Maisteriohjelmat Lontoossa

Mun on ollut tarkotus jo pidemmän aikaa kirjottaa maisterin tekemisestä Lontoossa ja kaikesta siihen liittyvästä - ihan jo sen takia että viime vuonna kun itse hain niin en tiennyt ketään suomalaista joka teki maisteria Lontoossa enkä löytänyt netistä kenenkään omia kokemuksia aiheesta. Lisäks tää on mulle taas hyvä syy vältellä kaikkea muuta olennaista kuten vaikka sitä lopputyön kirjottamista... Muahhahah. Ja sit kaiken lisäks mua lähestyttiin tällasella mahiksella että voisin tehdä aiheessa yhteistyötä London Business Schoolin kanssa. Tuli aika sopivaan saumaan, joten ajattelin että käyn tässä postauksessa eka aihetta läpi yleisesti ja sit tuolla lopussa esittelen ton LBS:n ohjelman. Tämä on nyt siis osittain "sponsored post".

Toivottavasti niitä ei vaan haittaa se et mun tyyliin kuuluu kirjottaa just niin ku mä tykkään ja aika subjektiivisesti hahah :) No mutta nyt kun vihdoin sain itseni kirjoittamaan aiheesta, niin alotetaan loogisesti siitä että mitä vois miettiä ohjelman valintavaiheessa. Nää väliotsikot on suht kätevia, mutta tärkeintahan tietenkin on ensin miettiä että mitä haluaa opiskella, eikä missä haluaa opiskella! Mä muuten keskityn nyt siis business, social science ja economics aloihin ku ne on mulle tuttuja. Mutta periaatteessa tää postaus toimii varmaan muillekin aloille!

Jep, eli aiheeseen – maisteriohjelman valinta Lontoossa!

Alotetaan vaikka pienellä briiffillä siitä että miten mä päädyin Lontooseen opiskelemaan. Olin siis valmistunut BBA ja BA (Hons) Management, mutta mua kiinnosti vielä opiskella lisää. Ja tuskin ylimääräisestä virallisesta paperistakaan on haittaa!

Vaihtoehtoina mulla oli joko tehdä maisteri Suomessa tai sit tulla Englantiin. Yks mikä helpotti päätöstä valita Englanti ja Lontoo oli tietty osittain se että mun poikaystävä asuu Lontoossa, mutta vielä enemmän kuitenkin se että Englannissa on erittäin tunnettuja ja arvostettuja yliopistoja. Iso(in) plussa oli myös se että maisterin tutkinto suoritetaan Englannissa yleensä vuodessa, kun Suomessa se kestäis 2 vuotta. Periaatteessa mä uskon täysin siihen että jokainen omalla panoksellaan ja työllään lopulta vaikuttaa siihen miten etenee työelämässä, mutta alkuvaiheessa varmasti helpottaa kansainväliselle uralle pääsemistä se että on valmistunut tunnetusta yliopistosta. Ja valitettavasti Englannin korkeakoulut vie Suomea tällä hetkellä 6-0 mitä maineeseen tulee. Voitte tietty olla eri mieltä? En siis sano että opetus tai laatu välttämättä on parempaa, mutta jos hakee töitä ulkomailla niin suurempi todennäköisyys että rekrytoija tunnistaa lontoolaisen koulun ku suomalaisen. Ja koska olin jo vuoden opiskellu Englannissa niin tiesin että tykkään erittäin paljon opiskelutyylistä johon kuuluu luentojen lisäks seminaarit ja läheiset kontaktit proffiin (niin siis akateemisesti läheiset kontaktit huom).

Pari juttuu mitä voi miettii ku miettii maisteripaikan valintaa:

1) SIJAINTI

No tässähän mä aluks mietin et Suomi vai Englanti, sen jälkeen mietin Bath, Bristol, Lontoo vai joku muu. (Ja sit jos päätyy Lontooseen niinku mä, ni sit voi jopa vielä alkaa miettii sijaintia Lontoon sisällä.) Se miks päädyin Lontooseen (niiden aiemmin mainittujen henk.koht. syiden lisäks) oli se että siellä on suurin osa duuneistakin. Lisäks Lontoohan on aika cool se on pakko myöntää.  Täällä on ihan kaikkee, mutta sit tarvittaessa pääsee myös nopeesti suoralla lennolla Suomeen :P

Lontoossa on lisäks se plussa että siellä tulee samantien sellanen kansainvälinen, huippuakateeminen, kulturelli ja ison bisnesmaailman fiilis. Mikäs sen parempi kun haluaa motivoitua suoriutumaan hyvin maisteriopinnoissa!

Ja se fiilis kun käyt luennoilla ja kampus on keskellä upeeta miljoonakaupunkia. Tai kun "koulumatkalla" kuljet yhtämatkaa pukumiesten ja -naisten kanssa ja voit miettiä että vajaan vuoden päästä saatat ite olla siinä samassa metrossa puku päällä matkalla Liverpool Streetille. Ja sit ihan käytännössä, aika paljon helpompaa käydä työhaastattelu(i)ssa kun suurin osa maailman mielenkiintosimmista organisaatioista on yhden metromatkan päässä.

