Päivä Lundissa

Where: Lund, Sweden

When: Two nights in November 2014

How: British Airways flights from London 120 pounds return

Bed: Sofa at my friend's place

Saavuin Kööpenhaminan lentokentälle pimeän tullen. Edellinen vierailu Tanskaan tapahtui kun olin viisivuotias, ja käsitykseni kaupungista on tuolta yli kahdekymmenenvuoden takaiselta reissulta varmasti kirkkaampi kuin tältä pikapysähdykseltä ennen Ruotsin puolelle jatkamista.

Tarkoituksemme oli illallistaa Tanskan puolella. Valitettavasti erittäin mukavanoloinen ja kehuttu Madklubben Admiralagadenilla ei onnistunut mahduttamaan kahta turistia kiireiseen torstai-iltaan, joten löysimme itsemme Copenhagen Hot Buns -hampurilaisravintolasta. Sisustus oli erittäin trendikäs, mutta hampurilaiset erittäin keskinkertaisia. Ehkä siellä käydäänkin vain tarjoilijoiden niukan vaatetuksen takia. 

Siskoni ja hänen ruotsalainen poikaystävänsä ovat sitä mieltä että minun pitäisi hankkia tanskalainen poikaystävä. Heidän mielestään tanskan kieli on vain niin kutkuttavan hauskankuuloinen. Nyt ymmärrän heitä. Ja lisäksi tanskalaiset vaikuttivat älyttömän mukavilta ja nauravaisilta ihmisiltä. 

Siirryin silti vielä saman iltahämärän aikaan junalla Lundiin, eli Ruotsin puolelle.

Oikein kiva pikkukaupunki. Vaikka ruotsalaiset eivät puhukaan yhtä hauskasti kuin tanskalaiset, eivätkä he hymyile läheskään yhtä paljon.

Tällä videolla ostan hunajaa ja kerron miksi Lundissa ei ole kuin vain muutama yökerho ja baari vaikka se onkin yksi Ruotsin suurimmista opiskelijakaupungeista.

Jos et jostain syystä jaksa katsoa videota (mitä!?!?), niin tässä pari kuvaa kaupungista. 

lund travelvideo
lund travelvideo

Ja nyt varmaan haluatkin mieluummin vain katsoa tuon videon.

//

I visited Lund the other day as I wanted to go and say hi to a friend. Such a cute little town in Southern Sweden, with a very international university. It does feel odd though that to go there, you would fly to Copenhagen in Denmark. Then you just jump on a train, sit there for 45 minutes, and there you are in Lund, in Sweden.

I kinda wish I had the time to see Denmark properly as well. Danish people were such heartwarmingly jolly and friendly. And their language! The cutest language ever!

Sweden is okay too. And I love my Swedish friends. And I'm doing my best to speak Swedish too. They have ridiculously strict alcohol regulations though. You cannot even buy a beer from a normal shop. Just keep that in mind if you're ever planning to visit!

lund travelvideo

The Swedish dream. Cute house and a Volvo.