Haasteelliset haasteet ja tunnustukset

Oon tässä viimeaikoina (okei tunnustan, osa jo viime vuoden puolella) saanu muutamia haasteita ja blogitunnustuksia, joihin en ole vieläkään ehtinyt vastata. Ja nyt viimeisimpänä sain ihanalta Liisalta haasteen joka muistutti että pitäisi varmaan jonkinlaista vastausta saada aikaiseksi kaikille teille kivoille bloggaajille jotka ootte mulle näitä haasteita lähetelly!

Ensinnäkin pahoittelut että en oo vastannut kaikille ajallaan, olen silti tosi iloinen että olen tällaisia saanut! Kiitos siis Nelli, hel-lon, Jenna, Konkistadori ja Elena. Toivottavasti en unohtanut ketään!

Brick lane graffiti photo bricksunday001_zps446467dd.jpg

Huijaan tässä nyt sen verran että en jaksa keksiä 11 asiaa itsestäni enkä vastaa kaikkien 11 kysymykseen, koska kukaan ei edes jaksaisi lukea. Mutta vastaan kaikilta muutamaan kysymykseen että tulee edes jossain määrin haaste täytettyä...

 photo fd5ddf2e-c1f4-46c5-939f-b5bf18940cb3_zpsa68b656c.jpg

Tässä yllä muuten yritykseni ottaa asukuva, mutta poikaystävä onnistui ikuistamaan kuvaan myös anopin pyykkitelineen.

Ja nyt siis niihin vastauksiin.

1. Mistä Aapisesta opit lukemaan? Muistatko vielä sen keskeisiä henkilöitä? 
En mistään sillä opin lukemaan ennen kuin sain ekan Aapisen. Mutta siinä ekassa Aapisessa jonka koulusta sitten sai oli Onni ja Enni ja ne tais olla karhuja.

2. Mitä lehtiä luet?
Hesari, Image, Olivia, Trendi. Englantilaisia lehtiä en pahemmin lue. Tai lukisin mielelläni viikonloppuaamuisin sanomalehteä, mutta täällä ei voi tilata mitään sanomalehteä himaan enkä jaksa koskaan lähtee ostamaan Guardiania aamulla kiskalta. Joo ja tunnustan että luen yleensä kaikki äidin tilaamat Anna-lehdet kun oon Suomessa käymässä vaikka en halua uskoa että kuuluisin vielä sen kohderyhmään. Ja Annassa puhutaan aina downshiftaamisesta mihin mulla alkaa menee jo hermot! Se antaa sellasen kuvan et naisten ei edes kannata yrittää tehdä "miesten duuneja". Ei siinä ettenkö ite ottais rennommin jos mies olis miljonääri.

3. Suurin toteutunut haaveesi?
Yllättävän vaikea kysymys, koska en oo tainnu koskaan hirveen vahvasti luoda itselleni haaveita. Ehkä ihan sen takia että sanalla “haave” on sellanen epävarmuuden kaiku. Mä oon ehkä enemmän ajatellu että tota olis kiva tehdä ja saavuttaa ja koko ajan tienny että sen pystyn ja tulen tekemään. Eli ehkä näistä vois ajatella toteutuneeks sen että oon päässy matkustamaan mielenkiintosiin paikkoihin, asunut ulkomailla ja suorittanut maisterin. 

4. Millaisten ihmisten kanssa viihdyt parhaiten?
Sellasten jotka on sekä rentoja, mukavia että fiksuja.

5. Inhokkisi ruoka-aineksista?
Suolakurkut!

6. Kuinka usein käyt/käytkö elokuvissa?
Kävisin pari kertaa viikossa jos olis aikaa ja rahaa. Mutta nyt yritän ainakin kerran kuussa käydä, rakastan leffassa käymistä! Oon bongannu Whitechapelista sellasen kivan leffateatterin joka on puolet halvempi ku keskustan mestat ja siellä on paljon vähemmän ärsyttäviä teinejä jotka pilaa fiiliksen. Mitään en vihaa enemmän ku sitä et jotkut tulee leffateatteriin ja sit puhuu tai tekee jotain muuta sen leffan aikana!

7. Teetkö ruokaa eineksistä?
Mieluummin ostan pikaruokaa tai syön ulkona jos en jaksa tehdä ite ruokaa. Lontoossa pikaruoka on yhtä halpaa tai halvempaa ku einekset mikä on aika jees. Ehkä ihmisten terveyden kannalta aika huono mut mä en oo vielä jaksanu liikaa miettiä sitä puolta.

