Outfit // Pukukoodista lintsaamista?

Oon ihan innoissani odottanut tätä viikkoa jolle onnistuin pakkaamaan 6 lentoa saman viikon sisään. Tiistaina palasin Helsingistä ja oon jo nyt ihan rikki. Saatoin ehkä hiukan romantisoida kykyäni lentää edestakaisin lyhyellä aikavälillä. Tänään lähden Köpiksen kautta Lundiin. Sieltä takaisin lauantaina ja maanantaina Qatariin josta sitten lyhyen stopin jälkeen Kapkaupunkiin.

Oikeesti oon ihan fiiliksissä. Väsymys on vaan tunnetila. Joka katoaa kun tajuaa että nyt alkoi loma!

toimistopukeutuminen

Saanko sitä ennen kuitenkin hiukan napista sellaisesta asiasta työpaikkojen pukukoodit. Hei ihan oikeesti. Farkut on ehdoton nou nou. Koska onhan se aika rajun näköstä jos työpöydän alta pilkottaa denimiä.

toimistoasu

Päätin kapinoida ja pukeutua leggingseihin. Itse en näe suurta eroa siihen että tässä asussa olisi tummat siistit farkut, mutta koodi on koodi.

toimistoasu marjapuuro

Eilen menin töihin puku päällä ja unohdin vaihtaa mun Niken tennarit korkkareihin. Ihan hyvin sain työni tehtyä tennarit jalassakin. Onko kukaan koskaan tehnyt tutkimusta siitä kuinka pukeutuminen vaikuttaa toimistotyöntekijän työnlaatuun, tehokkuuteen ja vaikutelmaan osaamisen tasosta? Mä oon tullut siihen tulokseen että tässä on vaan kyse jostain Foucaltin teoriasta. Siitä on vuosia kun viimeeksi opiskelin minkäänlaista sosiologiaa, joten mulla ei oo hajuakaan mikä sen teorian nimi vois olla, mutta oon ihan varma että Foucault on joskus käsitellyt tällaista aihetta. Eikö pukukoodit ole nimenomaan jossain määrin organisaation vallankäytön väline?

toimistopukeutuminen

Blazer: Next // Blouse: Warehouse // Trousers: Zara // Shoes: Some random Portuguese Bag: Longchamp

Joku oli kirjoittanut LinkedInissäkin artikkelin (oli muuten paska artikkeli, kaikki LinkedInin artikkelit yleensä on) siitä kuinka pukeutuminen vaikuttaa mahdollisuuksiin edetä uralla.

Dress like a boss to be a boss

(ei muuten ollut sen artikkelin nimi, kuhan sanailin). Ihan varmasti se kuinka edustat itseäsi ulkoisesti luo vaikutelman ammattimaisuudestasi, en yhtään epäile tätä. Mutta. Se että määritellään nykymaailmassa tietty asuste joka ei sovi tietyssä työssä työskentelevälle henkilölle, on mun mielestä vaan tapa laittaa alaisia ruotuun. Mitä tapahtuu jos pukukoodi poistettaisiin. Heittäisikö Kimmo-konsultti Hugo Bossin silkkipukunsa

charity shop

piin ja Anja-analyytikko korkkarinsa kiertoon? Epäilen. Joku Ilmari-insinööri saattaisi eräänä päivänä ilmestyä toimistolle lökäpöksyissä, mutta olisiko sekään maailmanloppu? Tuskin.

//

Just wondering what the real reason behind office dress code actually is. Organisational use of power?  If one day I decided to wear a smart pair of jeans with my blazer and heels, would my colleagues think less of me? Would I mess up that Excel spreadsheet because I wasn't looking professional enough? I dare to doubt.

Photos by Anna Vanhanen