Kapkaupungin viinitilat

Kapkaupungin lomasta on ehtinyt vierähtää jo peräti pari kuukautta, mutta onneksi on torstai niin tämän voi laittaa #throwbackthursdayn piikkiin. Aluksi olin ajatellut että rykäisen kerralla kokonaisen postauksen pelkkää Kapkaupunkia ja Etelä-Afrikkaa, mutta sitten aloin käymään kuvia läpi ja tajusin että siitä voisi tulla vähän liian raskas kokonaisuus. Ei musta kuitenkaan minkään matkaoppaan kirjoittajaksi ole. Lähdetään siis liikkeelle pala kerrallaan. Ensimmäinen osa oli haisukellus, sitten pieni Camps Bay fiilailu, ja nyt luonnollisena jatkeena viini.

etela afrikan viinitilat

Otsikkohan on muuten hiukan hämäävä, sillä eiväthän ne viinitilat siellä kaupungissa varsinaisesti sijaitse. Mutta siinä lähellä kuitenkin. Tunnetuimpia viinialueita on ilmeisesti Paarl ja Stellenbosch ja me käytiin ajelemassa molemmissa maastoissa. Tai noh, "me". Epäreilua ehkä mutta Anna ajoi - Annika joi. Mä sain hihitellä pelkääjän paikalla ja varmistaa että kuski maisteli enemmän juustoja ja ruokaa kuin niitä viinejä.

etela afrikan viinitilat
etela afrikan viinitilat
etela afrikan viinitilat

Anna oli saanut Julialta hyviä vinkkejä eri viinitiloista Kapkaupungin lähistöllä. Spice Route taisi olla yksi niistä. Me otettiin sellaset maistelusetit joihin kuului joko lihat&viini ja suklaa&viini. Enpä ole tullut aiemmin ajattelleeksi, mutta tumma suklaa ja viini sopii todella hyvin yhteen!

etela afrikan viinitilat
etela afrikan viinitilat fairview
etela afrikan viinitilat

Fairview oli tunnettu vuohenjuustoistaan. Siellä homma toimi vähän enemmän liukuhihnamaisesti, mutta kätevästi. Kaikki saivat oman listan josta pystyi valitsemaan mitä haluaa maistella ja siihen paperimenuuseen olisi osaavampi viinitietäjä varmasti rustannut tärkeimmät tanniinisuuden mietinnöt. Oma viinituntemuksenihan on luokkaa: "hyvä", "oikein hyvä", "vähän hapan" ja "saisinkohetilisääkiitos?".

etela afrikan viinitilat
etela afrikan viinitilat

Kannattaa muuten ehkä kaiken varalta varata pöytä viinitilan ravintolasta etukäteen jos syöminen kiinnostaa. Siinä vaiheessa kun meille tuli kunnolla nälkä huomattiin että aika monessa paikassa oli raflapuoli täyteen buukattu. Kuten esimerkiksi tuolla yllä olevan kuvan viinitilalla jonka nimeä en muista.

etela afrikan viinitilat
kapkaupunki delaire viinitila
etela afrikan viinitilat delaire
etela afrikan viinitilat
etela afrikan viinitilat

Se että ei löydetty heti ravintolaa jossa olisi tilaa oli meille kuitenkin lopulta onnenkantamoinen. Jos oltaisiin jääty ensimmäiseen paikkaan lounastamaan niin ei oltaisi varmaan koskaan päädytty  Delaireen. Se oli upea. Sellainen mahtipontisella mutta hyvällä maulla luotu viinitilaparatiisi. Käykää vaikka kurkkaamassa niiden nettisivu niin ymmärrätte. Sekä Paarlista että Stellenboschista löytyi kyllä niin valtava määrä erilaisia viinitiloja että nämä muutamat ovat vain pieni poiminta valikoimasta. Riippuen siitä pitääkö glamuurimmasta tyylistä vai pienistä maalaistalotiloista niin kaikille löytyy jotakin. Onko lukijoissa ketään joka olisi käynyt Etelä-Afrikan viinitiloilla? Mitkä oli teidän suosikkeja?

//
When travelling to Cape Town one should definitely spend a day or two visiting the wineries. Above are a few of my favourites, Fairview for nice cheese and Delaire for something more posh. Anyone there who has been to Paarl or Stellenbosch? What were your favourites?