Asiakaspalvelua englantilaisittain

Mä muistan kun ensimmäistä kertaa muutin Englantiin ja olin ihan fiiliksissä siitä kuinka hyvää palvelua täällä sai esim kaupoissa. Nyt mulla on tässä viime aikoina tuntunu menevän kaikki mahdollinen pieleen ja asiointi erilaisten palveluntarjoajien kanssa saa verisuonet jatkuvasti poksahtelemaan joten ajattelin että otan nyt pienet itkupotkuraivarit täällä blogin puolella jos se vaikka vähän helpottais. Tän jälkeen mun ei sit tarvi enää toivottavasti miettiä näitä asioita ja hyväksyn sen että asiakas ei ole koskaan oikeassa.

1) Health Centre
Alotetaan tällasella tosi pikkujutulla mutta tästä on pakko alottaa koska tää oli nyt se joka katkas kamelin selän. Soitin erääseen terveyskeskukseen kysyäkseni verikokeiden tuloksia. Tiesin että sinne olisi pitänyt soittaa ennen yhtätoista tällaisissa asioissa, mutta koska töiden takia en ole koskaan päässyt tuohon aikaan soittamaan, en meinannut sitä tänäänkään muistaa vaikka vihdoin oli mahdollisuus tuohon aikaan soittaa. Soitinpa kuitenkin ja pahoittelin heti että tiedän että soitin liian myöhään, mutta koska en pysty tuohon kellonaikaan soittamaan halusin tiedustella miten voisin saada tietää nämä tulokset. Nyrpeä neiti sitten ehdotti että voisin tulla tapaamaan sairaanhoitajan ihan livenä. "And that would be during the same hours then, right?" "Yes, you would have to come between 9 and 11am" Juuri kun olin kertonut että en edes pysty soittamaan puhelua tuohon kellonaikaan, miten hitossa pystyisin raahautumaan paikan päälle?!?!? No rauhallisesti toistin että päivisin en pysty tätä asiaa hoitamaan. Hän ehdotti että voisin bookata ajan lääkärille. Okay, tehdään niin. "How about Tuesday, we have 12.30 and 13.00 available" No voi .......

2) Asda
Tilasin Asdasta elokuussa imurin ja vedenkeittimen. Oletin että ne tulee samana päivänä. Istuin himassa koko päivän (tää oli vielä ennen ku duunit alko) jotta en missaa lähetystä ja lopulta se imuri saapuikin. Mutta vedenkeitin ei ollu messissä. Asdalla on maksullinen asiakaspalvelunumero joten selvitin vaan niiden nettisivuilta että samaan aikaan tilatut tuotteet saatetaan toimittaa eri aikaan. Jäin siis venailemaan. Viikon päästä kävin uudestaan kattomassa tilauksen tilaa ja jostain syystä "tracker" palvelu ei kertonut mitään, joten soitin sinne maksulliseen numeroon. Siellä mulle kerrottiin että joo tulee se varmaan ens viikolla! Okei. Venaan kaks viikkoa. Soitan uudestaan. Sit vähän fiksumpi tyyppi tajus kertoa että ilmeisesti sitä tuotetta jonka tilasin ei ole enää olemassa. Sitä ei ollut olemassa edes silloin kun Asda vastaanotti mun rahat siitä tuotteesta. Tästä oltiin pahoillaan ja oikein ylpeänä asiakaspalvelutaidoistaan herra langan toisessa päässä lupasi palauttaa rahat ja jopa lähettää minulle 10 punnan voucherin jotta voin sitten ostaa nettikaupausta vähän hienomman vedenkeittimen. Jes!

Voucher toimii tietenkin vain online. Ajattelin antaa Asdalle toisen mahdollisuuden ja tilasin sitten sillä voucherilla uuden vedenkeittimen. Lisäksi maksoin extraa (melkeinpä sen itse vedenkeittimen hinnan verran) siitä että toimitus tapahtuu saman viikon lauantaina, koska se on ainoa päivä kun voin olla kotona. Istun siis koko lauantain odottamassa vedenkeitintä. Joka ei koskaan tullut.

Tiistaina tsekkaan netistä uudestaan tilauksen tilanteen ja huomaan että Asda on yrittänyt toimittaa sekä maanantaina, että tiistaina. Soitan keskiviikkona maksulliseen asiakaspalvelunumeroon. Yksi ensimmäisistä lauseistani on "I paid extra to get it delivered on Saturday, but now when I track the parcel online I can see that they tried to deliver on Monday and Tuesday." No asiakaspalvelija pyytää odottamaan sen aikaa kun hän soittaa kuljetusfirmalle. 10 minuutin linjalla hengailun jälkeen hän palaa ja kertoo "I spoke with the delivery people and they told me that they did try to deliver but you weren't at home" No daa, mitä mä just kerroin sulle. Tää juttu jatkuu tästä vielä seuraavalla soitolla jossa mulle kerrotaan että en tietenkään saa mitään korvausta koska olen jo saanut 10 punnan voucherin viime kuussa. Jota en siis voi käyttää koska koko ongelman ydin on Asdan nettikaupasta tilaaminen! Rahani sain takaisin, mutta en saanut takaisin kuluja jotka meni puheluihin, puhumattakaan kaikesta siitä ajasta jota oon tähän joutunu laittamaan (ja tää teksti oli lyhennetty versio!). Ja kaikki yhden pirun halvan muovisen ruman vedenkeittimen takia!