2) MAINE

Tää on yleensä aika mielipiteitä jakava aihe. Moni sanoo että yliopiston mainetta ei sais liikaa tuijottaa koska tärkeintä on kuitenkin opintojen sisältö, eri aineiden tarjonta, opiskelukokemus, opetuksen laatu yms. Mutta mä voin ihan rehellisesti sanoa että hakuvaiheessa pudotin osan yliopistoista saman tien pois sen takia että ne oli ranking-listoilla ihan liian matalalla, tai että ne ei muuten vaan ollut tunnettuja yliopistoja. Se saattaa tuntua vähän snobilta, mutta nyt kun oon tutustunu Englantiin ja hakenu täällä töitä niin oon huomannu että sillä koulun maineella on yllättävän paljon merkitystä. En tarkoita että pitäis valita yliopisto vaan top kympistä, mutta kannattaa vähän selvittää kuinka tunnettu kyseinen laitos on, varsinkin jos suunnittelee jäävänsä Englantiin töihin. Lisäks tietty kannattaa ottaa huomioon että ranking listoja on erilaisia ja jotkut yliopistot on tunnettuja nimenomaan tietyillä aloilla. Guardian ja Times pitää aika perinteisiä ranking listoja. Lisäks business kouluilla on omat ja jos on kiinnostunu MBA tyyppisemmästä koulusta niin nilläkin on omat ranking listansa. Lupasin mainita että LBS on Financial Timesin MBA rankingissa ykkösenä. Noita Guardianin ja Timesin yliopistolistoja yleensä johtaa Cambridge ja Oxford, St Andrews, LSE, Warwick ja UCL. Sitten voi tietty tsekkaa ihan maailmanlaajuisia listoja, esim. QS. Ranking listoja ei tietenkään kannata koskaan sokeesti seurata, mutta niistä saa jonkinlaista osviittaa. Jos joku mesta on jokaikisessä listassa vikana niin kannattaa ehkä tutkia miks. Jotkut yliopistot saattaa olla eri listoilla täysin eri sijoilla ja se johtuu luonnollisesti siitä että eri listat vertaa vähän eri asioita. Jos haluut bisneskouluun ni tutki esim. Financial Timesin listoja, jos perinteiset tutkimuspainotteiset yliopistot kiinnostaa enemmän ni sit ehkä noi Guardianin ja Times-lehden listat on hyvii.

3) YLIOPISTOVALINNAN VAIKUTUS TULEVAISUUDEN URAAN JA TYOPAIKAN SAAMISEEN

Tässä pitäis ehkä miettiä sitä että mikä on itelle tärkeetä tulevaisuuden työnantajassa. Oon nähny aika monta työnantajan esitystä tän vuoden aikana ja jotkut vaikuttaa tosi snobeilta sen suhteen mistä yliopistoista ne ottaa porukkaa haastatteluun. Mun mielestä on kuitenkin ehkä jopa miellyttävämpää olla töissä sellasessa firmassa joka on enemmän “down to earth” eikä välitä liikaa koulun nimestä. Mutta jos oot koko elämäsi haaveillut pääseväsi töihin esim. McKinsey et Co:lle niin varmasti helpottaa jos valmistut yliopistosta joka on tunnettujen ranking listojen alkupäässä.

Silloin kun tutustuu maisteriohjelmiin niin kannattaa yrittää saada selville minkälaisia työpaikkoja entiset opiskelijat on saanu. Lisäks jos tietää jo vähän et minkälaiseen firmaan haluu duuniin, ni voi tsekkaa missä yliopistoissa tän firman rekrytoijat vierailee. Yritys tuskin laittaa tyyppejään pitämään esitelmiä yliopistossa jonka opiskelijoita ne ei halua töihin.

London Business School sanoo nain - 75% of graduates found employment through the School. Mua jäi mietityttämään että mitäköhän toi tarkalleen tarkottaa. Jos ne oikeesti auttaa opiskelijoita työpaikan löytämisessä noin suoranaisesti että ne voi sanoo että joku löysi paikan koulun kautta ja koulun avulla ni se on kyllä tosi jees. Monissa yliopistoissa tyonhaku jätetään taysin opiskelijan omille harteille. Itse mulle on ollut paljon hyötyä KCL:n urapalveluista ja sanoisin että varmasti kaikissa Englannin yliopistoissa on jonkinlainen urapalvelu – kannattaa ehdottomasti hyödyntää niitä! Ja siinä valintavaiheessa kannattaa kyllä yrittää löytää infoa siitä miten koulu auttaa sua työllistymisessä. Ja tutki missä kyseisen maisteriohjelman nykyiset alumnit on töissä!

