Sumuinen syysaamu Lontoon Cityssä

tyomatkalla

Maanantait on ihan kivoja. Varsinkin jos ei tarvi sulloutua hikiseen ruuhkametroon vaan voi kävellä töihin ja siinä ohessa vaikka räpsiä kännykällä kuvia sumuverhoon piiloutuneista pilvenpiirtäjistä. Hehkutan tätä kävelymatkaa taukoamatta ja oonkin jo odotellu sitä aamua kun kaatosade tulee ja pyyhkii tän joka-aamuisen tyytyväisyyden virneen mun naamalta.

Mutta ei, tänäänkään ei ollut se päivä vaikka aamun harmaus saikin mut kääntymään ulko-ovella ja hakemaan sateenvarjon. Ja joku sunnuntaibilettäjä oli laatannut mukavan aamupurjotervehdyksen meidän rapun eteen mikä muistutti maanantaista, mutta sekään ei haitannut kun tajusin että tänäkään aamuna en joudu kastumaan.

Aamua piristi myös ranskalaiskollegan vihaisella ilmeellä temperamenttisesti lausuttu "minä söin tänään" kun hänen oli varmaankin tarkoitus sanoa että "vihaan maanantaita". Tälle tilannekomiikalle hymähdin tietenkin vain hiljaa itsekseni, jottei pilkka pian pääse osumaan omaan nilkkaan. Epä-natiivina kun olen itsekin kerran sanonut että miehen sisko on märkä kun piti kertoa että hän on eläinlääkäri.

Mukavaa maanantaita sullekin! xxx