Ja mulla ei siis vieläkään ole vedenkeitintä. Tajusin myös että en edes tarvitse vedenkeitintä.

Ja Asdasta en muuten enää ikinä osta yhtään mitään!

3 Netti
Me saatiin netti sinä päivänä kun muutettiin, eli kaks kuukautta sitten. Se alko toimimaan kunnolla vasta eilen. En edes jaksa sanoa tästä sen enempää. Nyt se toimii. Jos olisin kuningatarkuluttaja niin pyytäisin jonkilaista hyvitystä ensimmäisten kuukausien maksuista ja 30 puhelinsoitosta 08-numeroon, mutta tiedän jo nyt etten tule ikinä saamaan rahojani takaisin joten en edes yritä. Toisaalta jos ei oltais alotettu valittamaan ensimmäisestä päivästä lähtien ja jos ei oltais soitettu asiakaspalveluun 30 kertaa niin meidän netti ei vieläkään toimisi.

4 Vuokranantaja
Kun muutettiin niin kysyttiin että onko mitään inventaario tai check in listaa jotta voidaan merkata puutteet ja ongelmat jottei meitä sitten syytetä mistään reiästä seinässä jota ei olla tehty. Vuokranantaja ei kuulemma ollut edes nähnyt koko asuntoa sen jälkeen kun edellinen asukas on muuttanut pois. No huomattiin sitten ekalla viikolla että pesukone ja liesituuletin ei toimi. Kerrottiin heti vuokranantajalle. Muistutettiin pariin otteeseen. Lopulta korjaaja kävi muttei pystynyt tekemään asialle mitään. Juteltiin taas vuokraisännän kanssa jonka kommentti oli että "But it's not like you'd have to do laundry every day!?" Joo ei joka päivä mutta kerran viikossa olis kiva. Pesukone korjattiin nyt lopulta maanantaina (jouduin ottaa vapaata duunista koska korjaaja ei voi käydä iltasin tai viikonloppusin), mutta liesituuletinta tuskin tullaan koskaan korjaamaan. Pitäiskö mun vaan hyväksyä tämäkin?

5 First Utility
Sähköfirma jolle rekisteröityminen onnistuu vaan paperilomakkeella. Kun lähetät sen niin sitten kyllä saat käyttäjätunnuksen nettipalveluun (mikä logiikka!?!?). Lähetin paperin kaksi kuukautta sitten mutta se varmaan katos postissa kun mitään ei ole kuulunut.

6 Tavaroiden kuljetus Suomesta
Tän piti tapahtua jo syyskuun alussa. Tavarat haettiin nyt maanantaina. Mulle soitetaan Suomesta että mulla on kuulemma 4 laatikkoa liikaa. Mulla on just se määrä mistä ko. firma anto tarjouksen. Firman pomo soittaa ja kysyy että kai mulla on se sähköposti tallella, muuten joudun maksaa extraa. Tottakai mulla on, forwardoin sen sulle samantien there you go.

7 Vodafone
En pystyny lisäämään saldoa ja ne käski soittamaan maksulliseen asiakaspalvelunumeroon. Millä saldolla kun en voi lisätä sitä saldoa!? Lopulta kun sain maksun läpi niin ne otti 30 puntaa ja anto 15 puntaa saldoa. Pankki soittaa ja epäilee että joku yrittää väärinkäyttää mun pankkikorttia. Kerron että yritän vain saada vähän saldoa puhelimeeni. Pankki kertoo että eka maksu oli jo mennyt läpi, eli pitäis vaatia vastiketta Vodafonelta. Otan yhteyttä Vodafoneen, ne sanoo että raha ei koskaan tullut, ota yhteyttä pankkiin. Asiakaspalvelupingistä. Tää on aika yleistä muuten.

Nyt mua alko jo väsyttää tää ärsyyntyneenä kirjoittaminen enkä oo vielä kertonut edes puoliakaan!  Mutta toisaalta kukaan tuskin edes jaksaa lukea. Tää oli enemmänkin mun omaa terapiaa....

Mutta jos haluatte hoitaa omaa mielenterveyttänne niin kertokaa ihmeessä omia kokemuksianne englantilaisesta asiakaspalvelusta. Tai suomalaisesta! Aika kultaa muistot ja nyt mulla on sellanen fiilis että "Suomessa ei koskaan kävis näin" mutta onkohan nyt ihan niin?