8. Jos saisit valita vapaasti, missä haluaisit asua ja miksi?
Tää on itseasiassa todella hankala kysymys. Mä haluaisin myös ajatella että mulla on jo nyt jossain määrin vapaus valita missä haluan asua ja asuisin sen mukaisesti. Mut ei se ehkä ihan niin mee. Tällä hetkellä en oikeastaan oo satavarma missä haluaisin asua. Kyllä mä varmaan kuitenkin lopulta valitsisin Helsingin jos mun poikaystäväkin pystyis saamaan sieltä hyvän duunin. Ja jos marraskuun ja helmikuun vois viettää aina jossain vähän kivemmassa ilmastossa.

9. Ystävystytkö helposti uusien ihmisten kanssa?
Haluaisin ajatella että joo. Mutta oon kyllä vähän huono sellasessa jatkuvassa yhteydenpidossa ja “turhassa” kuulumisten kyselyssä mitä tulee uudempiin tuttavuuksiin. Mä tykkään enemmän sellasesta rennosta äijien tyylisestä tavasta olla frendejä että ei tarvi stressaa liikaa että oonko nyt muistanu tekstata ja kysellä tarpeeks kuulumisia.

10. Mikä on lempikarkkisi?
Ei oo yhtä tiettyä suosikkia, kaikki on niin hyviä. Mutta ehkä yleisesti sellaset kirpeet ja sit salmiakki. Ja punaset on aina parhaita. Jos valitsen irtokarkkeja ni otan aina vaan punasia, oransseja ja mustia. Missä-X, Hyvää Makumaasta, TV-mix, Fazerin Remix, Halvan salmiakki on ne pussit mitä yleensä ostan :P Ja sit aikoinaan oli sellanen hyvä Aakkoset pussi jota ei enää tehdä L En yhtään tykkää esim Haribon karkeista, mutta valitettavasti ne on aika pitkälti ne ainoot mitä täällä saa kaupasta.  Missä-X karkit on muuten pirun ärsyttäviä ku ne on niin hyviä mut niitä ei voi syödä liikaa ku tulee kieli kipeeks! Ja tää oli ehkä maailman ilkein kysymys koska arvaa vaan tekeekö mun nyt mieli suomalaisia karkkeja!! Oliks tää Liisan kysymys? Tästä hyvästä saat hakea Covent Gardenin karkkikaupasta mulle Suomi-karkkeja!

 photo bricksunday003_zps59f5d97d.jpg

11. Jos ulkomaalainen ystäväsi olisi tulossa ensimmäistä kertaa kylään kotikaupunkiisi, mitkä kolme paikkaa haluaisit ehdottomasti näyttää hänelle?
Mun kotikaupunkihan on tällä hetkellä periaatteessa Lontoo, mutta koska oon itse ulkomaalainen täällä ni mä ajattelen tän nyt niin että kotikaupunki on se aito ja alkuperäinen kotikaupunki. Ja siellä mulla onkin jo käynyt aikamoinen määrä ulkomaalaisia ystäviä kylässä. Yleensä mä näytän paikkoja Helsingissä, mut jos nyt pitäis pysyä Espoossa ni varmaan veisin veneilemään ja näyttäisin saaristoa, sit jonkun makeen kalliomestan upeilla näkymillä ja Nuuksio. 

12. Jos sinun pitäisi opetella jokin uusi kieli, mikä se olisi?
Tällä hetkellä mulla on työn alla yoruba. Yoruba on siis yks Nigerian puhutuimmista kielistä igbon ja hausan lisäks. Kirja mulla on jo mutta en oo vielä oikeen saanu alotettua. Osaan kyllä laskea kymmeneen ja sanoa hyvää iltaa! Nigeriaan olis tarkotus jossain vaiheessa päästä käymään, joten pitää varmaan vähän kiristää tätä oppimistahtia...

13. Mitä sinulle uutta harrastusta haluaisit ehdottomasti kokeilla?
Hevospoolo. Liityin itseasiassa viime vuonna King's Collegen hevospooloklubiinkin, mutta aika nopeesti tajusin et se laji on niille astetta rikkaammille aatelislapsille, enkä sitä päässy koskaan sitä oikeesti kokeilemaan :(

14. Jos sinun pitäisi osallistua johokin tosi tv -ohjelmaan, mihin formaattiin ilmoittautuisit mukaan?
LA Ink tai vastaava :P Ja sit ehkä joku “Iholla” vois olla tarpeeks helppo ku siinä ei tarvi oikeestaan tehdä yhtään mitään. Se vois olla myös aika terapeuttista koska keksisin varmaan miljoona asiaa mistä voisin itkee kameralle ja mun elämästä varmasti löytyis kaikkee hankalaa mitä vois filosofoida yksin kameran edessä!

