11 kivaa juttua ja 11 pohdiskelevaa vastausta

Kaimani Annika heitti tällä haasteella joka on pyörinyt blogeissa jo pidempäänkin, ja tää tuli itseasiassa loistavaan aikaan koska en oo ehtiny tällä viikolla tehdä yhtään mitään kertomisen arvoista, joten vastailen mielelläni jonkun muun tekemiin kysymyksiin. Tarkoituksena oli kertoa 11 faktaa itsestään ja sen jälkeen vastata haastajan tekemiiin kysymyksiin. Mun faktat on nyt hiukan muokattu, nää on 11 asiaa jotka on mun mielestä kivoja juttuja just tällä hetkellä.

1. Kevät. Se on täällä.

2. Kapkaupunki. Mä oon pian siellä.

3. Reggie Yates. Aim in löööv.

4. Rizzle Kicks. 

5. Kuplavesi. Juon sitä litroittain.

6. Kaurapuuro. Toimii sekä aamiaiseks että illalliseks.

7. Pohjoismaiset ja brittiläiset poliisisarjat. Ja Silk vaikka se onkin enemmän lakisarja.

8. Vauhti ja vaaralliset tilanteet.

9. Brittiaksentti. Need I say more.

10. Hymyileminen.

11. Maailman paras pikkusisko. Se on ens viikolla Lontoossa!

Tähän väliin ajattelin jakaa tällaisen kollaasin joka kertoo miltä näytin tasan 5 vuotta sitten. Nuorelta!

11vastausta

Ja sitten niihin vastauksiin...

1. Jos sinulle tarjottaisiin mahdollisuutta lähteä turistimatkalle Pohjois-Koreaan, lähtisikö, ja miksi / miksi et?

Lähtisin!

Olishan se nyt hullun mielenkiintosta nähdä tollanen paikka. Yks kysymys tietty tulee siitä että kuinka paljon haluaa matkustaa paikkoihin joita ei halua "tukea". Mutta mä oon tullut siihen tulokseen että niin ei voi oikein ajatella koska silloin jäisi monta maata näkemättä, ja mulle matkustaminen on kuitenkin nimenomaan erilaisiin paikkoihin tutustumista eikä niinkään pelkkää "turismia" ja "lomailua". Toinen ongelma Pohjois-Korean turistimatkassa olis varmaan sen propagandamaisuus. Siellä ei kai ihan itse saa reissustaan päättää, joten kuinka paljon näkee todellisuutta täysin ohjatulla matkalla? Eli nyt jos korjaan hiukan vastaustani, en ehkä itse maksaisi matkasta, mutta jos joku sellasen tarjoaisi niin en kieltäytyisi.

2. Typerin tai ärsyttävin asia nykyisessä asuinmaassasi?

Asumiskustannukset!

Yli tuhat euroo kuussa pelkkään vuokraan ja laskuihin (yhdeltä ihmiseltä) on todella perseestä.

3. Jos et voisi asua nykyisessä maassasi etkä Suomessa, minne muuttaisit?

Tää on paha!

Mä oon jopa miettinyt tätä jossain vaiheessa, ja silloin ajatuksena oli Australia. Nyt ehkä Irlanti. Jos olis todella mielenkiintoinen työtarjous, niin silloin melkein mikä tahansa maa vois hetkellisesti kiinnostaa. Tietyt osavaltiot Jenkeissäkin vois toimia vuoden pari. Jos pitäis valita maa loppuelämäksi niin sitten kysymys onkin aika paljon kinkkisempi. Ja silloin se vastaus olis varmaankin Irlanti, Norja tai Skotlanti.

4. Voisitko kuvitella olevasi kotiäiti?

Joo!

Hetkellisesti. Sellanen kotiäiti joka sais kuitenkin pyörittää omaa yritystä samalla kun on kotiäiti tai muutenkin tehdä muuta kun siivota ja hoitaa lapsia.  Mutta onko se sitten enää kotiäiti? Jos on kuitenkin kotona ja on äiti? Mitä kotiäidin rooliin kuuluu sellaista jota ei kuulu työssäkäyvän äidin rooliin? Onko ainoa ero se että kotiäiti tekee niitä asioita 24/7 kun taas työssäkäyvä äiti tekee niitä asioita vain osan päivästä?  Jos joku rikas ihminen haluais elättää mua pari vuotta niin en mä laittais vastaan - käyttäisin sen kaikille niille jutuille joita ei pysty tekemään kun on kokopäivätöissä. Tähän ehkä vaikuttaa varmaan myös minkälainen vauva/lapsi on. Tai kuinka monta niitä on. Jos olis sellanen helppohoitonen ja hyvin yönsä nukkuva niin siinä vois vaikka opiskella jotain kotiäitiyden ohessa.

