Viikonloppu Pariisissa

Käväistiin viime viikonloppuna pikaisesti Pariisissa koska ystävälläni oli synttärit jotka oli samalla myös läksiäiset. Ja koska läksäreiden lähtökohteena on LA niin ajattelin että hiukan helpompi mennä niille synttäreille tänä vuonna Pariisiin kuin ensi vuonna Los Angelesiin.

eiffeltorni kukkien takana

Saatiin koko matkasetti aika hyvään hintaan lopulta kun oltiin vaan yks yö. Hotelli löyty puoleen hintaan Trivagon kautta ja Eurostarilla pääsee vielä nuorisohintaan jos on 25 tai alle. Tää oli nyt siis ihan viimenen tsäänssi junailla junnuhinnoilla.

hotelli val girard pariisi
hotellihuone pariisissa

Hotelli oli todellakin ihan täydellinen meille. Maksettiin 90 puntaa ku löydettiin Trivagosta vaikka normaalihinta olis ollut yli 200 euroa, ei paha siis! Tää oli ihan Vaugirardin metroaseman vieressä, eli pääsi kätevästi myös muualle Pariisiin vaikka sijainti ei ihan keskellä ollutkaan. Me valittiin 15. arrondissement ihan sen takia että tästä oli kävelymatka sinne mun frendin pippaloihin. Erittäin kätevää ottaen huomioon että metro ei kulje enää aamuyöstä.

viesti naapureille
hassut ilmeet

Synttärit oli huippupippalot. Ruoka- ja juomatarjoilija juuri niin loistava kun pariisilaisilta juhlilta voi odottaakin. Ja biisilista juuri niin loistavan tanssittava kuin osasin tältä synttärisankarilta odottaa. Välillä oltiin kyllä Jaanan kanssa seinäruusuina kun muita ranskalaisia vieraita vähän jännitti puhua englantia. Mutta olihan siellä sentään myös mun saksalainen kaveri jonka kanssa päästiin muistelemaan jo niin kaukaiselta tuntuvaa maisterivuotta.

eiffeltorni läheltä
puiston penkillä pariisissa
pariisilaisia taloja
rehellinen pariisi

Jotta vähän todellisempi puoli Pariisista pääsee myös esiin, halusin ottaa kuvia myös muistakin kuin pelkästään niistä näteistä taloista.

punainen macaron

Suurena macarons-fanina mun oli tietty pakko päästä Ladureelle. Lontoostakin löytyy Laduree, mutta niillä ei oo isoja macaroneja - ne isot on just niitä parhaita! Pariisin Ladureessa macaron oli kyllä hyvä mutta lasku oli naurettava. Ja cappuccino näytti siltä kun siihen olis pursotettu fairyn vaahdot ja makukin kuin pikakahvissa. Miten on mahdollista että 5,90 euroa maksava cappuccino on tehty vaahtokylvyn näköiseksi!? Jos ette halua tehdä cappuccinoa cappuccinoksi niin kutsukaa sitä jollain muulla nimellä älkääkä hämätkö turistiraukkoja!

keltainen macaron

Ruokailut meillä ei kyllä muutenkaan mennyt tällä reissulla ihan nappiin. Lauantaina oltiin liian myöhään liikkeellä lounaan suhteen ja koska bileet alko jo kasilta niin ei ehditty dinnerillekään. Sunnuntaina taas piti ehtiä iltajunaan ja gourmet illallinen jäi haaveeksi. Pariisissa on turha haaveilla illallisesta kello viisi. Turistipaikat ei kuitenkaan koskaan petä ja mentiinkin lauantaina latinalaiseen kortteliin vetämään 15 euron menu jossain niistä turistirafloista joita latinalainen kortteli on pullollaan. Siellä oli viereisessä pöydässä suomalainen pariskunta jotka meidän kanssa vetivät suomalaisittain kolmen ruokalajin menun kello viideltä. Aika kököt safkat oli, mutta ei kai 15 eurolla hirveesti muuta voi odottaakaan. Sunnuntaina löydettiin sitten meidän kello kuuden illallistamista varten joku non-stop rafla juna-aseman läheltä. Hinnat oli tällä kertaa kolminkertaset edellispäivän illalliseen verrattuna, mutta tarjoilija oli äärettömän ystävällinen. Niin ystävällinen että olisi halunnut tarjota drinkit töiden jälkeen ja lisätä mut Facebookiin. Englantia se ei puhunut sanaakaan joten voi tietty olla että mun ranska oli vaan ruosteessa. Niin, ja sillä tarjoilijalla oli muuten ikää ainakin 60 vuotta.

spiderman on the wall

Mä oon aina ollu sitä mieltä että Lontoossa on paremmat ruoat ja raflat kun Pariisissa, mutta jotta kukaan ei saa sellaista kuvaa että vihaan pariisilaisia rafloja niin voin jossain vaiheessa listata mun suosikit. Ne kaks. No ei nyt kai. On niitä ainakin viis.

patsas palais de tokyo

Sunnuntaina käytiin Palais de Tokyossa kattomassa Chanel-näyttely. Aika tylsä. Ja Palais de Tokyon pihapatsaat oli aika pitkälti pahoinpidelty. Perusnättipariisi ja silleen.

tuulimylly montmartressa

Sen jälkeen lähdettin mun lemppariseudulle, eli Montmartreen ♥ Käytiin tsiigailemassa mun vanha asuinalue ja Sacre Coeur.Samalta näytti ku aina ennenkin!

maisema montmartrelta

Jos meillä olis ollu yks päivä enemmän niin olisin käyny vielä Buttes de Chaumont-puistossa, Pere Lachaise hautausmaalla ja katakombeissa.

Mitkä on teidän suosikkikohteet Pariisissa? Tai jos ette oo vielä koskaan käyny Pariisissa, ni mitkä on sellaset paikat jotka haluaisitte nähdä jos sinne joskus menisitte?