Häät nigerialaisittain

Tän talven ensipakkasten keskellä oli mukava päästä vähän lämpösempiin tunnelmiin, nimittäin afrikkalaisiin häihin. Valitettavasti ton mun poikaystävän afrikkageenit on ilmeisesti piiloutunut muiden kulttuuritaustojen alle, koska hän ei olut tietoinen siitä kirjoittamattomasta säännöstä että jos hääkutsussa lukee kello 15.00, niin se tarkottaa että seremonia alkaa ehkä joskus about 16.30 ja vieraat voi saapua paikalle milloin vain kello neljän ja ilta kahdeksan välillä. Mutta koska me luettiin kutsua niin kuin suomalais-englantilainen pariskunta vain voi, niin me oltiin paikalla klo 14:55.

En muuten halunnut että näistä kuvista pystyy tunnistamaan ihmisiä, joten valitsin tarkoituksella ilman salamaa otetut kaikkein tärähtäneimmät kuvat :D

english high school hall
Kutsussa luki että tapahtumapaikka on "high school hall" ja mulle tuli heti ekana mielikuva häistä jossain koulun liikuntasalissa jossa puolapuiden ympärille on kääritty koristenauhaa. No tää kyseinen koulu ei onneks ollu ihan mikään perussuomalainen 70-luvun taidonnäyte, vaan Harry Potter-tyylinen yksityiskoulu, joten puitteet oli ihan mukavat vaikka ei aluks siltä kuulostanut.

supermalt
Halusin parhaani mukaan sopeutua joukkoon ja päädyin juomaan Ulti Malttia. Se on periaatteessa nestemäistä mämmiä, en taida maistaa sitä uudestaan. Mielenkiintoinen asia jonka opin oli myös että Nigeriassa tehdään Guinness-olutta. Näissä juhlissa Guinnessit oli tuotu nimenomaan Nigeriasta asti!

nigerialaisethtYllä olevassa kuvassa morsian on saapumassa muiden naisten saattamana. Kaikki liikkuminen näissä häissä tapahtui muuten jammailemalla. Tavallinen kävely oli ehdoton nou nou. ...ehkä osittain sen takia mun poikaystävä istui tuolissaan kuin liimattu koko juhlan ajan.morsian

haakuvaSitten kun se about 2 tunnin seremonia oli ohi (en oo varma missä vaiheessa parista tuli virallisesti mies ja vaimo) niin bändi alkoi soittamaan ja hääpari vaihtoi eriväriset vaatteet ja tanssilattialla alettiin jakelemaan dollarin seteleitä hääparille, laulajalle ja morsiamen vanhemmille ja lopulta vähän kaikille. Mulle jäi vielä vähän epäselväksi että saiko ne dollarit pitää vai mitä niillä kuului tehdä.playing with cupsSain myös uuden kaverin. Se rikkoi noita mukeja siihen tahtiin että mulla oli hyvä syy jättää ultimaltit juomatta. Mutta onneks ruoka oli perinteistä nigerialaisruokaa - mun lempiruokaa. Jos mun alkoholittoman vehnäjuoman litkiminen ei auttanu joukkoon sulautumisessa ni viimeistään siinä vaiheessa ku ruoka tuli pöytään oli kuin osa suurta sukua.