Vuorovesi-ilmiö à la Jersey

Haa, oikein arvattu, Jerseyn saarelle päädyin vierailulle. Lähdin tänne lopulta ihan ypöyksin kun kaikki aiemmat matkasuunnitelmat meni mönkään ja johonkin piti nopeasti päästä käymään ennen loppuviikon Suomen visiittiä. Eka jännäilin yksin reissaamista, kunnes tajusin että ei tää ollutkaan eka reissu jossa oon ilman matkaseuraa. Saatoin nimittäinkerran hengailla yksin Hollywoodissa ja kierrellä katuja ylhäisessä itsenäisyydessäni Long Beachillä. Oikein harmittaa kun olin silloin niin surkea bloggaaja etten jaksanut kirjoitella kunnon stooria kyseisestä matkasta... Täytyy varmaan mennä käymään uudestaan joku päivä.

Jersey oli kohteena aika tylsä, mutta mun henkilökohtainen suosikki saarella oli toi vuorovesi-ilmiö. Kävelin päivällä rannan vierestä ja huomasin että siellä missä eilen illalla oli meri olikin nyt koiranulkoiluttajia - siis kävelemässä, ei uimassa. Ja se aiemmin kuvaamani linna ei ollutkaan enää saarella.

jersey island 073

Olin just saanu selville että se linna ei oo tähän aikaan vuodesta auki ja sinne ei siis myöskään kulje mitään lauttaa. Rrrakastan linnoja ja olin aika pettynyt etten sellaista pääsisi tällä reissulla ehkä sittenkään näkemään, joten havaittuani vedettömyyden syöksyin rantahietikolle tarttumaan tilaisuuteni. 

jersey island 088
jersey island 102
jersey island 118
jersey island 095

Mieteskelin siinä kävellessä ja kuvaillessa että yksi huonoista puolista yksinäisessä turisteilussa on se että kukaan ei ole ottamassa susta kuvia jotka todistaisi että oot oikeesti käyny kyseisessä paikassa etkä vaan googlannu kuvia mummolle näytettäväks. Päätin siis ikuistaa samalla itseni tässä maisemassa. Koska eihän kukaan muuten uskois että joku lähtis marraskuussa Jerseyn saarelle.

jersey island 120

Olin saanut siinä yksin hortoillessani jo melkoisesti minuutteja kulutettua ja yhtäkkiä huomasin että olin oikeasti yksin. Rannalla ei siis näkynyt enää koiranulkoiluttajiakaan. Sitten tajusin että en missään vaiheessa ollut selvittänyt että mihin aikaan se nousuvesi tulee. Aloin muistelemaan paljon kello oli edellisenä päivänä kun kuvasin tota samaa linnaa saarena.

britannika jerseyn saarella
vuorovesi jersey

Ei hitto, sieltähän se vesi alko jo lillumaan mun suuntaan.

britannika jerseyn saarella 2

O-ou. Mulla ei ollu aavistustakaan kuinka nopeesti toi vesi nousee, mutta näin jo silmissäni kauhuskenaarion rantaa kohti syöksyvästä vesimassasta.

britannika jersey

To be continued...

No ei nyt kai, pääsin ihan kuivana ja ajoissa rantaan. Saatan ehkä silti kirjoittaa vielä yhden postauksen Jerseystä. Vaikka toisaalta sen vois tiivistää näinkin: Melko turha reissu mutta tulipahan tehtyä. Jossei muuta niin ainakin pääsin haistelemaan merituulta.