Tatuoinnit töissä ja toimistolla

Jokainen jolla on tatuointi, tai joka on joskus ääneen sellaisesta haaveillut, on varmaan kuullut vähintään yhden niistä perinteisistä argumenteista tatuoinnin hankintaa vastaan:

"Vitsi se näyttää rumalta sit ku oot vanha ja ryppynen, ei mummoilla voi olla tatuointeja."

"Se sattuu, saat verenmyrkytyksen tai vähintäänkin hirveän tulehduksen siitä musteesta."

"Vaan merimiehillä, huorilla, jengiläisillä ja vankilakundeilla on tatuointeja."

"On se ihan kiva, mutta minä en kyllä ikinä ottais koska sitten se on siinä ikuisesti!"

"Et tule ikinä saamaan työpaikkaa jos sulla on tatuointi!"

Multa löytyis luonnollisesti mielipide ja vastaus jokaiseen noista kohdista, mutta mun mielestä kaikkein kiinnostavin on väite että tatuoitu ihminen ei voi saada yhtä hyvää työpaikkaa kuin tatuoimaton ihminen. Vastavuoroisesti on tottakai niitä työpaikkoja joissa hienoista tatuoinneista on etua ja ne auttaa työpaikan saamisessa, mutta tarkoitus olis nyt puhua niistä perinteisistä toimistotyöpaikoista joihin monet tuolla kommentillaan ilmeisesti viittaavat.

naisten ted baker puku

Mulla on ollut tatuointi nyt melkein kolme vuotta, jonka aikana oon ollu kahdessa eri duunipaikaissa, joista kummatkin on ollut ihan perinteisiä toimistoduuneja. Sellasia joihin pukeudutaan suht skarpisti, joissa pidetään esitelmiä eri tahoille ja ollaan säännöllisesti yhteydessä sekä johtotason henkilöihin että asiakkaisiin. Molemmissa työpaikoissa oon ihan huoletta pitänyt hihoja ylhäällä eikä koskaan oo ollut mitään ongelmia. Jos pukukoodi on firman intranettiin kirjattu, niin ei sielläkään oo erikseen mainittu että tatuoinnit ei saisi näkyä.

harmaa puku musta kauluspaita

Tossa aiemmassa työpaikassa en muista ikinä saaneeni minkäänlaisia kommentteja aiheeseen liittyen. Joskus huomasin muutaman yllättyneen katseen kun ne näki tatskan ekaa kertaa. Se "huomaamaton" vilkaisu johtu kyllä luultavasti vaan siitä että kukaan ei odottanut että mulla olis tatuointia, onhan toi pääkallo ehkä vähän yllättävä valinta mun näköselle tytölle (varsinkin kun töissä pukeudun vähän eri tavalla kun vapaa-ajalla).

tatuointi bisnespukeutumisessa

Nykyisessä duunissa meni muutama kuukausi ennen kuin kukaan tajus että mulla on tatska, koska pukeudun yleensä aina pitkähihaiseen paitaan. Nykyisen paikan pukukoodi ja toimiston hyytävä ilmastointi ei oikeen salli käsivarsien esittelyä. Ekan kerran tatuointi lopulta vilahti pikkujouluissa ja kaikki oli ihan että vau tosi upee! Seuraavana päivänä päästi avainkortti edelleen toimiston ovesta läpi ja salasanat toimi kuten ennenkin. En siis ollut saanut potkuja vaikka käsivarsitaiteeni oli tullut julkiseksi tiedoksi firman sisällä.

britannika tatuointi

Periaatteessa vois ehkä ajatella että Englanti on maana niin paljon konservatiivisempi kuin Suomi, että täällä tatuoinnit aiheuttais töissä enemmän keskustelua, mutta toisaalta, täällä tatuoinnit on niin yleisiä että kukaan ei oikeastaan kiinnitä niihin huomiota. Harvemmin mustetta näkyy noilla "aatelistason" yhteiskuntaluokkiin kuuluvilla, mutta en mä toisaalta oo saanu sellasta fiilistä että tatska lisäis automaattisesti chav-leiman otsaan.

Monet on sitä mieltä että nykypäivänäkin on olemassa työpaikkoja joihin tatuoinnit ei sovellu. Mä en äkkiseltään keksi yhtäkään? Lisäks mua on aina ihmetyttäny se kuinka sanotaan nimenomaan että ei voi saada duunia jos on tatuointi. Kuinka moni menee työhaastatteluun niin paljastavissa vaatteissa että tatskat näkyy? Okei, naamatatuointi on ehkä asia erikseen, mutta you get my point. 

Mitä mieltä te olette? Onko kellään koskaan ollut ongelmia duunissa tatuointien takia? Ja entäs ne joilla ei itsellä ole tatskaa, ajattelisitko kollegastasi eri tavalla jos sillä olisi näkyviä tatuointeja?