. Ei siinä että oltais nähty haikaloja delfiinien sijaan, mutta miten muka yks köysi jossa on pallo estää haita käymästä meidän kimppuun??

Koska delfiinit oli villejä ja matkanjärjestäjä oli erittäin eläinystävällinen ja eettisyydeen periaatteet olivat hallussa, niin tällä delfiiniuinnilla ei tarkotettu sitä että oltais otettu evästä kiinni tai heitelty delfiineille rantapalloja. Surullista kyllä että niin monessa paikassa nää eläimet pakotetaan elämään pienissä uima-altaissa ja hyppimään renkaiden läpi.

Vapaata riistaa... En muuten suosittele tätä jos ei omaa minkäänlaista uimataitoa. Yks nainen hinattiin samantien takas ku se joutu pienen pakokauhun valtaan tuolla köydenpäässä. Mikään huippu-uimari ei kuitenkaan tarvi olla, mulla on vieläkin traumoja ala-asteelta ku kaikki muut sai niitä hienoja uimamerkkejä ja mä en ikinä päässy sitä ekaa merkkiä pidemmälle. Ja siihen ekaan merkkiin riittii varmaan se et "ui" käsipohjaa 25 metriä. Tän reissun järkkäs muuten Temptation Sailing jos joku vaikka on suuntamassa Adelaideen ja haluu kokeilla samaa.

Ja sit pari kuvaa Melbournesta. Mä en missään vaiheessa oikeen tottunu noihin joulukoristeisiin keskellä kesää. Itseasiassa tuntuu siltä että joulu jäi tänä vuonna kokonaan väliin. Onneks se ei oo tässä iässä yhtä rankka menetys kun mitä se olis ollut ehkä 15 vuotta sitten!

Melbournessa oli tosi upeeta katutaidetta. Melbourne on kai ilmeisesti myös joku Australian balettikaupunki. Tuli vaan tosta kuvasta mieleen. Oon myös kuullu monen sanovan että Melbourne on Australian eurooppalaisin kaupunki. Mä en kyl oo ihan samaa mieltä, mikä Melbournesta tekee eurooppalaisen??

No ainakin sieltä sai eurooppalaisia vohveleita joilla oli kaikilla ranskankieliset nimet. Se vohveli on muuten piilossa ton appelsiinimehun takana. Flinders Street asemalta kun lähtee sivukadulle niin sieltä löytyy paljon hyviä ravintoloita. Tää vohvelimesta on siinä aika alkupäässä. Sit sen ravintolakadun jälkeen on aamupalapaikkakatu. En muista katujen nimiä, sorry!

Joku pariskunta oli tullut myös hääpäivänään kyseiselle kadulle lounaalle.

Ja takas Adelaideen. Nyt kun alotin tän turistiopastelun ni annan vielä viimeisen vinkin. Australialaiset viinitilat! Suosittelen! Mutta kannattaa ottaa kuski mukaan koska viinien maistelu on luonnollisesti ilmaista.

Ei mul sit muuta. Hyvää Juhannusta kaikille!