15. Oletko koukussa johonkin?
Varmaankin makeisiin ruokiin ja juomiin jossain määrin. Kahviin oon onnistunu nyt luomaan aika tasapainoisen suhteen.

16. Mikä oli lapsuuden lempiammattisi?
Salapoliisi.

17. Oletko enemmän kaikkien kaveri vai valikoiva ihmisten suhteen?
Omien läheisten ystävien suhteen oon valikoiva, en koe että ihmisellä pitäis olla kymmeniä hyviä läheisiä ystäviä, muutama riittää. Mutta siinä mielessä olen kyllä kaikkien kaveri että en esimerkiksi kouluympäristössä tai vastaavassa valikoi porukkaa, vaan haluan pystyä olemaan kaveri kaikkien kanssa, en tykkää sellasesta klikkiytymisestä että hengaillaan vaan “samantyylisten” kanssa.

18. Matkakohde johon lähtisit seuraavaksi jos saisit valita minkä tahansa?
Samoa, Tonga, Vanuatu, Fiji tai mikä tahansa saari tolla alueella.

19. Lempinumero?
6. En tiedä miksi.

20. Alkoholiton suosikkijuoma?
Kokis ja karibialaiset limpparit.

21. Lempieläin?
koira ja norppa


22. Kuka on lempihahmosi Frendeista ja miksi?
Mä vihaan frendejä. Joten mulla ei oo lempihahmoa, mutta voin kertoa mun eniten vihaamani hahmon ja se on Phoebe. Mä en muuten oo vielä koskaan tavannu ketään muuta joka vihais Frendit tv-sarjaa! Anyone..?

23. Minne lahtisit kaupunkilomalle juuri nyt?
New Orleansiin, Osloon tai Sydneyyn.

24. Tiedatko jo, miten haluaisit nimeta mahdolliset tulevat lapsesi? (Tai vaikka kissasi, jos et lapsia halua.)
Kissaa en halua, lapsia mielellään jossain vaiheessa ja tottakai niillä on jo nimet!

25. Minkalainen sisustusmakusi on?
Sellanen suht skandinaavinen ja selkee. Mielenkiintoset tyylikkäät pohjoismaalaisten muotoilijoiden jutut on kivoja.  Tykkään kuitenkin myös joistain ranskalaistyyppisistä romanttisista elementeistä, kuhan niitä ei oo liikaa. Tummat värit on myös aika jees ja taide veistoksina ja esineinä litteiden julisteiden sijaan on plussaa.

26. Kerro jostain guilty pleasurestasi.
Bruno Marsin fanittaminen. Tosin mä oon jo sen verran sinut sen asian kanssa et mä en enää edes laske sitä guilty pleasureks.

27. Mika oli ensimmainen työpaikkasi?
Hevostallilla loin lantaa. Olin 15-vuotias ja sain 20 euroa per päivä. Tosin se oli vaan parin viikon kesäduuni. Mut pohjalta on siis ponnistettu vois sanoa.


28. Intohimosi?
Jännittävät tilanteet ja adrenaliini (mutta ei korkeat paikat, en osaa oikein selittää tätä) vieraat kielet ja ruoka (ei niinkään kokkaaminen vaan se syöminen) Ja miljoona muuta asiaa, oon sellanen että mulla ei ole yhtä tiettyä intohimoa ja kiinnostuksenkohdetta, vaan oon aina tykänny ja kiinnostunu todella erilaisista asioista, minkä takia yks tietty asia ei oo koskaan onnistunut nousemaan ylitse muiden.

 photo Southbank018_zps7bd7b5e5.jpg
Tän kuvan ideana oli tietty näyttää ton siskolta saamani Mangon neuleen makeet takanapit!

Ja koska haasteen ideana on yleensä luonnollisesti tarkoitus siirtää sitä eteenpäin, niin mä siirrän tän eteenpäin kaikille noille uusimmille lukijoille joiden kuvat komeilee tossa mun sivupalkissa. Musta on yleensä kiva tietää minkälaisia tyyppejä mun lukijat on ja ilokseni oon huomannut että aika monella jotka on liittynyt "virallisesti" bloggerin kautta lukijaks on oma blogi ja oon päässy niiden kautta lukijoihin tutustumaan. Ensimmäinen asia minkä mä teen ku huomaan uuden lukijan on mennä vakoilemaan niiden blogia :D Nyt annan tän haasteen siis teille joilla on alle 200 lukijan blogi ja ootte Britannikan lukiijoita. Käykää vaikka kattoo Liisan postauksesta ne oikeat ohjeet tähän haasteeseen ku ite oon taas huijannu ihan liikaa. Voitte valita 11 kysymystä noista kysymyksistä joihin vastasin yllä! :)