Imagokirjahylly

Mua hävettää todella paljon myöntää tää, mutta katselin tässä mun kirjahyllyä ja tajusin että siellä on ihan liikaa kirjoja joita en oo lukenut. Sitten mä aloin miettimään että oonkohan mä tietoisesti tai tiedostamattani rakentanut itselleni imagokirjahyllyn! Sisustuselementti, jonka tarkoitusena ei ole ainoastaan luoda viihtyisämpää oleskelutilaa, vaan myös antaa vierailijoiden ymmärtää että tässä asunnossa asuu mukamas joku älykkö. Tämähän on todella noloa!

Toisaalta, annan itselleni hiukan armoa, sillä tämä kirjahyllykokonaisuus on kasattu vasta tasan vuosi sitten. Olisi kai ollut melko outoa (peräti typerää?) raahata Suomesta painavia kirjoja jotka olen jo lukenut. Se jos mikä olisi imagohylly? Varsinkin ottaen huomioon että mä en ikinä katso samoja elokuvia uudestaan tai lue kirjoja useampaan kertaan. Poikkeuksena tästä tuolta hyllystä hyppää kyllä heti silmään Die Hard DVD-boksi (Bruce ♥)...

Julkisen nöyryytyksen tehokeinolla aion nyt luoda itselleni ultimaatumin - kun tämä kirjahylly muuttaa seuraavaan asuntooni, niin seuraavassa asunnossa vietetyn vuoden aikana jokainen näistä yksilöistä tulee saamaan jonkinlaista huomiota minulta. En väitä että aion niitä kaikkia lukea, mutta avaan ne edes kerran.

Britannikan imagokirjahylly 1

Tämä hyllytaso tulee kyllä olemaan haastava. Se sisältää nimittäin koulu- ja keittokirjoja. Opinnot on ohi ja vihaan kokkaamista, mutta rakastan oppimista ja ruoan syömistä. Ehkä siksi ne ovat siis edelleen hyllyssäni. Ja Little Paris Kitchen on signeerattu versio, joten siitä en luovu! Yhden reseptin lupaan kokata ensi vuoden aikana. Sillä ehdolla että uudessa asunnossa on kiva keittiö.

britannikan imagokirjahylly 2

Täältä hyllyn keskiosasta löytyykin heti yksi kirja joka on pelkkää kulissia. Michel Foucaltia luulin pystyväni ymmärtämään koska sillä on tosi mielenkiintosia ajatuksia, mutta hitto vieköön tota kirjaa en todellakaan oo onnistunu lukemaan. Se on silti jäänyt sinne koska kuvittelen että joku päivä pystyisin sitä ehkä ymmärtämäänkin. As if.

Gillian Tettin Fool's Gold on tosi mielenkiintonen. Lupaan lukea sen loppuun. Pian. Samoin Dambisa Moyon Dead Aid. Lupaan lukea. Se jäi puoleen väliin enkä koskaan palannut siihen. Olisi pitänyt.

Tuolla keskellä on joku todella random pokkari. Taisi jäädä edelliseltä kämppikseltä. Niitä oli kuulemma jaettu ilmaiseksi jossain ja mä en jostain syystä raaskinut heittää sitä pois. Vielä.

Debating Varieties of Capitalism on oikeasti todella mielenkiintoinen kirja, mutta koska se oli yks mun kurssikirjoista maisterissa niin ei oo pahemmin ollut fiilistä palata niihin lukemattomiin kappaleisiin enää opintojen jälkeen. Mutta se saa pysyä hyllyssä, sillä ehkä jonain päivänä täytyy virkistää muistia ja herätellä harmaita aivosoluja.

Shillerin Finance and the Good Society on myös oikeasti mielenkiintoinen. Kävin kuuntelemassa tuota Yalen proffaa LSE:n avoimella luennolla noin vuosi sitten ja mun mielestä sillä oli ihan hyviä idiksiä, vaikka en ihan kaikesta samaa mieltä olekaan. Sen verran hyvin se kuitenkin puhu että sai mut ostamaan paikan päältä sen kirjan. Tai sit olin vaan innoissani ajatuksesta että saisin taas kirjan joka on signeerattu... Mutta täytyy siis vielä lukea. Ainakin osa kappaleista.

Missä kuljimme kerran. Ekat sata sivua luin joskus kolme vuotta (!) sitten, mutta koin kirjan jotenkin todella tylsäksi. Kaikki kuitenkin aina kehu sitä joten oon kantanu sitä mukana ajatellen että joku päivä vielä luen sen loppuun. Ja hetki sitten eräs ystäväni taas kehui tätä kirjaa, mikä nosti mun motivaatiota sen uudelleen aloittamiseen. Tämä vois siis olla seuraava lukukohde.

Britannikan imagokirjahylly

Lupaan opetella viisi uutta sanaa yorubaa joka kuukausi. Ei luulis olevan liian vaikeeta?

Pekka Hiltusen Sysipimeä on tällä hetkellä luettavana. Todella hyvää trilleriviihdettä! Luin sen ekan (Vilpittömästi sinun) ja halusin heti hankkia kakkososan. Ärsytti kyllä ihan sikana että e-kirja oli niin paljon kalliimpi kun pokkari että pihinä päädyin valitsemaan pokkariversion joka nyt sitten vaan vie tilaa ja painaa muutossa. Jos nämä ei oo jollekin tuttuja, niin kirjat kertoo siis suomalaisesta naisesta joka asuu Lontoossa ja ratkoo mysteerejä graafikon työnsä ohella. Ekassa kirjassa ärsytti kyllä ihan älyttömästi se että päähenkilö soitti kännykällä metrossa! Koko tarina olis siinä kohdassa oikeesti ollu ihan erilainen, sillä kännykkä ei toimi Lontoon metrossa!!

Puolikas keltaista aurinkoa on todella hyvä, mutta mua ihan oikeesti nolottaa paljastaa että multa on viimeiset 20 sivua lukematta. Mä tykkään lukea kirjat samantien siltä istumalta, ja jos jostain syystä joudun jättää kirjan pidemmälle tauolle, niin mun on todella vaikea palata siihen... Mutta toi täytyy viimeistellä. No excuses.

Pocket World in Figures tuli kaupan päälle kun tilas The Economistin. Ehkä maailman turhin opus ikinä, mutta jotenkin se on vaan jääny tonne roikkumaan.  Jäänee pakkaamatta seuraavassa muutossa.

Tunnustaako kukaan muu omistavansa imagokirjahyllyä? Tai silloin tällöin ostavansa tai säilyttävänsä kirjoja joita ei sitten kuitenkaan tule ihan heti luettua?