Lontoolainen Oktoberfest

En ole mikään erityisen suuri oluen ystävä, joten Oktoberfest ei oo koskaan kuulunut mun matkustuslistalle, mutta kun frendit ehdotti vastaavaa tapahtumaa Etelä-Lontoossa ajattelin että mikä jottei. Vartin metromatka Saksaan ei oo paha. Kävin siis viime lauantaina Oktoberfesteillä.

oktoberfest london
oktoberfest london

Ja oletteko koskaan kuullut britistä joka lähtisi tapahtumaan ilman

fancy dressiä

? Ei, en minäkään. Pojat oli löytäneet tyttöjen osastolta pitsireunaiset polvisukat. Shortsit ja paidat löytyi toki omasta takaa, mutta henkselit oli hankittu nimenomaan tätä tapahtumaa varten. Kysyin kundeilta että mitä saksalaista noissa

bandana

-huiveissa on ja siihen ne ei kyllä osanneet vastata. Mutta pakkohan mun oli se kaulaan kääriä etten erottuisi liikaa joukosta.

oktoberfest london

Tämä oluen ilojuhla oli pystytetty telttoineen Kenningtonin puistoon. Mikään fiinimpi alue tuskin olisikaan toiminut. Neljänkymmenenviiden punnan pääsylipulla sai kaksi jättituoppia olutta, minipussin sipsejä ja yhden annoksen ruokaa. Oli muuten hemmetin paha kanaschnitzel ja sitäkin pahemmat suolakurkkuperunat. Ei ihan hintansa arvoinen setti täytyy myöntää. Ja kun juodaan litroittain olutta niin on toki ihan mukavaa että se tapahtuu ulkotiloissa missä vessan virkaa ajaa luonnollisesti bajamaja.

oktoberfest london

Ulkotiloissa ja multaisessa maassa oli kuitenkin se etu että jos olusta lähti läikkymään niin se ei ollut niin justiinsa. Ja sitä kaljaa kippisteltiinkin sellaisella voimalla että muutama litra meni varmasti hukkaan. Ja mun päälle. Olin erittäin iloinen siitä että tälle viikonlopulle osui lyhyt helleaalto, ei olisi ollut hauskaa kävellä kotiin oluesta märkänä kylmässä viimassa.

Kesä

syyskuu kuivaa sen minkä oktoberfest kastelee. Bissentuoksu on sinänsä sivuseikka, kunhan ei tule kylmä.

oktoberfest london

Ja ei se nyt niin epäsivistynyt tapahtuma lopulta kuitenkaan ollut. Olihan siellä sentään livebändi joka soitti parhaimmat saksalaiset hitit. Ja tunnustan. Mulla oli hauskaa.

//

It is not my most usual Saturday activity to drink beer in a giant tent in a park. But I've promised myself not to say no to new things so I agreed to join the guys for the London version of Oktoberfest. Considering the level of my appreciation for (and ability to drink) beer, it is maybe better that I didn't fly all the way to Germany for something like this.

The beer was surprisingly good (not that I still managed to keep up with the guys) but the steep price of 45 quid for two steins of beer and a terrible chicken schnitzel was definitely not worth it. Luckily the price included a row of portaloos and live band playing German classics. 

I have to admit though. I had loads of fun. Even though my clothes were soaked in beer already at 5pm.