Miksi olen Lontoossa?

Mistäs sitä lähtis liikkeelle. Viikko meni taas todella nopeasti ohi ja vaikka kuinka tekisikin mieli vaan kierrellä keväistä Lontoota, istua kahviloissa ja valokuvata kaikkea liikkuvaa ja liikkumatonta on mahdottomuus saada mitään tehtyä niillä viikoilla kun on työmatkalla. Vaikka olisikin vain päivän reissu niin molempiin suuntiin pahasti myöhässä oleva lento varmistaa että se pienikin vapaa-aika tulee vietettyä lentokentillä.

aurinkoinen clapham 088

Mutta miksi aloin yhtäkkiä miettiä otsikon kysymystä? No siinähän kävi sitten niin että me erottiin ja jostain syystä monen meidän yhteisen frendin ensimmäinen kysymys multa oli "muutatko nyt sitten takaisin Suomeen?".

Toi kysymys tuli mulle jotenkin yllätyksenä. En ollut tullut edes ajatelleeksi että lähtisin Lontoosta. Ainakaan vielä. Samalla tuntuu hassulta ajatella kuinka helppo tuollaisenkin päätöksen tekeminen olisi tässä uudessa elämäntilanteessa.

Ensimmäisenä Lontoon vuotena muistan monta kertaa ärsyyntyneeni monesta asiasta täällä ja mietin kuinka paljon helpompaa olisikaan asua kotimaassa. Kämppä oli snadisti homeessa, kaikki oli kallista ja opiskelijana ei ollut rahaa, tulevaisuudesta ei ollut tietoa ja teki mieli suomalaista ruokaa. Silti en hetkeäkään epäröinyt kun näin mielenkiintoisen duunin Lontoossa. Hain ja sain sen ja tajusin että olin kai samalla tehnyt päätöksen että jään.

Aiemmin jos asiat meni huonosti sitä alkoi helposti puolitosissaan miettiä Suomeen muuttamista, ihan vain kaikkea helpottaakseen. Mutta nyt tilanne onkin päinvastainen. Kun kaikki ketuttaa niin ympäriltä löytyy ystäviä joiden kanssa voi lähteä brunssille, drinkeille, syömään, kävelylle upeisiin maisemiin, komediaan, leffaan, urheilemaan, piknikille, konserttiin, näyttelyyn, puistoon, shoppailemaan, tanssimaan, kahville... Voi oikeastaan tehdä ihan mitä tahansa viikon kaikkina päivinä koska täältä löytyy kaikki. Se pelastaa huonommankin päivän.

Mä oikeesti yritin vastata itseluomani otsikon kysymykseen ja nyt tajusin että eihän sitä oikeestaan voi selittää. Turha setti tästäkin tuli, mutta en hitto vieköön keksinyt mitään sanottavaa. Jos joku uudempi lukija on nyt ihan pihalla ja vaati selitystä sille mitä teen täällä niin lue tämä teksti.

lontoo bussi hinauksessa

Mielenkiinnolla seurailen tilannetta ja katson kuinka monta huonoa päivää vaaditaan että lopulta jossain vaiheessa päätänkin vaihtaa maisemaa. Vain koska se on mahdollista.