4) VERKOSTOITUMINEN JA OPISKELUYHTEISO

Bisneksessä (ja nykypäivänä melkein joka alalla) on aika olennaista tuntea paljon porukkaa ja verkostoitua. Ei välttämättä sen takia että saisit duunin suhteilla, vaan myos sen takia että kuulet erilaisista mahdollisuuksista ja opit muiden kokemusten kautta tyotehtävistä ja aloista. Jos haluaa saada kontakteja kansainvälisesti ni Lontoo on aika hyvä mesta sitä varten.  Yleensä yliopistoilla on erilaisia “kerhoja” joissa voi tutustua samanhenkisiin ihmisiin, mutta lisäks Lontoon hyvä puoli on se että täällä järjestetään myös paljon erilaisia seminaareja joissa on opiskelijoita eri yliopistoista. Ja Lontoossa voi myös käydä kuuntelemassa vierailevien proffien, presidenttien ja nobelistien luentoja.

Useimmiten maisteriohjelmissa on ihmisiä kymmenistä eri maista mikä tuo kivan lisän opiskeluympäristöön. Mun maisteriohjelmassa tutustuin ekaa kertaa ihmisiin Uzbekistanista, Perusta, Taiwanista, Syyriasta - you name it. Lisäks on edustettuina nää kaikki perusmaat kuten Jenkit, Intia, Saksa, Hollanti, Norja, Italia, Ranska jne. Mun mielestä tää on ehdottomasti yks suurin plussa Lontoon maisteriohjelmissa! London Business Schoolissa näyttäis olevan kanssa aika kansainvälinen fiilis, MiM -ohjelmassa kuulemma porukkaa 38 eri maasta.

Yks mistä mä myös tykkään Englannin maisteriohjelmissa on se, etta koska niihin haetaan vasta sen jalkeen kun on jo valmistuttu kandista, niin kanssaopiskelijat on oikeesti motivoituneita ja tekee paljon duunia. ...no poikkeuksia tietty löytyy aina hahah :D

LBS+ebuzzing+image+1.jpg

5) TUTKINNON RAKENNE

Maisterin pystyy tekemään joko 1- tai 2-vuotisena. Lontoossa kauppatieteiden alalla suurin osa ohjelmista oli mun mielestä 1-vuotisia, mikä oli mulle yks isoimmista syistä valita Lontoo.

Lisäks voi myös valita haluaako tehdä osa-aikasen vai full-time tutkinnon. Osa-aikasuus on siitä hyvä että koska tutkinnot on aika kalliita ni osa-aikasen ohella pystyis samalla käymään töissä. Mä olin töissä kun alotin opinnot, mutta huomasin aika nopeesti että se full-time tarkottaa todellakin full-time, ja päätin marraskuussa että lopetan duunin. Näin jälkikäteen ajatellen se oli tosi fiksu päätös, en olis mitenkään pystyny olee duunissa tän kevään aikana.

Mä tajusin just että kirjotan tätä juttua vähän myöhäsessä vaiheessa jos joku suunnittelee hakua tänä syksynä alkaviin opintoihin, koska aina on parasta hakea ajoissa, eli esim. tammikuussa. Mutta monissa paikoissa on edelleen haut auki, joten jos et oo vielä hakenu mutta ajatus kiinnostaa niin äkkiä tutkimaan vaihtoehtoja! Silloin kun mä hain King’s Collegeen ni mulle ilmotettiin muistaakseni maaliskuussa että sain paikan, mutta kuulin että osa tän saman linjan opiskelijoista oli hakenut vasta kesäkuussa. Monet maisteriohjelmista pitää muutamia vapaita paikkoja avoinna ihan loppuun asti, ihan siltä varalta että joku hyvä hakija ilmaantuu vasta viime tingassa.

Ja tässä nyt yhtenä esimerkkinä maisteriohjelmasta Lontoossa London Business Schoolin Masters in Management. Näillä on kampus Regent's Parkissa ja kävin kerran sitä yhden frendin kanssa ihastelemassa, aika nätti sijainti täytyy sanoa. Tää on itseasiassa siinä mielessa hyvä esimerkki tähän postaukseen koska tohon MiM ohjelmaan on ymmärtääkseni haut auki, eli jos joku haluu alottaa full-time opinnot nyt syyskuussa ni vielä ehtii!

London Business School on nimenomaan siis keskittynyt bisnekseen, ja on aina pyöriny tuolla Financial Timesin parhaimpien bisneskoulujen listalla. Moni ehkä tietääkin etta MBA on aika hyödyllinen setti jos haluaa edetä kansainvälisessa bisnesmaailmassa, mutta sen pystyy tekemään vasta kun on tarpeeks työkokemusta. Koska moni kuitenkin haluais opiskella vastaavanlaisen tutkinnon heti kandin jalkeen, ni sitä varten on sit kehitetty näitä erilaisia Masters in Management tutkintoja.

Täältä löytyy lisätietoa LBS:n Masters in Management -ohjelmasta: 

Masters in Management

Klikkaa tästä nähdäksesi mitä nykyiset opiskelijat sanovat

Jos jollekin tuli mieleen jotain kysyttävää maisteriohjelmiin hakemisesta täällä Lontoossa ni vastailen mielelläni - omien kokemusten pohjalta!

Sponsored Post