English Seaside // Roadtrip to Devon

Mun ensimmäinen muisto englantilaisesta rantakaupungista on syyskuinen vierailu Skegnessissä kuusi vuotta sitten. Englantilainen rantakaupunki sesongin jälkeen on kuin suoraan jostain kauhuleffasta. Kaduilla ainoastaan muutama mummo rollaattorilla, rahapelit ja karusellit vilkkuu tyhjillään kylmän merituulen pyöritellessä karkkikääreitä autiolla hiekkarannalla. Jostain syystä englantilaiset rantakohteet on yleensä vähän nuhjusia. Brightonkaan ei sytyttänyt viime kesänä.

Onneks tältäkin saarelta löytyy kuitenkin upeita maisemia ja viime viikonloppuna päätettiin paeta Lontoota ajamalla Devoniin. Kuten aina, lähtöpäätös oli  melkoisen pikainen ja ainoa hotellihuone jonka löysin makso suolaset 180 puntaa... Siitä kokemuksesta enemmän erillisessä postauksessa.

Ehkä osittain pikaisestä lähtöpäätöksestä johtuen, lauantai ei mennyt ihan täysin nappiin. Ensinnäkin, vuokrattiin auto Cityn lentokentältä koska se nyt on lähin lentokenttä. Eipä tultu ajatelleeks että ollaan ajamassa länteen ja City on idässä. Ja se tie joka olisi vienyt länteen kiertämällä Lontoon oli suljettu, joten jouduttiin ajamaan Lontoon läpi. Ensimmäiset kaksi ja puoli tuntia matkasta meni siis Lontoota ihastellessa. Ei siinä mitään mutta kun se oli nimenomaan Lontoo jota ei haluttu ihastella tänä viikonloppuna.

Mukavan kaupunkiajelun jälkeen olikin enää vajaa neljä tuntia jäljellä. Paitsi että kun jossain vaiheessa vaihdettiin kuskeja niin kartturi nukahti ja kuski, sillä hetkellä minä, luotin sokeasti kartturin viimeisiin sanoihin ennen sen simahtamista. Ei olisi pitänyt. Saan matkaseuralaisen viimein hereille vihaisella huudolla "Me ollaan !"**?*#* Exeterin lentokentällä". Google Maps oli tässä vaiheessa silti edelleen sitä mieltä että oltiin oikeassa paikassa, vaikka se pirun Exeter on todellakin ihan väärällä puolella Devonia.

Lopulta päästiin perille, ja vaikka lauantai ei mennytkään ihan putkeen, niin sunnuntaina mieli lepäs näissä maisemissa...

britannika at woody bay
woody bay devon
woody bay beach
woody bay cottage devon

Kaks huippupaikkaa Pohjois-Devonissa on Woody Bay ja Broadsands Beach. Yllä olevat kuvat on Woody Baystä ja alla Broadsands Beachin kuvat. Ehkä upeinta Woody Bayssä oli se ajo sinne ja sieltä pois. Kiemurtelevat tiet vihreiden puiden katveessa ja näkymät alas kuin Kreikan rannikolla olisi ollut. Itse ranta oli kallioinen ja kivikkoinen joten uiminen hiukan hankalampaa, mutta mahdollista. Jos menisin Devoniin uudestaan niin yöpyisin satavarmasti Woody Bayssa.

broadsands beach view
broadsands beach devon
broadsands beach englanti
broadsands hiekkaranta englanti
broadsands beach ilfracombe sailboats

Hiekkarantana Broadsands beach oil täydellinen. Siis ainakin jos Englannin ilmasto olisi vielä hiukan lämpöisempi... Broadsands oli myös hiukan syrjässä ja sinne täytyi laskeutua 200 jyrkkää porrasta, mikä vähensi ihmisten määrää. The more the merrier on sanonta joka ei todellakaan toimi kun puhutaan rannoista, joten mitä hankalampi pääsy, sitä parempi ranta.

Broadsands Beach ei välttämättä tule esille kun sen heittää hakuun, mutta sinne löytää kun etsii S W Coast Pathin joka on Ilfracombe golfklubin, Sandy Cove hotellin ja Napps nimisen leirintäalueen välissä.

//

Went to the English seaside in North Devon. At some point I thought I was somewhere by the Mediterranean. Breathtaking views. Unfortunately the seaside towns in England can be quite shabby and hotels overpriced, but I would still say this coast is definitely worth a visit.