Ilfracombe // Devon

Se meidän Devonin reissu ei menny ihan putkeen, mutta halusin vielä tehdä yhden postauksen aiheeseen liittyen ihan silta varalta että jos joku sinnepäin joskus eksyy niin tietää missä kannattaa asua ja syödä. Aika pieni todennäköisyys tosin että joku suomen kieltä  taitava eksyis lähiaikoina sellaiseen pikkukylään kuin Ilfracombe. Vai...? No vaikkei just tohon samaan kylään eksyisi, niin voin kyllä ehdottomasti suositella Devonin rannikkoa ja ajomatkaa Exmoorin kansallispuiston läpi.

ilfracombe church
ilfracombe
ilfracombe

Koska se meidän ajoreissu ei mennyt suunnitelmien mukaan, saavuttiin hotellille myöhemmin kuin oli tarkotus - ja törkeen nälkäsinä. Suunnattiin siis samantien lähikylään ravintolaa etsimään, eli tässä tapauksessa Ilfracombeen. Meinas pieni paniikki iskeä kun oltiin kävelty pääkatua edestakaisin ja tajuttiin että vaihtoehtona olisi kala&ransikset, kala&ranskikset, Weatherspoon, kala&ranskikset tai italialainen perheravintola. Nälkäisinä hyväksyttiin kohtalomme ja istahdettiin parhaimmalta vaikuttaneen fish and chips paikan natiseville penkeille ja tartuttiin ketsuppitahraisiin muoviläpyskämenuihin. Katsottiin menua ja nostettiin katseemme samaan aikaan. Sanaakaan sanomatta oltiin yhteisymmärryksessä siitä että juostaan äkkiä jonnekin muualle. Ja mikä tuuri että lähdettiin.

la gendarmerie ilfracombe
fore street

Nälkäisinä vaellettiin yhdelle sivukadulle ja huomattiin heti kulmassa ravintola jossa oli potentiaalia. Mentiin innokkaina sisään kysymään pöytää. Sorry, fully booked. No ei se mitään, ne suositteli muutamaa muuta paikkaa samalta kadulta. Jatkettiin siis Fore Street nimistä katua eteenpäin ja saatiin kahdesta seuraavastakin paikasta kuulla että kaikki pöydät oli varattuja. Oltiin siis todellakin löydetty se katu jolla ne kaikki oikeat ravintolat oli. Vielä yksi yritys ja vihdoin ranskalainen La Gendarmerie onnistui raivaamaan meille tilaa.

P1010020

Ei ollut ihan se fish and chips mitä aluksi pelättiin.

view from sandy cove hotel
IMG_6575
IMG_6576

Ja sitten siihen hotelliin. Näkymät Sandy Cove hotellin ikkunasta oli aika upeat kuten voitte ylläolevasta kuvasta todistaa, mutta täytyy sanoa että ketutti suunnattomasti maksaa kolmen tähden hotellin perushuoneesta 180 puntaa yhdeltä yöltä. Odotin tolla hinnalla jotain muutakin kuin pelkkää maisemaa. Aamupalakin oli ihan pakettimuroa. Jos olisin maksanut tosta hotellista puolet siitä mitä maksoin niin olisin varmaan arvostellut sen ihan huipuksi. Mutta vajaa kakshunttia. Ihan kakka.

IMG_6601

Hyvä puoli siinä oli kuitenkin se että se yks upea ranta, Broadsands beach, oli ihan ton hotellin takana. Siltikään en suosittelisi yöpymään tuolla, vaan kokeilisin ehkä mieluummin Woody Bay hotellia. En tosin ole varma missä hinnoissa se pyörii, mutta se Woody Bay oli paikkana ainakin todella upea joten maisemat on sielläkin vähintään yhtä hyvät ellei paremmat.

//

In a nutshell. If you ever end up finding yourself in a tiny town called Ilfracombe and you need to find a place to eat, I'd recommend checking any of the restaurants on Fore Street. If you ever end up staying overnight in that same area, make sure you don't stay at the Sandy Cove hotel unless you don't mind paying 180 pounds for nothing but the view.