Vuokra-asunto viikonlopuksi Lissabonista - tai mistä tahansa muualta!

En oo jostain syystä onnistunut lataamaan kaikkia lomakuvia Flickriin, joko meidän netti on hidas, tai Flickr on hidas, tai mä itse toimin tänään vähän hitaammalla, mutta jotta tää mun aamuinen kuvien kanssa taistelu ei menisi ihan hukkaan, niin haluan kuitenkin nopeasti tehdä pikapostauksen. Koska muutama kuva jotka meni läpi sattuu olemaan siitä asunnosta jossa yövyttiin reissun aikana, niin tää postaus saa nyt sitten olla siihen liittyvä. Toivottavasti saan loput reissukuvat ladattua vielä tänään illalla, mutta nyt pitää kiirehtiä jotta ehdin lounastreffeille, pitäisi olla Fitzroviassa tunnin päästä ja mä oon vielä yöpuvussa!

Mun ystävä on suositellut mulle paljon Air Bnb:tä, ja nyt pääsin vihdoin kokeilemaan palvelua itse. Satuin vielä löytämään Holiday Pirates -sivustolta alennuskoodin, jolla sain sata dollaria pois hinnasta mikä oli huippua. Tosin kun selailin Lissabonista löytyviä kämppiä helmikuulle, niin hinnat oli jo alunperinkin niin halpoja että ei olis hirveästi kukkaroa korottanut ilman alennuskoodiakaan. Mä siis tein niin että vuokrasin asunnon jossa oli olohuone, kaksi makuuhuonetta, keittiö ja kylppäri. Molemmissa makuuhuoneissa oli kaksi sänkyä ja olohuoneeseenkin olisi mahtunut nukkumaan, eli kämppä olisi pystynyt majoittamaan viisi henkilöä. Koska "suunnittelin" tän reissun aika pikaisesti (ostin lennot kuusi päivää ennen lähtöä), niin mulla ei ollut aluksi ollenkaan matkaseuraa, vaan vuokrasin ton kämpän ensin ja sit huutelin frendeille että tulkoon mukaan ken haluaa, tilaa löytyy. Onneksi Liisa oli tarpeeksi spontaani ja tuli asuttamaan toista noista makuuhuoneista, muuten olis voinu olla vähän yksinäistä...! Mutta siis, toi kämppä makso reilu 40 puntaa yöltä, eli jos meitä olis ollut neljä, niin hinta olis kympin per naama. Yhtä halpaa, ellei halvempaa, kuin hostellissa ja varmasti mukavempaa. Asunnon omistaja oli vastaanottamassa meitä kun saavuttiin ja esitteli kämpän, sekä antoi vinkkejä Lissaboniin. Lähtöpäivänä jätettiin vaan avaimet pöydälle sovittuun aikaan ja häivyttiin. Helppoa.

Mun täytyy tunnustaa, että mä olen nykyään aika hotellisnobi. Helsingissä asun ainoastaan Havenissa, Klaus Koossa tai Glossa, ja ulkomaillakin mielellään vähintään neljän tähden mestassa jos vain mahdollista. Kuulostan varmaan todella ärsyttävältä kermaperseeltä, mutta kun johonkin tottuu niin on vaikea palata takaisin hostellimatkustamiseen (ja siitäkin on kyllä kokemusta). Toisaalta, kun matkustan niin tykkään todella paljon siitä että pääsen elämään kohteessa perusarkea ja näkemään miten paikalliset asuu. Siinä suhteessa olenkin ollut törkeen onnekas, sillä suurimmassa osassa reissuistani olen asunut paikallisessa kodissa. Seattle, Melbourne, Auckland, Den Haag, Milano, Pariisi, Adelaide esimerkkinä mestoista joissa en joutunut hotelliin, ja ne olikin huippureissuja. Vaikka ei pääsisikään paikallisten vieraaksi jonkun kotiin asumaan, niin kämpän vuokraaminen tuo kyllä silti ihan erilaisen fiiliksen kuin hotelli.

Enough with the intro, tässä muutama kuva kämpästä.

britannika in lissabon 015
britannika in lissabon 281

Kämppä oli myös kivasti sisustettu, ja sieltä löytyi jopa Nespresso-kone...! Tosin ei kahvikapseleita.. Nurkan takana oli kyllä Nespresso-liike, mutta tajusin sen vasta liian myöhään. Jos joku sattuu menemään Lissaboniin ja asuu tossa samassa kämpässä, niin muista ottaa kahvikapseleita messiin.

britannika in lissabon 016
britannika in lissabon 017
britannika in lissabon 264

Meidän asuntoa vastapäätä oli vanha hotelli joka oli suljettu varmaan jo aikoja sitten. Eipähän ollut kukaan tuijottelemassa ikkunoista...!

Sen lisäksi että kämppä oli kiva ja hyvässä kunnossa, niin se oli myös aivan keskustassa (Rua dos Sapateiros). Sinne pääsi nopeasti lentokentältä, mutta siitä pääsi myös helposti kävellen eri puolille Lissabonia. Nappivalinta siis vaikka itse sanonkin hahah!

Onko muilla kokemuksia Airbnb:stä tai muuten vaan lyhytaikaisesta asunnon vuokraamisesta ulkomailla? Kummassa itse mieluummin asuisit, hotellissa vai vuokra-asunnossa? Vai hostellissa?