Reissuvuosi 2014

Tämä vuosi on ollut perinteisen toimistotyöntekijän näkökulmasta äärimmäisen reissurikas. Yhtäkään korporaation lahjoittamaa lomapäivää ei hukattu laakereilla lepäämiseen, vaan jokainen juhlittiin tien päällä. Lomapäiviä siunaantui 27 kappaletta, ja tässä yhteenveto siitä kuinka ne kulutettiin.

February: Lissabon

britannika in lissabon 029

Portugalin pääkaupunki yllätti rappioromanttisella kauneudellaan. Ruoka oli sekä herkullista, että halpaa. Kadut helmikuisessa hiljaisuudessa turisteja mielellään karttavalle kulkijalle kaunistetut. Paikalliset puolestaan ystävällisyyden ja avuliaisuuden perikuvia. Tänne vielä palaan.

March: Ruka

Fiilis oli huipussaan huomattuani että vuosien tauonkin jälkeen osasin edelleen laskea laudalla. Rukatunturi ei ehkä ollut se huikein huippu jonka mukaamme tullut jenkki oli eläessään nähnyt mutta muistoja mukavia tuo kyseinen tunturi toi meille suomalaisille uudisvierailijoille.

April: Cape Town

etela afrikan viinitilat
robben island

Se kauneuden ja kurjuuden määrä yhden maan sisällä. Laitapuolta ja luksusta. Jokin siinä oli että heti tuohon maahan saapuessani tiesin haluavani sinne uudestaan. Viikko tuntui aivan liian lyhyeltä.

June: Ibiza x3

ibiza sea by night

Joo tässä alkoi hiukan mopo keulia. Että ihan kolme kertaa kuukauden aikana. No ei ollut vapaapäiviä fiksusti viikoksi putkeen, joten kesäkuussa viikonloput vietettiin saarella seikkaillen. Mitä mielenkiintoisin läpileikkaus erilaista elämää. Tapasin miljonäärejä ja tavallisia työläisiä arjessaan. Kartoin kännisiä englantilaisturisteja kiertämällä klubit kaukaa keskittyen mieluummin Pohjoisesta löytyvään paellaan. Kiipesin salaisille rannoille ja kuokin biljonäärirouvan kemuissa. Tämä saari oli kontrasteineen ehkä yllättävin kohde koko vuodelta.

July: Seattle and Northwest US

seattle turisti

Tämä oli minulle jo kolmas kerta Washingtonin osavaltiossa. Tällä kertaa asetimme jenkkireissun Itsenäisyyspäivän tienoille, jota juhlimme yhdessä paikallisten kanssa Lake Chelanilla. Vuokrasimme siskon kanssa myös auton ja poistuimme tutulta Seattlen lähikaupunkialueelta luoteisrannikon upean jylhiin vuoristo- ja metsämaisemiin.

August: Devon

broadsands beach view

Lontoossa asuessa tuntuu että on melkeinpä helpompi ja halvempi matkustaa ulkomaille kuin Englantiin, mutta vierailu Devoniin todisti että jatkossa pitäisi useamminkin pysyä tämän maan sisällä, sillä täältä löytyy upeita paikkoja. Autonvuokraus ja asuminen tuli kalliiksi, mutta maisemat olivat sen arvoisia.

October: Nice

views from chateau de nice

Yksin romanttiseen lomakohteeseen matkustaminen on aina hyvä idea. Kerran vuodessa on kuitenkin saatava annos ranskan kieltä ja tänä vuonna se tapahtui Pariisin sijaan Ranskan Rivieralla.

November: Copenhagen and Lund

lund travelvideo

Kahdenkymmenenvuoden jälkeen takaisin Kööpenhaminassa. Tällä kertaa entistä pikaisempi pysähdys sillä oli kiire Lundiin tapaamaan ystäviä joiden tapaamisesta oli ehtinyt kulua jo liian kauan. Päivät kuluivat nopeasti kuulumisia päivitellessä ja kuvattiinpa tällä reissulla myös Britannika-blogin ensimmäinen matkavideo.

November: Doha

doha qatar

Ensimmäinen kerta Arabian niemimaalla oli mielenkiintoinen. Kuin tyhjän päälle luotu kaupunki.

November: Cape Town and Johannesburg

apartheid_museum_joburg
cape point south africa

Kun huhtikuussa huomasin haluavani vielä takaisin Etelä-Afrikkaan en tainnut tietää että se tapahtuisi näinkin nopeasti. Marraskuussa palasin ja tällä kertaa pääsin näkemään ne kallionkielekkeet jotka eivät edellisellä kerralla ehtineet aikatauluun. Läntisen reunan maisemat ovat henkeäsalpaavia, mutta yhtä lailla pysäyttävää oli vierailla Apartheid-museossa ystävän kanssa joka oli elänyt nuoruutensa kyseisellä aikakaudella. Yksi mikä yllätti oli että tuo rakenteisiin runnottu rasisimi elää edelleen vahvana maan arjessa vaikka naiivisti uskoin että juurikin tuon historian takia nykypäivä olisi kuin uusi maailma.

December: Home in London and Helsinki

Joulukuussa varmistin että mikään ei olisi ensi vuonna enää samoin. Jos toiveet toteutuvat vietän ensi vuonna aikaa vanhan mantereen lisäksi kolmella muulla mantereella Etelä-Amerikasta aloittaen.

Tämän vuoden aikana tuli One Worldin lentoja 56 kappaletta, halpalentoyhtiöillä kuusi lentoa ja yksi meno-paluu Emiratesilla. En vieläkään oikein ymmärrä miten tämä tapahtui käytännössä mutta ilmeisesti istuin lentokoneessa suurimman osan vuodesta.