Terveiset Suomesta

Tai no ei oikeastaan. Tarkoitus oli kirjoittaa jotain vielä Suomen puolelta ennen koneen lähtöä, mutta eipä siinä jäänytkään yhtään ylimääräistä aikaa joten nyt nautiskelen jo kofeiniitonta kahvia riisimaidolla kotona lämpimän viltin alla muistellen pakkasasteita kaikkea muuta kun kaiholla vaikka muuten oli kyllä ihanaa olla taas hiukan pidempään Suomessa kuin normaalisti. Ehdin muun muassa tehdä kaikki ne oleellisimmat asiat joista on tullut mun Suomi-vierailujen traditioita:

- Syödä Kotipizzaa. Tonnikala-ananas sellaista as always.

- Syödä pork bun Gaijinissa.

- Juoda Novelle Fruity Mustikkaa.

- Shoppailla äidin kanssa.

- Ajella autolla iskän kanssa.

- Vaihtaa kaikki rästiin jääneet kuulumiset livenä siskon kanssa.

- Tavata Suomessa asuvia ystäviä, joista 3/4:aan törmäsin vahingossa. Onneksi Helsinki on niin pieni että näin käy yleensä joka kerta ja jokaisella kerralla se on yhtä mukavaa!

- Syödä piparkakkutaikinaa. (Tämä yleensä tapahtuu kuitenkin vain talvisilla vierailulla, mutta tämän voisi eri vuodenaikoina korvata omalla vuodenaikamaulla, kuten vaikka mämmillä tai tuoreilla mansikoilla.)

- Katsoa Netflixistä jakso tai pari niitä sarjoja jotka ei näy Englannin Netflixissä.

- Pukeutua kokonaisuuteen joka sisältää vain äidin ja siskon vaatteita ja asusteita.

Nyt jaksaa taas seuraavat (vajaa) kaksi  viikkoa ennen seuraava reissua Suomeen. Hah, on tää aika rankkaa tää ulkosuomalaisuus!

Kuvamateriaali - kuten kaikki muukin materiaali - on melko vähissä koska kyseessä oli taas vaihteeksi duunireissu josta siirsin perjantain paluulennon näppäränä tyttönä sunnuntaille pelatakseni hiukan lisäaikaa pakkaseen totutteluun. Kamera oli siis visusti laukussa launtaihin asti ja siinä vaiheessa olinkin jo sen verran väsähtänyt että kameran laukusta kaivaminen unohtui kokonaan. Sain kuitenkin nopeasti tallennettua lauantain asun jossa kiertelin Matkamessuja. Oli muuten todella kiva päästä tapaamaan muita bloggaajia ihan livenä!

jaassa

Toi pakkasen kylmyys tuli mulle ihan shokkina. Olin jotenkin unohtanut kuinka kylmältä pakkanen voikaan tuntua  - taas yks vihje siitä että oon pelottavasti brittiintynyt. Yllä asuna siskon bling bling hame ja Stockan aleista löytynyty silkkipaita. Tohon päälle tulikin sitten vielä miljoona kerrosta vaikka mitä muuta ja siskon toppatakki.

Pieni varoituksen sana. Saatan ehkä olla taas aika hissukseen jonkin aikaa blogin puolella kun on miljoonittain asioita tehtävänä sekä töissä että vapaa-ajalla. Mun tekis ihan törkeesti mieli kirjotella vaikka mistä, mutta tää väsymys ja ajanpuute johtaa siihen oon tekstintuotollisesti ihan yhtä jäässä kun mun polvet noissa 20 denierin sukkahousuissa 20 asteen pakkasilla.

Tosin eihän sitä tiedä, voihan se olla että toi meidän keittiöön ilmestynyt espressokone ja huomenna alkavat tanssitunnit aiheuttaa mussa sellasia energiapiikkejä että oonkin ihan tulessa seuraavat viikot. Odottakaamme siis jännityksellä mitä uusi viikko tuo tullessaan!

ps. Ihan mielenkiinnosta, mikä on muilla Suomen ulkopuolella asuvilla se juttu jota pitää aina syödä/juoda kun on käymässä Suomessa? Ja kysymys toimii muillekin kun ulkosuomalaisille, mikä on eka asia mitä hommaat jääkaappiin ulkomaanreissulta palatessa?