Lion's Headin huipulla

Jos kysyt keneltä tahansa Kapkaupungissa asuvalta tai siellä käyneeltä mitä sinun tulisi nähdä, on Lion’s Head varmasti ehdottajan top femmassa. Ja nyt ymmärrän miksi.

Kapkaupungissa on kaksi tasaista vuorenhuippua – Pöytävuori ja Lion’s Head. Pöytävuorelle pääsee helposti ysikymppinen mummokin, koska sinne menee hissi.  Lion’s Head on ehkä hiukan urheilullisemmille suunnattu ja sinne joutuu oikeasti osittain kiipeämään. Parhainta hupia on laskeutuessa kertoa punaisena puuskuttaville turisteille että he ovat jo melkein puolessa välissä vaikka olisivat juuri saavuttamassa huippua. Se epätoivon määrä katseessa – ja helpotuksen huokaus kun heitämme perään just kidding, you’re almost there.

Koska Lion’s Head on erittäin suosittu kohde sekä paikallisten lenkkeilijöiden että kauniita maisemia metsästävien turistien keskuudessa, kannattaa miettiä minä hetkenä sinne lähtee kiipeämään. Täyden kuun aikaan maisemat ovat äärimmäisen romanttiset, mutta rakkautta joudut samalla jakamaan muutaman muun tuhisevan tusinan kanssa. Ja se vuorenhuippu ei muuten ole pinta-alaltaan mikään valtavan laaja. Pahimmalla helteellä hikoilet varmasti enemmän kuin hottijoogassa. Suosittelisin siis snadisti pilvistä päivää tai auringonnousua.

Ei hätää, mikään Veikka Gustafsson sinun ei kuitenkaan tarvi olla jotta pääset nauttimaan upeista maisemista tämän leijonan päältä, sillä minäkin pääsin perille. Katso videolta kuinka kauan siinä kesti ja olivatko maisemat urheilusuorituksen arvoiset!

lions head

Tajusin että mulla ei oo mitään muuta kuvaa Lion's Headista kuin kännykällä auton ikkunasta napattu feat. roskis. Mutta halusin laittaa jonkun kuvan josta näkee minkänäkönen ja korkunen nyppylä on kyseessä. 

//

Lion’s Head is a spot you shouldn’t miss if you ever end up visiting Cape Town. Unless you are in such bad shape that you couldn’t get up a staircase without huffing and puffing. Then you might rather want to take the aerial cableway up to Table Mountain.

But if you enjoy a bit of a hike in a beautiful environment, the view from the top is definitely worth a few sweat drops. And if you take your time getting there and choose a cold and windy day you may not even have to sweat. I made the mistake that I let my PT friend push me up half running half crying. Still worth it though.