Sunday Brunch // Grain Store

Se oli taas sunnuntai, eli aika tavata tyttöjä brunssin merkeissä. Tällä kertaa käytiin Grain Storessa King's Crossin takana. Tän sunnuntain mukana saapui myös yllätyssyksy ja pohjoisesta tulevat ystävät meinasivat jäädä ilman aamiaista kun Metropolitan linja oli suljettu tulvimisen vuoksi. Onneksi oli Andy ja sen auto. Ja onneksi kumisaappaat on aina hyväksytty asuvalinta Lontoossa.

hunter kumisaappaat

Kun Lontoosta on kyse niin en voi edes sanoa että oli sattumaa että brunssin pääpuheenaiheena oli asunto-ongelmat. Sitä on jo kuvitellut kuulleensa ja nähneensä kaiken, mutta voitteko uskoa että yhden brunssiseuralaisen huoneen katto oli tippunut sängylle. En olisi ehkä uskonut ellen olisi nähnyt kuvamateriaalia hänen kännykästään. Mä luulin että tota tapahtuu vaan leffoissa!?

Toisen brunssiseuralaisen aluksi niin ihanat kämppikset oli osoittautuneet muutaman viikon päästä äärimmäisen epämukaviksi asuinkumppaneiksi.

Kolmas brunssiseuralainen oli juuri saanut avokkeineen häädön koska koko rakennus puretaan kuulemma maantasalle kahden kuukauden päästä. Ja he kuulivat tästä aluksi ohimennen naapureilta ennen kuin itse vuokranantaja muisti kertoa tuon pikku suunnitelmansa.

Neljäs brunssiseuralainen oli hiukan myöhässä tänään sillä oli herännyt aamulla siihen että katonkulmasta tulvii vettä sisään. Yksi huone olikin jo ihan homeessa ja toinen seinistä niin kostea että se on pehmennyt. Ja tämä pehmeä seinä on kuulemma se seinä missä on kiinni asunnon sähkökeskus. Tai siis se pieni sähkökaappijuttu jossa on sulakkeetkin, miksi sitä nyt kutsutaankaan?

Näiden juttujen jälkeen me ei Annan kanssa pahemmin kehdattu valittaa siitä että meidän vuokranantaja aikoo ehkä myydä meidän kämpän, tai ainakin nostaa vuokraa.

brunssilla
IMG_6730
IMG_6712
IMG_6715

Grain Store on ilmeisesti suhteellisen tuore rafla ja ruokalistaa lukiessa melkein hengästyi. Sen verran monimutkaisilta ne vaihtoehdot kuulosti. Ei löytynyt eggs on toast ei. Itse vedin koko listan simppeleimmän safkan - pannukkakkuja siirapilla ja pekonilla (£8.5). Nam.

Ei niin nam oli Jaanan tilaama vihermehu (£4.5). Se oli tehty varmaan tahallaan niin pahaksi jotta sen juoja kuvittelisi terveysvaikutteet ylimaallisen upeiksi. Viihdettä se kyllä aiheutti kun vihreää mönjää sisältävä skumppalasi laitettiin kiertämään. Ilmeet oli ihania kun tuo sellerisahti osui maistajan kielen päälle.

//

I am a breakfast person. And a brunch person. If I had to make a choice to only have one meal a day it would definitely be breakfast or brunch. No doubt about that. Just thought I'd clarify it here, because I haven't been writing these English summaries for a very long time yet. I'm pretty sure that those who have read my blog in Finnish are already aware of my love for food, lust for breakfast, passion for brunch and affection for coffee. Occasional infidelity with dinner takes place but breakfast is a keeper. 

Me and my girls in London we often meet over brunch on Sundays. It's kind of become our thing. This Sunday we went to the new place behind King's Cross station called the Grain Store. I liked it. Nice atmosphere with the chefs amongst the happy brunch munchers and cosy yet stylish interior with the "open" ceiling. 

Talking about open ceilings, I couldn't believe it when one of the girls told us that her ceiling fell on her bed the other day. Yes I've heard and experienced the occasional mold and moisture damage together with mice and rats, but ceiling falling down?! Does anyone know anyone who has lived in London without any problems with their flats? I don't.

But back to brunch. Though the menu was all over the place with 11 words needed to describe one serving, I enjoyed my simple option of pancakes with syrup and bacon. One of us did make the mistake trying to be healthy and ordered a green juice. It tasted so healthy that she couldn't force herself to down it. However, the 4.5 pounds did not go to waste as it was quite entertaining to see the faces of each of us after sipping that celery shot.