Hotels in Helsinki // Glo Hotel Helsinki Kluuvi

Where: Helsinki, Finland
What: Glo Hotel Kluuvi
When: November 2014 (and a few times in 2013)
How much: Standard room from 150 to 180 Euros/night

Päätin pitkästä aikaa kokeilla taas Glo hotellia Helsingin keskustassa. Asuin siellä viime vuonna useammankin kerran, mutta sitten taisin muistaakseni kiukustua kun kaksi kertaa peräkkäin kohdalleni osui huonompaa palvelua ja siirryin kokeilemaan muita paikkoja. Yhtenä esimerkkinä aiemmasta huonommasta kokemuksesta oli se että olin varannut (tai ainakin luulin varanneeni) sellaisen luokan huoneen johon kuului pieniä extroja kuten vedenkeitin huoneessa ja kylpyhyone paremmalla tuotevarustelulla. Olin pakannut kahden päivän reissulle ajatellen että hotellihuoneeseen sisältyy kaiken maailman vanulaput ynnä muut pikkusälät jota vanity kitiksikin kutsutaan. Kun saavuin huoneeseen niin huomasin heti että sieltä puuttui kaikki nämä hyödylliset turhakket, tohvelitkin teillä tietämättömillä. Tämä saattaa kuulostaa ärsyttävän akan nipotukselta, mutta jos saavun hotellille keskiyön jälkeen koska olen ottanut myöhemmän iltalennon, niin en jaksa lähteä metsästämään niitä pieniä tuotteita joiden oletan olevan saatavilla. Yritä siinä sitten poistaa vedenkestävää silmämeikkiä vessapaperilla. Kävin respassa kysymässä että olinkohan mä mokannut varaukseni, ja oliko mulla sittenkin vain basic-huone. Respa oli sitä mieltä että kyllä minulla oli se isompi huoneluokka. Pyysin sitten että josko voisin saada ne siihen huoneluokkaan kuuluvat pienet lisätuotteet. Nämä luvattiin. Ne tulivat vasta seuraavana iltapäivänä. Eikä mitään anteeksipyyntöä.

Virheitä sattuu aina ja se on täysin ymmärrettävää. Se miten nuo virheet korjataan on se mistä tunnistaa aidosti asiantuntevan ja osaavan asiakaspalvelun. Eihän tämäkään mulle mikään maailmanloppu ollut. Jos vanulappujen ja pumpulipuikkojen puuttuminen aiheuttais mussa valtavia mielentilan kuohahduksia niin voisin ehkä miettiä oman mielenterveyteni tasaisuutta. ...silti vessapaperimurujen nyppiminen silmäripsistä aamukuudelta ennen tärkeää asiakastapaamista ei todellakaan kohottanut väsymyksestä jo tuskastunutta tunnetilaani.

Mutta ei kanneta kaunaa ja muistella menneitä pahalla. Tällä kertaa kaikki meni sujuvasti ja olin jo etukäteen tietoinen että huoneeni ei sisällä sen kummempia luksuriteetteja, sillä olin varannut ihan tavallisen turren huoneluokan.

glo hotel kluuvi huone

So... in a nutshell:

+ Large and stylish rooms

+ High quality room service menu

+ 24/7 room service, once Glo Hotel’s own restaurant closes, the night menu from the adjacent Kamp Hotel is available

+ Extremely central location, one of the most central locations you could get in Helsinki I think

+ Very nice breakfast with good bread selection, perfect croissants and nicely done porridge (I always have porridge as a starter at breakfast)

+ Watermelon slices at breakfast (again a thing I always notice as watermelon is my favourite hahah)

+ I haven’t tried the gym but apparently it’s the same with Kämp, so I bet it’s decent

- There's shampoo but no conditioner. I don't know any women who would use shampoo but no conditioner!

- To order from room service you need to pay 12-euro room service fee. Feels like quite a lot of extra to me.

- The selection of hot food at breakfast is not impressive. Eggs and sausages, that's it. Though compared to many other places, that's plenty. So maybe a petty notion after all.. And I'm not even British.

- Apparently they have some kind of a loyalty card system but nobody has ever said anything about that when I've stayed there. I only realised it this time. If I had received info of it on my first visit, I would have already accumulated quite a few points.

glo hotel kluuvi huone
glo hotel kluuvi huone
glo hotel kluuvi huone
glo hotel kluuvi huone
glo hotel kluuvi huone

Kukaan muu asunut Glossa? Mitä mieltä olitte?

Anyone else stayed at Glo in Helsinki, what did you think?