Ranskalaista musiikkia: Maitre Gims

Mua on alkanut viime aikoina harmittaa todella paljon että meen nykyään ihan lukkoon jos pitäis puhua ranskaa. Tuntuu että koko kieli on kadonnut mun päästä kun ei oo kuullu sitä enää oikeastaan missään. Tällä viikolla päätinkin töihin kävellessäni kuunnella pelkästään ranskankielistä musiikkia ja löysin uuden suosikin. Tai no uuden ja uuden, äänen tunnistin jostain vanhemmasta biisistä jolloin tyyppi lauloi isommassa kokoonpanossa. Nykyään vetää näköjään soolona ja toimii kyllä näinkin!

Tosta Bella-videosta tuli kyllä samantien mieleen Tinien ja Labrinthin yks viimeisimmistä yhteistöistä. Nekin pyörii härkätaisteluareenalla.

Pointsit Tiniella ja Labrinthille tosin siitä että niillä ei ollut oikeita härkiä. Härkätaisteluareenat pitäisikin olla jo historiaa niiden perinteisessä merkityksessään. Barcelonassa näin taitaa onneksi jo ollakin. En siedä sitä että erilaisia väkivallan muotoja hyväksytään kulttuurin nimissä ja vedotaan että niihin ei saisi puuttua koska kyse on kulttuuriin liittyvästä perinteestä.

I just realised that it's been such a long time since I got a chance to hear or speak French that I've totally lost the skill. If it ever was fluent enough to call it a skill... But anyways, solution was to start listening to more French music, and that's how I found the above. And realised a funny coincidence - the video by Tinie and Labrinth has some similarities to the one by Maitre Gims. And that again lead me to think about bull fighting. What a gross form of "art".  No form of violence should be accepted only because it is a cultural tradition.