Kesä ja kotimaa

Ehkä yksi syy miksi rakastuin Lontooseen uudestaan juuri syksyllä on se että oon aina ajatellut että kesä kuuluu Suomelle ja syys uusille tuulille. Tämän syksyn tuulet puhalsi vuokrasopimuksen irti ja ylsi samalla tarttumaan rajulla pyörteellään lomarahakasssaan, mutta ehkä tästäkin selvitään. Aina voi ottaa äkkilähdön Lanzarotelle tai bussin Brightoniin.
serkuksetserkukset suomimaisemissanormality is not a norm in my family

Mulla ei oo erityisemmin tapana muistella menneitä vuodenaikoja, mutta nyt oli pakko keksiä joku hyvä tekosyy että voin julkasta viikkoja vanhoja valokuvia!

suomen lippu salossaMä en yhtään tykkää kesästä suurkaupungissa. Se on joko täysin huomaamaton tai sitten äärimmäisen hiostava. Tänä vuonna Lontoossa se oli vähän molempia. Kaiken lisäks täällä ei ole tapana pitää kesälomia - ainakaan useamman viikon mittaisia, joten töissäkään ei huomaa mitään eroa vuodenaikojen välillä. Onneks voi karata Suomeen ja muistaa miltä kesän oikeasti kuuluu tuntua. Tänä vuonna pääsin jopa ihkaoikeisiin kesähäihin!

virsitauluJa ai mikä unelma kun huomasin kovalle kirkonpenkille istahtaessani että virsiä oli vain yksi! Ja ihan kuin joku olisi kuullut onnenhuokaukseni sillä jopa tuo yksi ja ainoakin unohdettiin laulaa. Lucky!

alttarilla

haapoytakattaus

suomimaisema

Tänä kesänä ehdin olla Suomessa vain puoltoista viikkoa ja muutaman hassun viikonlopun, mutta onneks noille päiville osui mukavia tapahtumia.

saippuakuplia haajuhlissa

Yksi mitä mä huomasin taas kun kävin viikonloppuna Suomessa. Aika pysähtyy kun käyn siellä. Mulle tulee jotenkin sellanen fiilis että yhtäkkiä päivät kestää hiukan pidempään ja kaikki tapahtuu verkkaisesti.

peilikuva aikakoneessa

Sitten mä tajusin että se fiilis ei ehkä ookaan pelkkää kuvitelmaa. Jollain tavalla Suomi-matkailu on kuin aikakoneella matkailua. Mikään Englantiin liittyvä muisto ei voi mennä mun kohdalla kolmea vuotta kauemmas, mutta Suomessa asiat ja muistot jakautuu paljon pidemmälle aikajanalle. Ja ehkä jossain määrin tietynlainen vuosien kartuttama tuttuus tekee asioista nopeammin käsiteltäviä tuoden enemmän ympäröivää aikaa ja samalla fiiliksen ajan pysähtymisestä.

jaakarhukarkki

Tai sitten se on vaan ihan oikeaa ajassa matkustamista, kuten vaikkapa jääkarhukarkkeja mummojen Mariskooleista.

Entäs muut ulkosuomalaiset (kai teitä on siellä edes muutama?!), minkälaisia fiiliksiä Suomilomat herättää teissä?