Eloasu I - Suit up

Olipa outoa palata maanantaina loman jälkeen töihin, tuntu kun olis ollu poissa ikuisuuden! Onneks tällä ekalla viikolla oli työreissu ni ei tarvinnu heti vetää viittä päivää putkeen ruudun ääressä.

Ja ens viikolla taas uus miniloma - häihin Kreikkaan! Mä en ole siis karkaamassa vihille vaikka ajatus pikahäistä Kefaloniassa voisi sinänsä olla romanttinen, Mamma Mia-tyyliin. Tällä kertaa ollaan vaan ihan vieraina. Ade on pari viimestä viikkoa hikoillu bestmanin puheensa kanssa. Mun täytyy ehkä korkeintaan treenata hikoilematta juoksemista, sillä lennän paikalle samana päivänä kun häät pidetään, eli aion laittaa itseni valmiiks ennen lentoa ja sitten pyyhältää erittäin ripeästi suoraan kentältä hääpaikalle. Jos siellä on se perus 40 astetta, ni voi olla että en oo enää hirveen viehättävä siinä vaiheessa kun pääsen perille. Tosin on aina suuri mahdollisuus että Easy Jet pettää ja saavun paikalle vasta siinä vaiheessa kun porukat on jo napannut useamman shotin Ouzoa ja ketään ei enää kiinnosta vaikka mulla oliskin ripset poskilla ja hiukset liimaantuneena niskaan.

No mutta tän postauksen tarkotus ei ollu puhua häistä vaan ylläpitää Britannikan päivänasuosiota. Tällä kertaa esittelyssä erittäin basic bisnesasu.

Yks miespuolinen kollega kommentoi mulle kerran duunissa että "Annika, I never see you wearing a skirt!". Jep, oon sellanen feministi että aika harvoin ahtaudun kävelyä hankaloittavaan kynähameeseen ja röyhelöpaitaan - ja se on ilmeisesti huomattu :D Yks asia minkä mä oon huomannu, on että Englannissa kaikilla naisilla on melkeinpä aina hame tai mekko. Ei siinä mitään pahaa, mielenkiintonen huomio vaan. (Voisin tietenkin alkaa analysoimaan sitä tarkemmin ja olettaa että se johtuu siitä että naiset ovat muutenkin selvemmin erilaisessa asemassa Englannissa ja "naisen roolia" näytetään ylläpitävän sukupolvesta toiseen, sillä munkin ikäset on ihan messissä tässä sukupuolien eriarvoistamisessa. Käytännön esimerkkinä, lasten ollessa pieniä se on melko automaattisesti edelleenkin aina nainen joka vaihtaa kokopäivätyön osa-aikaiseen...)

suit

Täytyy muuten tunnustaa että tän päivän erittäin pelkistetty duunipukeutuminen ja meikittömyys ei niinkään johdu siitä että yritän vastustaa naisten eriarvoista asemaa pukeutumalla kuin mies, vaan pikemminkin siitä että nukuin pommiin. Ei mitään extraa, pelkkä puku ja kauluspaita.

suit up women too

Puku: Zara // Paita: French Eye // Kengät: Unisa

Se on muuten myös hemmetin epäreilua että miehet ei saa pukeutua röyhelöpaitaan jos ne menee bisnestapaamisiin. Eikä sitä kynähamettakaan varmasti katottais hyvällä. Olkaamme siis iloisia valinnanvapaudesta.

 photo e4d7bb57-d06b-4a02-9f87-a41cfd85b684_zps6b90244b.jpg
p.s. On vaarallista käydä liian usein lentokentällä. Liikaa edullisia  alennettuja shoppailumahdollisuuksia. Toivon vielä runsaasti aurinkoisia päiviä tälle kesälle jotta hankinta ei mennyt täysin hukkaan!

p.p.s. Huomisia asukuvia koristaa lähes sataprosenttisella varmuudella uudet diorit ja vähän naisellisempi asu. Saattaapa jopa olla ihan mekko! Huomennakin nimittäin häät tiedossa, ihan täällä Suomessa tällä kertaa.