Pho Mile - eli Shoreditchin vietnamilaiset ravintolat

En oo itseasiassa varma pitäiskö mun puhua Hoxtonin, Hackneyn vai Shoreditchin vietnamilaisista ravintoloista, mutta ei kai se niin tarkkaa ole.

Shoreditchissa on siis tunnetusti Lontoon parhaimmat vietnamilaiset ravintolat (don't quote me though), ja Kingsland Road on jopa nimetty epävirallisesti Pho Mileksi koska nimenomaan sillä kadulla on useampi huippuhyvä vietnamilainen.

Ollaan asuttu Shoreditchissa jo vuosi, mutta ei tähän mennessä oo kertaakaan vierailtu missään näistä vietnamilaisista, joten lauantaina päätettiin vihdoin suunnata Kingsland Roadille. Me valittiin käytännöllisesti meidän suunnasta katsottuna kadun eka rafla, eli Viet Grill. Se on ilmeisesti tunnetumman Old Streetillä sijaitsevan Cay Tren pikkusisko.

Viet grill

Menu oli todella laaja, ja koska oon aikasemmin käyny vietnamilaisessa vaan kerran niin mun valinta tapahtu ilman sen kummempaa suunnittelua, silmät kiinni ja sormi listalle. En enää edes muista mun annoksen nimeä (varmaan joku pho), mutta hyvää oli! Hinnat oli myös kohtuulliset. Riisi-/nuudeliannokset 8-11 puntaa ja muut kala ja liha-annokset joihin piti erikseen tilata side oli 9-14 puntaa ja sidet (mikä on side suomeksi?!?) tais olla 3-7 puntaa. Kohtuulliseks noi hinnat tekee se että annokset oli isoja. Lisäksi listalla oli laaja valikoima todella herkullisen kuulosia alkohollilisia ja alkoholittomia juomia ja cocktaileja. Palvelu oli muuten myös erittäin ystävällistä ja todella nopeaa! Voin siis suositella tätä paikkaa!

viet grill

viet grill pork

Oon kerran aikasemmin käyny Pho Cafe-nimisessä ketjuravintolassa Spitalfieldsissä, ja sekin oli tosi jees. Eli jos et jaksa raahautua Kingsland Roadille, niin noita Pho Cafe-rafloja löytyy eri puolilta Lontoota (kuten varmasti monia muitakin hyviä vietnamilaisia ravintoloita).

Ja tässä Time Outin artikkelissa on arvostelut muista Kingsland Roadin vietnamilaisista rafloista.