Jersey - Se saari Englannin ja Ranskan välissä

Kävin tossa loman alussa pikaisesti pyörähtämässä Jerseyn saarella ja ei siellä oikeastaan paria päivää pidempään olis jaksanutkaan hengailla, sen verran pieni paikka. Mun mielestä on kuitenkin mielenkiintoista käydä paikoissa myös turistikauden ulkopuolella, ja jos jotain positiivista huonon ilman vastineeksi niin sain huoneen viiden tähden hotellista reilulla viidellä kympillä.

grand jersey hotelli

Hotelliksi valikoitu Grand Jersey joka sijaitsi Jerseyn pääkaupungissa St Helierissä ihan meren rannalla. Mun huone sattu tietenkin olemaan juuri sillä puolella josta ei ollut merinäköalaa, eikä oikeastaan näköalaa yhtään minnekään sillä ikkunat oli sumennetut... Tais olla astetta rumempi näkymä sen huoneen ikkunoista :D

breakfast grand jersey

Aamupala on mulle yks tärkeimmistä asioista mitä tulee hotelleihin, ja tähän mennessä parhaimmat hotelliaamupalat on ollu Long Beachilla, Helsingissä ja Pekingissä. Viiden tähden Grand Jersey ei päässyt lähellekään tota kärkikolmikkoa. Tosin vertailu voi olla hieman epäreilu sen takia että en jaksanut raahautua alakertaan tsekkaamaan itse buffettia vaan tilasin aamiaisen huoneeseen...

jersey island 009

Hotellihuoneesta huomas että hotelli taitaa olla jo suhteellisen iäkäs ja ehkä pientä päivitystä vailla mitä tulee sisustusmateriaaleihin (koko huone vuorattu tummalla puulla ja punaisilla tekstiileillä), mutta rappukäytävässä oli sentään tyylikäs valaisin. Ja olihan se kiva ja nätti hotelli, jotenkin vaan kriteerit nousee mulla todella paljon korkeammalle jos etukäteen tietää että kyseessä on hotelli jolla on femmat taulussa. Ainoa ero minkä huomasin vähempien tähtien paikkoihin verrattuna oli se että respassa oli erikseen kundi odottelemassa että saa kantaa mun laukut. Tälle tyypillehän on varmaan virallinen ammatinimikekin? Mä en tosin olis tarvinnut yhtään ylimääräistä apua sen mun pienen punaisen käsimatkapakaasin rullaamiseen, mutta miten voi sanoa kohteliaasti jollekin ei jos sen henkilön ainoa duuni on nimenomaan se laukun kantaminen!? Kiusallista. Onneks Jerseyllä on yhden punnan seteli ja olin sellaisen juuri saanut vaihtorahana taksissa, joten maailmannaisen elkein sujautin sulavasti sen punnan setelin mun laukunrullaajan kouraan, toivoen että se luulis sitä vähintäänkin vitoseks ja mua ainakin aateliseks.

Mulla ei siis oo pienintäkään hajua paljon tollasille pitäis antaa tippiä! 

michelinfoodbohemia

Koska sää tarjos sadekuuroja ja rakeita, päätin luontotrekkailun sijaan tehdä lomasta vähän glaamurimman ja kävin myös ensimmäistä kertaa elämässäni Michelin-tähden omaavassa ravintolassa. Se oli pieni pettymys jos totta puhutaan, odotin jotain niin paljon parempaa että vaikka annokset olikin fine dining, niin se michelinkokki ei kyllä tainnut olla paikalla... Palvelu tosin pelas. Toisaalta olis aika outoa jos ei olis pelannut, olin nimittäin sillä hetkellä ravintolapuolen ainoa asiakas. Koko saarella on yhteensä kolme Michelin-ravintolaa, joista yks on itseasiassa siellä hotellissa jossa asuin (tosin se oli kiinni just maanantaisin) ja tää missä kävin oli nimeltään Bohemia. Kyseistä ravintolaa etsiessäni sain myös kosketuksen (kuvainnollisesti siis) paikallisiin, sillä joku oikein mukava vanhempi pariskunta oli ilmeisesti kuullut kun kysyin kadunkulmassa seisovalta poliisilta suuntaa ja sitten kun olin parin sadan metrin päästä kuitenkin onnistunut hukkaamaan itseni niin tämä pariskunta tuli oma-aloitteisesti kertomaan mulle että nyt kannattaa seurata heitä. Aluks mä tosin hiukan hätkähdin tätä ehdotusta koska mulla meni hetki ymmärtää että miten joku random pariskunta edes tietää mihin mä olin menossa. Tuli vähän sellanen Truman Show fiilis siinä vaiheessa.

jersey island 020

Mun näkymät kyseiseen kaupunkiin oli aika pitkälti yllä olevan kuvan mukaisia - eli sateenvarjon alta. Satoi muuten myös isoja erittäin symmetrisen pyöreitä rakeitakin reissun aikana.

jersey island st helier houses
jersey island pink house

Yks mielenkiintoisimmista asioista mulle matkustamisessa on nähdän erilaista arkkitehtuuria ja erilaisia tapoja rakentaa ihan tavallisia koteja. Talot on aina se ensimmäinen asia mihin kiinnitän huomiota uudessa maassa tai kaupungissa ja niistä mulle myös kertyy yleensä ihan mukava kasa valokuvia. Jerseyllä oli hauskoja taloja. Ei ole ensimmäinen kerta kun oon nähny vaaleanpunaisen talon, mutta joka kerta kun sellasen nään en voi olla pohtimatta että kenelle oikeasti tulee mieleen maalata talo vaaleanpunaiseksi!?

jersey island 057

Jersey on muuten varmasti kiva lomakohde kesällä. Sinne kestää ajallisestikin Lontoosta vähemmän kun vaikka Cornwalliin, mikä on myös aika ihana Englannin rantalomakohde. Sää nyt on aina uhkapeliä näillä leveysasteilla, mutta jos tuuri käy niin kyllä täältä "koti"maastakin kesälomakohteita löytyy. Tosin Jersey ei ilmeisesti oikeastaan kuulu Britteihin. Mut sama kieli (tai noh, aika raju aksentti ainakin mun taksikuskilla) ja sama valuutta. Tai no eri setelit mutta samalla tavalla toimii isovelisaarellakin.

Sama mies, eri verkkarit vois ehkä kuvailla tätä tilannetta sen paremmin taustatutkimusta tekemättä.

Tässä kun yritän mun matkakuvaelmaan lisätä jotain hyödyllisiä vinkkejäkin, niin kerrottakoon että huomasin että Jerseyllä näytti olevan erittäin toimivat ja turistillekin helpot bussiyhteydet. En kyllä itse kokeillut koska mun loman teema oli like a boss joten käytin taksia.

jersey island 053

Ja nyt on tähän loppuun ihan pakko tehdä pikagalluppi - onko kukaan koskaan käynyt tuolla Englannin Ahvenanmaalla eli Jerseyn saarella?