Rukan reissu

Maaliskuun alussa pääsin pitkästä aikaa (itseasiassa tasan neljän vuoden tauon jälkeen) lumilautailemaan. Olin varoittanut meidän pientä reissuporukkaa etukäteen tästä pitkästä tauosta. Oletin että tulen olemaan pahasti tiellä tai naama liian usein lumeen kaivautuneena, mutta kuinkas kävikaan, yllätin seurueeni lisäksi itsenikin kun pysyin porukan perässä parin ekan laskun jälkeen ilman mitään ongelmia. Samalla muistin taas kuinka upea laji lumilautailu on - miksi ihmeessä annoin tauon venähtää useamman vuoden pituiseksi!?

Mutta. Jos lumilautailu itsessään oli enemmän kuin positiivinen yllätys, niin Ruka taas oli kyllä valtava pettymys. Mä olin muistanut että se olisi paljon isompi paikka! Onhan se tietenkin epäreilua verrata pientä suomalaista tunturia Alppeihin tai Kanadan vuoristoihin, mutta tuli se silti pienenä shokkina.

ruka snowboarding

Rukan keskustan pikkuinen kylä oli kyllä suloinen. Siellä oli muutama ravintola lisää sitten viime vierailun, ja tyyliltään siinä oli selkeästi haettu alppikylämäisyyttä. Harmi vain että meidän majapaikka sijaitsi rinteen toisella puolella Vuosselissa... Eipä oltu myöskään etukäteen otettu huomioon, että kyseessä on todellakin niin pieni paikka että siellä rinteen toisella puolella ei ollut yhtäkään ravintolaa, kioskia tai kauppaa. Ei yhtään mitään. Meillä ei tietenkään ollut autoa messissä (note to self - älä ikinä matkusta tällaiselle lomalle ilman autoa!), joten jouduttiin sitten illalla ottamaan taksi toiselle puolelle jotta saatiin ruokaa. Seuraavana päivänä ennakoitiin ja käytiin kaupassa ennen rinteiden sulkeutumista jotta saatiin safkat toiselle puolelle hissillä.

All in all, a very nice little trip to Ruka that made me remember how much I love snowboarding. However, a few things to keep in mind:

a) Stay in Ruka Village and not on the other side of the hill

b) ...or take a car with you

c) don't expect a mountain or long runs - go to the Alps for those

d) combine other things to your holiday, not just skiing or snowboarding

e) ...having said that, the parks are really good though (unfortunately me trying anything that included 'in the air time' looked more like a suicide attempt)

Postaus on osa IG Travel Thursdayta jota järkkää KaukokaipuuDestination Unknown ja Running with Wild Horses bloggaajat. Britannika löytyy Instagrammista yllättäen nimellä @britannika.