5. Jos sinusta tehtäisiin reality-sarja, mitä se käsittelisi ja mikä olisi sen nimi?

Annika's Extreme "laita tähän maan tai maanosan nimi"!

Katoin just Reggie Yatesin Extreme South Africa dokumenttisarjan vikan osan ja tää tuli mieleen siitä. Jos kyseessä pitäisi olla kuitenkin sarja nimenomaan musta, niin sitten se olis varmaan vastaava mutta niin että kertoisin siitä maasta jossa asuisin. Ja siinä seurattais mun elämää ulkosuomalaisena. Producers interested, anyone?

Hei nythän on jo Au Pairit Lontoossa ni Annika Lontoossa toimis ihan hyvin siihen perään :P 

6. Onko sinulle vaikeampaa höpsötellä vai olla vakava?

Molemmat yhtä helppoja!

Yleensä pystyn vaihtaa nanosekunnissa vakavasta höpsöksi ja päinvastoin. Tykkään kummastakin moodista. Mun lempihöpsöttely on Bridgestone-rengasmainoksen oravan imitointi.

7. Jos saisit muuttaa yhden asian ulkoisessa olemuksessasi, niin mikä se olisi vai muuttaisitko mitään?

En mitään!

Tai toivoisin että voisin epäröimättä vastata noin, mutta totuus on että kysymyksen luettuani aloin heti pohdiskelemaan erinäisiä muutosmahdollisuuksia. Tarkoitus olisi kuitenkin hakeutua pikku hiljaa sellaiseen pysyvään mielentilaan jossa koen olevani ulkoisesti täydellinen. Mutta ihan rehellisesti, tällä hetkellä haluaisin eroon tummista silmänalusista ja huonosta ihosta. Jos olisin nuorempana välittäny siitä mitä muut sanoo niin mun muutos olis ottaa 10 kiloo lisää massaa. Mut en mä jaksais sitä kantaa ja oon ihan fine oman kokoni kanssa.

8. Viettäisitkö mieluummin päivän käärmeitä kuhisevassa viidakossa vai meressä alueella, jossa on nähty haita?

Tosi kinkkinen!

Onko ne käärmeet myrkyllisiä tai kuristavaa sorttia? Jos ne käärmeet on kilttejä niin sitten valitsen viidakon, mutta jos ne käärmeet on tosi hyökkäävää ja tappavaa sorttia niin sitten lähden merelle. Siinä meressä on vaan se ongelma että oon surkee uimaan, eli se merivaihtoehto sisältää kaksi mahdollisuutta kuolemaan, kun taas viidakossa en ainakaan hukkuisi.

9. Mitä kieliä puhut?

Suomea!

No shit Sherlock. Englantia myös ja sitten ranskaa, ruotsia ja espanjaa. Japania opiskelin joskus ja siitä on muutama sana vielä muistissa mutta aika heikosti muistan hiraganat, katakanat ja kanjit. Uusin opiskelemani kieli on yoruba, mutta se on toistaseks jäänyt ihan alkeisiin. Italiaa oon myös opiskellut joten turistina tajuan tarpeeksi, mutta aika pitkälti se pyörii vaan ymmärryksen puolella. Yritän myös kovasti ymmärtää kollegoideni norjaa, mutta meidän keskustelut on melko ykspuolisia norjaksi.

10. Jatkokysymys: Toivoisitko, että osaisit enemmän kieliä?

Ehdottomasti!

Kielet on yks mun suurin rakkaus. Rakastan opiskella kieliä, ja tykkään myös kuunnella vieraita kieliä joita en edes osaa. Seuraavaksi haluaisin oppia kunnolla yorubaa, japania ja arabiaa.

11. Mikä biisi soi taustalla, jos kuuntelet musiikkia just nyt?

Ou nou!

Ei mikään nimittäin. Rakastan myös musiikkia ja nyt tulikin mieleen että ennen kuin aloin kirjoittamaan mun oli tarkoitus laittaa jotain soimaan taustalle. Mulle ei oo vieläkään sitä pirun Spotifyta koska nyt yritän säästää reissurahoja ja karsin kuukausittaisia laskuja. Yleensä kuuntelen jotain Lumian "radiokanavaa", niistä löytyy yllättävän paljon valikoimaa ja eri genrejä, oon erittäin kaikkiruokanen musiikin suhteen.

Tässä oli tarkotus myös tehdä uudet kysymykset ja laittaa ne eteenpäin...mutta nyt ei ehdi pohtia, joten ottakoon yllä olevat uusintakäyttöön ken haluaa!