Up in the air in London

Mikään ei oo ihanampaa kuin vapaapäivä maanantaina. En tiedä toisaalta oliko fiksuin veto lähteä vapaapäivänä lounaalle toimiston läheisyyteen. Jollain tavalla kyllä aika mukava fiilis kävellä samaan suuntaan kun töihin mennessä tietäen että ei kuitenkaan tarvi mennä töihin.

Vapaapäivän kunniaksi kävin siis tänään lounaalla Duck & Wafflessa. Se on yksi useista näköalaravintoloista Lontoossa. Duck & Waffle sijaitsee Liverpool Street aseman vieressä olevan Heron Towerin 40:ssä kerroksessa. Samassa rakennuksessa mutta kaksi kerrosta alempana on myös toinen ravintola Sushi Samba, mutta siellä en oo itseasiassa vielä koskaan käynyt vaikka tämä oli jo kolmas kerta ankassa ja vohvelissa.

duck and waffle lontoo
heron tower lontoo

Ruoka on hyvää mutta ei ehkä ihan hintansa arvoista. Sinänsä se ei kai oo yllättävää että näköalasta joutuu maksamaan vähän ekstraa. Noi leivät on mun suosikkeja ja esimerkkinä hinnoista, toi kuvassa näkyvä maksaa 8 puntaa muistaakseni. Näköalaravintoloissa on aina se huono puoli että vaikka ruoka on hinnoiteltu näköalalisällä niin kaikki pöydät ei kuitenkaan oo ikkunan vieressä. Meillä kävi tuuri sillä vaikka jouduttiin eka keskellä raflaa niin kun kysyttiin kiltisti niin saatiin vaihtaa ikkunapöytään hetken odottelun jälkeen.

nakoalaravintola lontoossa

Ankka ja vohveli on siitä hyvä että se on auki 24/7. Vähän fiinimpi vaihtoehto baari-illan jälkeiselle välipalalle kebabin sijaan. Ankassa ja vohvelissa on myös baari johon pääsee ilman varausta, siis jos se ei oo täynnä. Kannattaa kuitenkin huomioida että baaripuoli sulkee jo joskus kahdelta. Se on vähän hämäävää ottaen huomioon että muuten paikka on auki kellon ympäri.

Heron Towerin lisäksi muita ravintoloita Lontoon kattojen yläpuolella on esimerkiksi:

Vertigo 42

Ihan nurkan takana Heron Towerista. Näkymät on melkeinpä paremmat ja koska kyseessä on enemmän baari kun rafla niin paikka on rakennettu niin että kaikki istumapaikat on ihan ikkunan vieressä. Miinusta tässä paikassa on se että se näyttää ihan Ruotsin laivalta. Sisustus shabby ja siitä tulee tosi vahvat risteilyalusvibat. Mutta näköalan takia voin suositella yhtä lasillista tässä paikassa.

Paramount

Tää mesta on Oxford Streetillä Tottenham Court Roadin metroaseman vieressä siinä rumassa korkeessa rakennuksessa. En oo käynyt vaikka kerran yritin samalle illalle ylipuhua sisäänpääsyä, mutta toisin kuin Ankka ja Vohveli, täällä pitää olla baarinkin puolelle varaus. Sinänsä ihan ymmärrettävää kun sijainti on noin keskeinen, voin kuvitella että tulvii turisteja.

Ravintolat Shardissa

London Bridge -aseman viereen vastavalmistunut (tai no en nyt muista kuinka tuore mutta ei se siinä aina ollut) pilvenpiirtäjä The Shard sisältää useampia rafloja. Vaikutti aika hintavilta enkä oo vielä ehtinyt testailemaan, mutta se Hutong ainakin kiinnostaisi.

OXO Tower

Thamesin etelärannalla OXO tornin kahdeksannessa kerroksessa on myös ravintola joka on ehkä just ja just sillä korkeudella että sen voi sisällyttää tähän listaan.

Onko kukaan käyny missään noista? Kannattaisko kokeilla, vai pysynkö jatkossa mieluummin maantasolla?

//

I had a day off today and decided to go and have lunch at Duck and Waffle. That inspired me to list some other restaurants with views here in London. Vertigo 42 is more like a bar though. And it reminds me of a cruise boat from inside. Duck and Waffle is nice though. Maybe a bit pricey for what it is, but I guess you always have to be prepared to pay for the view in places like this.