Minimatkailua

Lennän yleensä noin pari kertaa kuukaudessa ja oon tän takia alkanut kehittämään itselleni optimaalisinta matkatavarasettiä ja käytännöllisimpiä matkustusrutiineja.

kasimatkatavarat

Yksi ehdottomasti parhaimmista matkustamiseen liittyvistä sijoituksista on täydellinen käsimatkatavaralaukku. Viime kuussa (miten en tajunnut tehdä tätä aikaisemmin!) hankkimani Samsoniten pieni punainen paholainen on täydellinen matkakumppani. Kevyt, tilava ja äärimmäisen sulavaliikkeinen.

 photo minimatka.jpg

Lisäksi täytyy olla myös hyvä käsilaukku. Matkalaukun heitän koneessa ylähyllylle, ja käsilaukun edessä olevan istuimen alle. Siellä käsilaukussa on sitten tietenkin jo valmiiksi kaikki lennolla tarvittava niin ei tarvi kesken ilmailun puskea sinne ylähyllyille kaivelemaan. Kuvassa näkyvä Longchamppi on mun luottomatkakumppani. Sinne mahtuu kätevästi läppäri ja A4-kokoset paperit ja lehdet, mutta siinä on myös hyvät sisätaskut ja se on tarpeeks tilava mahtipontisille matkaeväille.

puku henkarissa

Vaatteiden ja asusteiden kohdalla oon myös löytänyt melko hyvän tasapainon. Alussa otin aina mukaan kaksi pukua, just in case, mutta nykyään vain yhden puvuntakin ja siihen ainakin kaksi mätsäävää alaosaa. Tosin edelleen  kannan toiveikkaana käsimatkatavaroissa lenkkareita. Jos vaikka kävisin aamulenkillä. Tai hotellin salilla. As if! Senkin tilan vois täyttää vaikka lentokentältä tehdyillä heräteostoksilla.Putelikokoelma alkaa olla aika pitkälti kohdillaan. Ei missään nimessä liian monta, mutta tarpeeksi että saa itsensä näyttämään edustavalta yhdestä kolmeen päivään. Hoitoaineen tosta vois ehkä pudottaa kun se löytyy usein hotelliltakin.

 photo 743036af-e85b-4b92-af1a-669770d8fed7_zpsc814d6ee.jpg

Farkut on lisäksi ihan pakolliset. Vaikka olisin pelkällä työmatkalla niin en osaa lentää ilman farkkuja. Takataskut on oltava, sillä farkkujen takatasku on paras mahdollinen passinpitopaikka lentokentällä. Turhauttavaa kaivella passia laukun pohjalta kun sen kuitenkin joutuu näyttämään yleensä kahdesti. Vaikka lähdenkin reissuun suoraan duunista niin vaihdan yleensä silti farkut ennen kentälle lähtöä.

matkalompakot

Tämä on ehkä jonkun mielestä todella turhaa, mutta mun mielestä erittäin käytännöllistä - kaksi eri lompakkoa. Englanti-lompakko ja Suomi-lompakko. Toisessa puntia, UK-pankkikortit ja Tescon kanta-asiakaskortti ja toisessa euroja, Suomi-pankkikortti ja Plussa-kortti. On helpottanut elämää huomattavasti!

klaus k hotellihuone ja hirvidrinkkilippu

Yksi erittäin olennainen osa matkatavaroita on iPad. Ennen sen hankintaa väitin että se on ihan turha laite. Nyt en osaa elää ilman sitä. Enkä varsinkaan matkustaa! Kunhan muistaa vaan aina ennen reissua varmistaa että on ladannut tarpeeksi sisältöä offline-hetkiä varten. Mulla on yleensä ladattuna viimeisin hesari ja Metro-lehti, joku kirja ja joku leffa/sarja. Lataan myös aina jotain fiksua sisältöä kuten vaikkapa jonkun luentovideon, TEDtalkin tai akateemisen artikkelin. Yritän pakottaa itseni tekemään lennon aikana jotain fiksua ja kehittävää ainakin edes vartin verran ettei menis ihan hukkaan toi koneessa istuminen. Useimmiten kuitenkin päädyn nukkumaan, kuuntelemaan musiikkia tai pelaamaan pasianssia. Tän takia musta ei ikinä tule presidenttiä tai Nobel-fyysikkoa...

 photo minibisnesmatkalle

Se millä haluaisin vielä täydentää tätä mun minimatkakokonaisuutta, on hyvät kuulokkeet. Jotkut tyylikkäät, hyvännäköset ja laadukkaat. Sellaset että vieruskaverin ei tarvi tietää mitä kuuntelen, mutta kuulen itse kuitenkin hyvin ilman että lentomelu pauhaa melodiat mössöks. Seuraavaksi voidaankin sitten enää parantaa tätä matkakokemusta business-luokalla, mutta sitä joudun ehkä odottelemaan vielä jonkin aikaa. Katsotaan nyt ensin noi kuulokkeet...

Minkälaisia matkarutiineja teillä on? Ehkä jopa jotain hyviä vinkkejä minimatkailun helpottamiseksi?!