Viikko Kapkaupungissa

Mulla ei vieläkään ole uutta kameran muistikorttia, joten nyt on aika loistava hetki käydä läpi vanhoja kuvia ja miettiä mitkä asiat on jääny bloggaamatta. Ja vaikka Kapkaupungista on tullut puhuttua jo muutaman postauksen verran, niin kuvamateriaalia on edelleen jäljellä.

Mun on pakko tunnustaa että joskus haaveilen sellaisesta sapattivuodesta jonka aikana voisin vain matkustella ja blogata. Tulisi varmasti tällaisetkin valokuvat ja tekstit julkaista heti matkan jälkeen, tai jopa sen aikana. Noh, siihen ei tällä tytöllä vielä toistaseks oo varaa, joten nautiskelen edes tästä mahdollisuudesta että mulla on kerrankin yksi päivä kuukaudessa kun ei ole mitään muita suunnitelmia kuin istuskella kotona kahvikuppi kädessä koneen äärellä ja muistella vanhoja lomareissuja.

Eli kahvikupista Kapkaupunkiin.

Where: Cape Town, South Africa
When: a week in April 2014
How: With Emirates from London through Dubai, about 700 pounds and 22 hours
Bed: Holiday In Express in the centre of Cape Town

Things we did and would recommend you'd do if ever on a holiday in Cape Town or close by.

the old biscuit mill kapkaupunki
kapkaupunki loma
kapkaupunki loma

The Old Biscuit Mill market place in Woodstock. Tää paikka muistutti mua jollain tavalla ehkä vähän Borough Marketin ja Spitalfieldsin sekoitukselta. Paitsi että Biscuit Mill ei ollu niin paha turistirysä ja muutenkin ehkä miellyttävämpi. Jos on autolla liikenteessä niin tossa lähistöllä on useampia "parkkipaikkoja" jotka toimii käytännössä niin että joku tyyppi tsiigaa sun auton perään sillä aikaa kun oot poissa ja sit kun tuut takas ni maksat muutaman randin tosta palvelusta. Toimi tosi hyvin mun mielestä.

pingviinit boulders beach

Penguins at Boulders Beach. Anna kirjoittelikin jo tuosta meidän pingviinipäivästä bloginsa puolella, joten lisää kuvia löytynee sieltä (Annan postaus). Oli kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Pinguja ei tuntunut pahemmin haittaavan ihmiset ympärillään ja siellä pystyi vaikka uimaan samassa vedessä niiden kanssa.

kapkaupunki loma

Sunset at Camps Bay. Käytiin Camps Bayssa vaan kerran joten en voi pahemmin antaa mitään ravintolavinkkejä tai muuta, mutta siinä rantabulevardilla oli useampia eri paikkoja joissa sai syödä merelle katsoen.

robben island
robben island

Robben Island. Mun mielestä olisi todella outoa käydä Etelä-Afrikassa ja olla tutustumatta siihen historiaan edes jonkin verran. Robben island on siis se vankilasaari jossa Nelson Mandela oli vangittuna aika ison palan elämästään.

poytavuori kapkaupunki
leijonanpaa kapkaupunki

Table Mountain and Lion's Head. Me ehdittiin valitettavasti vaan Pöytävuorelle, mikä on harmi sillä kaikki on näin jälkikäteen sanonut että Lion's headille kiipeäminen on yks upeimmista jutuista mitä Kapkaupungissa voi tehdä. Noh. Kai se on pakko mennä takas joku päivä. Pöytävuorenkin kanssa meillä kävi siinä mielessä huono tuuri että siellä oli niin sumuista ettei nähty oikeastaan yhtään mitään. Onneks siinä matkalla ylös ehti ihastella maisemia ennen kuin upottiin pilveen.

etela afrikan viinitilat

Wineries in Stellenbosch and Paarl. Tästä kirjoitinkin jo, joten ei sen enempää. Klikatkaa tosta tonne aikasempaan postaukseen.

south africa britannika 030

Shark Cage Diving in Gans Bay. Tästäkin ehdin jo kirjoitella, käykää siis ihmeessä tsekkaamassa aiempi postaus haiden kanssa uimisesta.

kapkaupunki 161

Monesti kun puhutaan Etelä-Afrikasta matkakohteena, tulee esille turvallisuus. Kuitenkin kaikki ketkä on käynyt Kapkaupungissa on ainoastaan kehunut kohdetta, enkä toistaseksi oo kuullut mitään pelottavaa kenellekään tapahtuneen. Kuhan ei minnekään Khayelitshan slummeihin lähde yksin kiertelemään niin loma on varmasti ihan yhtä leppoisa kun missä tahansa Euroopassa. Ihmiset oli mun mielestä todella mukavia ja ystävällisiä, mulla ei ainakaan missään vaiheessa ollut turvaton olo.

Yksi mitä suosittelen myös on auton vuokraaminen. Tiet oli tosi hyvässä kunnossa ja parkkipaikkoja oli aina hyvin saatavilla. Meidän reissu olis ollut todella hankala jos oltais yritetty kaikki noi kohteet kiertää ilman autoa.

kapkaupunki loma

Huomaa kyllä että edellisestä lomasta on ehtinyt kulua jo kuukausi kun alkaa reissut taas pyöriä mielessä. Tarkoitus olisi käyttää viimeiset lomapäivät marraskuussa ja lähteä jonnekin kahdeksi viikoksi. Tai sitten ottaa kaks erillistä viikon lomaa. Tai useampi pitkä viikonloppu. Hmm... Tällä hetkellä se kaks viikkoa putkeen on houkuttelevin vaihtoehto, mutta se tarkoittais sitä että pitäis pysyä vielä kaks kuukautta paikoillaan. Katotaan miten käy...

//

The above is more of a list of things to do and see in and around Cape Town, so not much translation needed. However, if you ended up here from Google and got annoyed about the lack of information, feel free to ask questions in the comment box and I'd be happy to elaborate my South African experience.

One can tell it's been more than a month since my last holiday. I start reminiscing all my holidays from earlier this year. Another reason for posting old photos is that I still don't have that bloody memory card for my camera...

I'm planning to take my last two weeks of holidays in November, but now I realized it's two months from now. What am I going to do until then!? Short weekend getaways at least I hope. And should probably soon come up with a destination for that November break too. Any suggestions?