No more water for London

Tänään ilmotettiin sitten uutisissa että kuivuus Kaakkois-Britanniassa on nyt niin paha että ylimääräsestä vedenkäytöstä pamahtaa tonnin sakot.Kukkien kastelu ja autojen pesu ynnä muu turha lotrailu on nyt täysin no no. Hosepipes are banned. Ihan kun me tota vesiletkua oltais tähänkään mennessä hirveesti käytetty.... :D

Meidän puutarha oli alunperinkin aika nuutunut. Eikä meillä mitään autoakaan oo jota tarvis pestä, joten ei varmaan tarvi pelätä että joku tulee tuomaan sakkokirjeitä tähän talouteen.

Meidän puutarhanhoitokin on aika pitkälti "annetaan sen olla luonnontilassa" eli voikukat on valloillaan, niitä tuskin tarvinnee kastella.

Joku tällanen sitkeä puska kuitenkin onnistu meille pääsiäiseks tuottamaan kivat keltaset kukat. Ja joo-o, tää on todellakin tässä puutarhassa josta kirjotin pari viikkoa sitten.

No onneks tää Englannin ilmasto kyllä usein kastelee kasvinsa ihan oma-aloitteisesti. Mä en oikeen ymmärrä edes miten on mahdollista että täällä olis kuivuus ongelmana? Kai se jotenki liittyy enemmän noihin satoja vuotta vanhoihin vesiputkistojärjestelmiin...?

Tässä vielä linkki hesarin uutiseen aiheesta: Britanniassa joudutaan rajoittamaan vedenkäyttöä