Ibiza // Se toinen puoli

Monelle tulee Ibizasta ensimmäisenä mieleen biletys, klubit ja elektroninen musiikki, mutta koska toi genre ei oo mun pala piirakkaa niin keskityin viikonlopun aikana mieluummin kivojen maisemien ihasteluun ja kirkkaan turkoosin meriveden tuijotteluun.

ibiza scenery portitxol
ibiza portitxol 2
portitxol ibiza

Ibizalta löytyy ihan mieletön määrä erilaisia rantoja - osa perinteisiä turistirantoja aurinkotuoleineen ja osa salaisia poukamia jotka löytää kun malttaa etsiä. Mun ehdoton suosikki oli Es Portitxol, joka sijaitsee saaren rauhallisemmalla pohjoispuolella. Se ei ollut oikeastaan mikään ranta, vaan kivinen pieni lahdenpoukama josta pääsi uimaan kirkkaan turkoosiin veteen kivien päältä hyppelemällä. Se oli valehtelematta kuin jostain leffasta. Olin ilmeisesti myös niin leuka maassa siitä upeudesta että en tajunnut ottaa valokuvia. Toi ylläoleva on kännykällä otettu suoraan siitä yläpuolelta. Todistaa varmaan ihan tarpeeksi minkänäköisestä paikasta on kyse. Siitä en sitten kuitenkaan tiedä kuinka salainen tuo ranta on, sillä huomasin näin jälkikäteen että esimerkiksi The Guardian on maininnut sen artikkelissaan. Ja tässä kun aloin linkkailemaan, niin kurkatkaa ihmeessä myös Julia LK-blogista muutama Ibizan rantavinkki joihin törmäsin juuri ennen reissua.

ibiza portitxol jeep
ibiza ranta

Yks hankala puoli noissa upeimmissa näköalapaikoissa on se että ne sijaitsee tavallisen auton tavoittamattomissa. Ilman jeeppiä me oltais jouduttu kävelemään pieni ikuisuus. Rannalla oli todella hiljaista mutta törmättiin lontoolaiseen pariskuntaan. Ne puuskutti hikisenä että olipa rankka kävely, mutta tää paikka on kyllä kaiken sen arvoinen. Myhäiltiin että true that ja tarjottiin niille kyyti takaisin jeepin takaluukussa. Niillä odotti pikkuinen vuokrattu Toyota siellä turvallisten teiden parkkipaikalla. Muahhahah.

norsu kalliossa

Kuvittelenko vai näyttääkö toi norsulta?

ibiza sea by night

Menolennolla istuin keskellä englantilaista polttariporukkaa joiden kanssa bondailin tarjoamalla pastilleja. Voin kertoa että siinä halpalennolla kännisten brittejen keskellä en olisi ikinä voinut kuvitella kuinka upea lomasta voisi tullakaan. Onneksi pyörittiin vähän eri paikoissa kun ne britit joihin törmäsin lennolla...