Lennolla

Rakastan matkustamista, mutta vihaan matkustamista. Etenkin lentokonematkustaminen on äärimmäisen rasittavaa puuhaa. Koska noiden tunkkaisten metelipurnukoiden sisällä on kuitenkin säännöllisesti pönötettävä niin yritän aina muistaa pitää mukana tarpeeksi ajanvietettä.

Kun torstain paluulento pääsi vihdon ilmaan 40 minuuttia aikataulusta myöhässä, kuluivat seuraavat kolme tuntia näissä merkeissä:

novelle iholle

...aloitin nesteytyksellä ja tyhjensin lentokentän Ärrältä hankitun terveysvichyn. Lentäminen on kuulemma pahaksi iholle joten kuvittelen tasapainottavani tätä tilannetta juomalla vettä jonka pullon kyljessä lukee "iholle". Tosin pullossahan ei kyllä missään lue mitä tämän kyseisen juoman olisi tarkoitus tehdä iholle. Onneksi se sentään maistuu ihan hyvältä ja vie janon. Tätä en oo muuten koskaan ostanu mistään muualta kun lentokentältä. Hassua.

...kentältä tarttui mukaan myös uusin Trendi. Aina pitää olla jotain epäelektronista luettavaa jottei turhaudu nousun ja laskun aikana.

lennolla luen 002

...kuinkakohan monta kertaa vuodessa lehtiin tungetaan juttu hiustyyleistä? Jotka on silti joka ikisessä lehdessä joka ikisenä vuonna ihan samat. Ponnari, polkka ja pörrökikkurat.

...hius- ja vaatejuttuja lukuunottamatta oli kyllä erittäin hyvää luettavaa.

...tällä kertaa korvissa soi satunnaistoistolla kaikki mitä kännykästä löytyi.

lennolla luen 018

...melkoisen random sekoitus olikin. Gracias, Nightwish, Scandinavian Music Group, Adele, Sonata Arctica, Coeur de Pirate, Kent, Wiz Khalifa, Mumford&Sons, Maija Vilkkumaa, HIM, Jukka Poika ja N.E.R.D. Tämä oli itseasiassa erittäin mielenkiintoinen satunnaissoittolista, tuli ihan vanhoja muistoja mieleen. Esimerkiksi toi Sonata Arctican Winterheart's Guild-albumi vie ajassa tasan kymmenen (!) vuotta taaksepäin.

...en muuten enää voisi kuvitellakaan matkustavani ilman vastamelukuulokkeita.

...juominen jatkui stuertin tarjoamalla kuplavedellä ja cokiksella. Uskalsin villiintyä juomatilausteni kanssa sillä olin vaihtelun vuoksi istuttanut itseni käytäväpaikalle. Jäi ehkä traumoja tiistain menolennolta kun istuin ikkunapaikalla ja keskipenkillä nukkui mies niin sikeästi että en uskaltanut mennä vessaan.

lennolla luen 008

...olin onneksi muistanut ladata Hesarin ennen lentoa ja seuraavaksi siirryin sen pariin.

lennolla pelaan

...saatoin ehkä myös pelata hiukan Le Vampia. Loistava peli!

...koska kyseessä oli British Airwaysin lento niin tarjoilu oli taas kerran kanawrappi. Niillä on aina kanawrap. Joskus se on lemon chicken ja useimmiten se on chicken tikka masala. Olen syönyt kummankin version kymmenen kertaa ja jo toinen kerta oli kerta liikaa. Yök. Onneksi oli pähkinöitä. Ja ensi kerralla valitsen Finnairin.

...huomasin että viereinen matkustaja teki Power Point-esitelmää. Jokaiseen slaidiin se kirjoitti ainakin viistoista kokonaista lausetta ja mä aloin jo pelätä ihan tosissani että se aikoo vielä esittää sen jollekin. Teki melkein mieli antaa pari vinkkiä hyvästä esitelmänpidosta, mutta en kehdannut. Toivoin mielessäni että se teki sen vain tulostettavaksi ja jokaisen itsenäisesti luettavaksi eikä kyseessä ehkä oikeasti ollutkaan esitelmä.

...viistosti vasemmalla istuva mies katsoi elokuvaa jossa oli Bruce Willis. Mietin koko matkan ajan mikä elokuva oli kyseessä, sillä Bruce oli siinä aika nuori ja mä en ollut nähnyt sitä leffaa. Munhan pitäisi tietää kaikki leffat joissa on Bruce! Nyt kun muistin tän niin pitää ehkä googlettaa.

lennolla luen 004

...viimeisen puolituntisen kulutin Teema-lehden parissa. Samalla muistelin lukion äidinkielentunteja. Voisin mielelläni ottaa jonkinlaisen uusinnan suomen kieliopista.

Ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen turvavyövalo vihdoin sammui ja syöksyin ylähyllylle poimimaan punaisen matkakumppanini, jotta pääsisin varmasti ekojen joukossa ulos. Siinä vaiheessa kun lento on ohi en jaksa enää kuluttaa yhtäkään ylimääräistä sekuntia matkustamiseen vaan hiihdän koroilla (kyllä, korkokengillä hiihtäminen on mahdollista, se on korkokenkäköpöttämisen vastakohta) suoraan junalle ja suorastaan lennän junasta taksiin (tosin jouduin keskeyttämään tuon liidon pankkiautomaatille koska tajusin että mulla ei ollut käteistä). Kotona olin vihdoin joskus kymmenen aikoihin.

Home sweet home.

Nämä sanot saan ilokseni usein onneksi sanoa sekä meno- että paluulennon jälkeen.