Instagram Travel Thursday: Loma Kefaloniassa

Parempi myöhään kun ei milloinkaan on sanonta joka sopii loistavasti mun käyttöön ja melko usein siihen tulee monessa asiassa vedottua. Tällä kertaa se on osuva sillä ajattelin vihdoinkin osallistua Destination Unknown-blogin, Kaukokaipuun ja Running with Wild Horses-blogin järkkäämään Instagram Travel Thursdayihin. Onneksi säännöt ei ole sentään niin tiukat että postaus pitäisi tulla ulos juuri torstaina, sillä vaikka tarkoitus olikin kertoa tästä ihanasta Kreikan lomasta jo pari päivää sitten, niin vahvemmat voimat tarttuivat arkeeni ja torstain after work venähti illasta yöhön... Jotta saisin edes muutaman tunnin unta ennen perjantain työpäivää, päätin pitää läppärin läpän visusti alhaalla tuona torstaiyönä ettei perjantaina tarvinnut piiloutua toimistotarvikehuoneeseen päikkäreille.

Mutta takaisin aiheeseen, IG Travel Thursdayn ideana on tehdä postaus käyttäen Instagram-kuvia. Mutta pakko tunnustaa että ihan kaikki näistä kuvista ei koskaan ehtinyt instagrammiin...

Tämä Kreikan loma ei ollut millään lailla meidän oma idea, vaan sen saneli täysin Aden lapsuudenystävän ja hänen morsionsa halu mennä naimisiin romanttisessa ympäristössä. He valitsivat häidensä pitopaikaksi Kreikan Kefalonian, ja bestmanina Aden oli buukattava lennot Kreikan saarelle jotta saisi luottotehtävänsä täytettyä. Ja mitä ei tyttö tekisi ilmaisen ruoan eteen - minäkin päätin vinguttaa luottokorttia EasyJetin nettikaupassa 489 punnan edestä.

villa

Reissuun tuli Englannista mukaan myös muutama muu pariskunnan tuttava, ja sulhasen 14 koulukaveria päättivät vuokrata viikoksi villan. Bestmanin tyttöystävänä sain minäkin kunnian liittyä viidenneksitoista pyöräksi vaikka en suorittanutkaan oppivelvollisuuttani samassa englantilaisessa yksityiskoulussa kuin nämä neljätoista muuta brittiä. Tuo kuvissa näkyvä kesäasuntomme oli itseasiassa noin kymmenen hengen kämppä, mutta sopu (ja Ouzo) sijaa antaa, joten porukan koko ei sinänsä ollut ongelma. Villa oli loistava valinta majoitukseksi ja varsinkin toi oma yksityinen uima-allas osoittautui hitiksi. Ollakseni informatiivinen matkabloggaaja, tässä ihan linkki jonka kautta pääset lukemaan detaljit kyseisestä asumuksesta: click!

autot kefs

Meidän oli tarkoitus vuokrata yhteensä kolme autoa, mutta vuokrafirma oli ryssinyt varauksen ja saatiinkin ainoastaan kaksi pikku Fordia. Suhteellisen hyvin niilläkin pärjättiin, toinen kuskeista joutui vain koko ryhmän liikkuessa heittämään kaksi keikkaa. 40 asteen helteessä kuoppaisilla teillä se ei aina ollut herkkua. Voin muuten varoittaa että kartta tolla saarella on yhtä tyhjän kanssa, sillä teiden sijoituksissa ei ole minkäänlaista logiikkaa ja siitä kartasta mikä meille annettiin puuttui ainakin puolet kaduista.

beach kefalonia

Ja ehkä juurikin tämän takia meidän matka uimarannalle ei sujunut sulavasti. Kierreltin kapeita pikkuteitä melkein tunti ja löydettiin lopulta itsemme yksityiseltä ampumaradalta. Tässä vaiheessa olimme huristelleet sellaisten sorakivimonttukinttupolkujen läpi että olimme jo kahdesti joutuneet tsekkaamaan että rengas ei ole puhjennut. Vinkkinä voinkin antaa että jos olet vuokraamassa autoa Kefalonissa, niin kannattaa ehkä ottaa joku pikkumaasturi joka pärjää myös huonokuntoisemmilla teillä...Tai sitten vain hankkia parempi kartta ja pysyä niillä isommilla asfaltoiduilla reiteillä.

