Sunnuntaikävelyllä epäturistialueilla Lontoossa

Mulla on usein tapana lähteä sunnuntaisin kävelemään ilman mitään suunnitelmaa, ja yks tän kaupungin suurista plussista on että mulla tulee menemään vielä hyvin monta vuotta ennen ku oon kolunnut kaikki nurkat. Aina siis löytää jotain uutta vaikka ei edes kauas kotoa lähtisikään. Yks mun suosikkikävelyalueista on Hackney. Se on jollain tavalla tosi mielenkiintoinen sekoitus vanhoja kaupungin vuokrataloja ja uudisrakennuksia. Lisäksi se tuntuu käsinkosketeltavan aidolta. Sitä on vaikea selittää mutta ehkä se mitä haen on se erilaisten ihmisten sekoitus ja rikkaammille alueille olennaisen kiiltokuvamaisuuden puute.

Tänä sunnuntaina en itseasiassa kierrellyt Hackneyssä, siellä tuli käytyä useammin silloin kun asu Shoreditchissa. Nyt pysyin kävelyetäisyydellä kodista, mutta hypin juuri niille kaduille joilla en ole vielä aikaisemmin kävellyt.

Tässä muutama fiilistelykuva mitä nappasin kännykällä haahuillessani pitkin Islingtonin rajamaita.

tossut
linnunpontto lontoossa
cute car
barbican lontoo
kirkasvarinen pyora
sahkokaappitaidetta lontoossa

Tän ohi mä kävelen itseasiassa joka aamu työmatkalla. Ja melkein jokaisena aamuna tän viimeisen neljän kuukauden aikana oon ajatellut että otan kuvan siitä, mutta joka kerta mulla on ollut kiire töihin ja ajattelen "ehkä huomenna". Nyt kun kerrankin kävelin siitä ohi sunnuntaina, en voinut käyttää mitään tekosyitä ja sain vihdoinkin napsaistua sen kuvan jota olen suunnittelut melkein neljä kuukautta.

lontoon kadut
kukkia kadulla

Voitteko uskoa? Helmikuu ja kaduilla on kukkia!

omenapuu lontoon keskustassa

Yhdellä kadulla oli istutettu isoihin ruukkuihin erilaisia omena- ja luumupuita. Saakohan kuka tahansa mennä syömään niistä sitten syksymmällä? Mä ainakin tiedän mitä kautta mä koukkaan duuniin ku noi alkaa tuottaa hedelmää. Breakfast sorted.

vedonlyontiputiikki

Vedonlyönti tuntuu olevan todella yleistä Enkuissa. (Ja tv-mainoksista päätellen myös bingon pelaaminen.) Nykyään vetoa pystyy lyömään kaikista urheilulajeista netissäkin, mutta silti näitä puljuja tupsahtaa eteen joka nurkan takaa. Onhan se kyllä suht koukuttavaa. Itsehän otin turpaan Ascotissa surkeilla vedoillani niin pahasti että päätin että en enää koskaan lyö vetoa. Silti haaveilen lottovoitosta.

pinkki ulko-ovi

Mun seuraavan kämpän ulko-ovi tulee olemaan pinkki. Sanoi mies mitä sanoi. Tää on nyt päätetty.

shortsit helmikuussa

Siis eihän täällä nyt mitään pakkasasteita enää oo (eikä tänä talvena missään vaiheessa ollutkaan), mutta en mä nyt ihan vielä lähtis shortseissa ja varvastossuissa ulos!

Mitkä on teidän muiden Lontoossa asuvien tai täällä joskus vierailleiden lempialueita satunnaisille haahuilukävelyille? Siis jotain sellaisia ei niin perinteisiä, eli Hyde Parkia en hyväksy vastaukseksi vaikka mielelläni siellä itsekin käppäilen silloin tällöin.

Ja te jotka olette tulossa turistivierailulle Lontooseen, voin ehdottomasti suositella loikkausta sivuikaduille. Hypätkää bussiin ja päätykää jollekin satunnaiselle asuinalueelle. Parhainta on jos sen voi tehdä eri puolilla Lontoota ja bongata vaikkapa lännen ja idän eroja. Kannattaa ehkä kuitenkin tietty vähän selvittää etukäteen uskaltaa kyseisellä alueella näyttää eksyneeltä pimeän jälkeen... Vaikka mun mielestä Lontoo onkin kuin espoolaisen rivitaloyhtiön takapiha niin kyllä täällä silti saattaa turpiin jossain päin saada. Tai näin mulle on kerrottu.