Sunnuntainen Brick Lane - ja se ruoka!

Viimeinen viikonloppu näillä hoodeilla (ei että hirveen kauas olisin muuttamassa..) joten oli ihan pakko lähteä hakemaan safkat Brick Lanen sunnuntaimarkkinoilta. Muuttohommat alkaa olemaan muuten aika pitkälti hoidossa vaikka laiskottelinkin tänään enkä jaksanu vielä alkaa pakkaamaan.. Mutta, sain diilattua meidän vanhan lipaston (juuri sen jonka dyykkasin roskiksesta) Bethnal Green roadin huonekalumyyjälle joka lupas tulla hakemaan sen ihan kotiovelta. Sweet. Nyt pitääkin sitten enää vaan toivoa että eBayn kautta mun pöydän ostanut tyyppi tulis vielä oikeesti myös hakemaan sen.

Takaisin aiheeseen, eli Brick Lane. Jos en oo tätä jo aiemmin sanonu ni sanon sen nyt - ehdoton nähtävyys Lontoon reissulla. Vaikka tulis käymään vaan viikonlopuks, niin kyllä mun mielestä Itä-Lontoo ansaitsee ainakin puol päivää. Ja itään on sitäpaitsi erittäin helppo tulla, Liverpool Street Station is all you need.

Tosin suosittelen miettimään haluaako hypätä tiilikujalle pahimpaan ruuhka-aikaan, eli sunnuntaina. Periaatteessa sunnuntai on paras koska silloin on markkinat ja kadulla on varmasti kaikki mahdolliset kojut, mutta silloin on myös ihmisiä niin paljon että hyvä jos pystyy liikkumaan eteenpäin. Kannattaa muuten myös huomioda että Brick Lanella on kaksi ihan erilaista päätyä. Eteläisessä päädyssä (Aldgate East/Whitechapel) on intialaiset ravintolat ja pohjoisessa eli Shoreditchin päässä on se "trendikkäämpi" osio. Ja siitä keskeltä pääsee Spitalfieldsin alueelle.

brick lane sunday 033
Brick Lanella sijaitsee myös tuo äärimmäisen tunnettu ja hehkutettu yötä päivää avoinna pysyvä baagelitaivas. Näitä paikkoja on itseasiassa kaksi. Mutta kaikki aina jonottaa siihen toiseen - joka jostain syystä mainitaan kaikissa artikkeleissa - vaikka mun mielestä näiden kahden paikan välillä ei oo mitään eroa. brick lane sunday 036

Ekassa kuvassa siis se mihin on valtava jono ja tässä yllä se epäsuositumpi versio. Mä meen aina vaan sinne missä on lyhyempi jono. Ja näissä oon oikeastaan käyny vaan yöllä silloin kun mikään muu paikka ei oo auki. Ihan hyviähän (ja halpoja!) noi bagelit on, mutta ei ne nyt niin upeita että jonottaisin niiden takia useampia minuutteja.

brick lane sunday 040

Mä käyn mieluummin hakemassa safkani jostain alla olevissa kuvissa näkyvistä kojuista. Nomnomnom ja nam!

brick lane sunday 060

brick lane sunday 042

brick lane sunday 044

brick lane sunday 050

brick lane sunday 054

Annokset maksaa yleensä noin 5 puntaa ja ne on sen verran isoja että harvemmin jaksan syödä koko settiä kerralla. Mun suosikkimaa on tällä hetkellä kuuba. Johtunee ehkä siitä annoksen mukana tulevasta keittobanaanista... Me otetaan myös aina jälkkärit. Mä otin tällä kertaa jättipalan suklaakakkua. Tota joka näkyy tossa kuvassa kyltin edessä. En oo vieläkään saanu syötyä sitä loppuun ku se oli niin iso!

brick lane sunday 059

Ja Ade ottaa aina vohveleita.

brick lane sunday 056

Kuvissa näkyvät ruokakojut on siinä about All Star Lanes-keilahallin kohdilla vastakkaisessa hallissa. Sunnuntaina noita kojuja on kyllä ihan kadullakin. Mutta jos haluaa välttää tungosta ja silti saada hyvää ruokaa, niin toi halli on auki myös lauantaisin!

Brick Lane on tietty paljon muutakin kuin ruokaa, esim. vintage-kauppoja.

...mutta ruoka on enemmän mun juttu.