kefs

Oon aikaisemmin käynyt Kreikassa ehkä noin kolmisen kertaa, mutta viimeisin niistä oli yli kymmenen vuotta sitten, eli oli todella kiva päästä pitkästä aikaa takaisin. Kefaloniassa en tosin ole koskaan aikaisemmin vieraillut, mutta täytyy sanoa että se oli aika loistovalinta tältä hääparilta. Voin nimittäin kertoa että aluks mua jonkin verran pelotti että joudun jollekin hullulle bilesaarelle joka on täynnä örveltäviä brittejä ja räkäisiä yökerhoja (jos olet koskaan katsonut yhdenkään jakson Sun, Sex and Suspicious Parents tv-ohjelmaa tiedät mitä tarkoitan), mutta Kefalonia oli onneksi jotain ihan muuta. Ainakin ne alueet missä me käytiin oli rauhallisia ja nättejä ja ravintolat tyylikkäitä. Ainoat humalaiset britit ketä näin saarella kuulu meidän omaan porukkaan. Ja onneks nekin osas pitää ittensä ihmisinä.

Kuten muistelinkin, Kreikassa palvelu on paljon parempaa ku esimerkiks Ranskassa tai Espanjassa. Tämä siis perustuu täysin omiin kokemuksiin, mutta useampiin sellaisiin. Ainoa asia mistä kefalonialaiset raflat ei näyttäny tykkäävän oli muutoksen tekeminen listalta löytyvään annokseen. Ei siis kannata olla millekään allerginen! Yhdessä paikassa me kaikki tilattiin ciabatat, mutta mä pyysin mun ilman kastiketta. Kaikille muille tuli ciabatan mukana lisukkeena perunalastuja, mutta multa ne puuttui kokonaan. Ei siinä vielä mitään, mutta sitten itse häissä yksi seurueesta ei voinut syödä tomaattia ja toinen alkuruoista oli salaatti joka koostui pääosin tomaatista. Tomaatin lisäksi siinä oli silti paljon fetaa, krutonkeja ja rucolaa ynnä muuta sälää. No tämä tomaatinvihaaja kysyi voisiko saada tuon salaatin ilman tomaattia. Tarjoilija vastaa tottakai ja hetken kuluttua pöytään tuotiin "salaatti" joka koostui, noh, nimenomaan pelkästä vihreästä salaatista. Oli siihen vähän oliiviöljyä ripoteltu, mutta niistä fetajuustoista tai krutongeista tai mistään muusta ei ollut tietoakaan!

aasökdcö

Ja koska lomalla on enemmän kuin tarpeellista laittaa jalalla koreasti, tähän loppuun voin suositella loistavaa menomestaa Kefalonian yöhön. Argostolin aukion vieressä on Privilege-niminen paikka joka oli todella jees. Baaripuolella oli katon sijaan kattona "sisällä" kasvavien puiden lehvästöjä ja sekä asiakkaat että sisustus oli todella tyylikästä. Yökerhon puolella oltiin ainoat ulkomaalaiset ja DJ miksas sulavasti kreikkalaista musaa setin sekaan. Ilmeisesti jotain tunnettujakin hittejä sillä kaikki muut paitsi me lauloi mukana. Mesta pysyi auki niin kauan kun me jaksettiin tanssia. Kello kuudelta aamulla paikalla ei enää ollutkaan meidän lisäksi kuin kourallinen muita ihmisiä, ja kun viimeinen partaveitsi poistui parketilta alettiin klubia lopulta sulkea.

Niin muuten, vaikka yllä olevan kuvan herrasmiehet näyttävätkin tummilta, tulisilta ja hyvin ruskettuneilta, niin kyseessä ei ole Kefalonian alkuperäiskansaan kuuluvia lomaromanssikandidaatteja vaan ihan oman porukan englantilaisia turisteja.

Mun Instagram josta löytyy viikoittain noita komeita miehiä (no ei oikeesti, kuhan yritän houkutella lisää seuraajia valkoisilla valheilla) on britannika.