Pikavisiitti Johannesburgiin

Where: Johannesburg, South Africa
When: November 2014
How: Return flight from Cape Town with Mango for 110 pounds
Bed: Airbnb room in Randburg in a big house with local hosts, 38 pounds
Transport: Rental car from Avis

Johannesburg on täysi vastakohta Kapkaupungille. Sieltä ei löydy merta eikä luksusta, vaan kuivaa maata ja korkeilla kiviaidoilla ja piikkilangalla ympäröityjä asuintaloja. Ystäväni kutsuu sitä Mordoriksi. Hän asuu Kapkaupungissa ja palaa sisämaahan vain jos on pakko. 

Kaikesta huolimatta, Johannesburg on kohde jonka jokaisen Etelä-Afrikassa vierailevan turistin pitäisi nähdä. Vaikkei se virallisesti olekaan Etelä-Afrikan pääkaupunki, on se silti maan suurin kaupunki sekä liiketalouden keskus.

Olennaisinta on ehkä kuitenkin historia. Johannesburgissa on todella kattava ja hyvin tehty apartheid-museo. Etelä-Afrikan lomasta pystyisi helposti rakentamaan rennon luksusloman joka sisältää kauniita viinitiloja, upeita merenrantoja sekä fiinejä hotelleja, mutta omasta mielestäni tuntuisi jotenkin väärältä matkustaa Etelä-Afrikkaan tutustumatta sen entisiin (ja nykyisiin) epäkohtiin.

apartheid_museum_joburg

Kaikkein pysäyttävintä apartheidissa on kuitenkin se kun tajuaa kuinka vähän aikaa siitä on. Kiersimme museota ainakin kolme tuntia, enkä tajunnut ottaa yhtäkään valokuvaa. 

Johannesburgin reissu oli pikainen ja kuvamateriaalia on vähän, mutta halusin kuitenkin kasata muutaman videopätkän yhteen joissa näkyy hiukan maisemia. Ja tulee videolla kaksi ravintovinkkiäkin! 

parkhurst johannesburg

Muutama vinkki mitä videolta ei löydy on se että jos vuokraa kämppää niin suosittelisin turvallisuuden ja tyylin vuoksi Greenside ja Parkhurst. Jossain 4th Avenuen hoodeilla oli myös erittäin kiva leipomo-kahvila-aamiaspaikka, mutta en nyt kuollaksenikaan muista sen nimeä! Yllä oleva kuva tosin siltä kadulta. Rosebankista löytyy myös yksi Etelä-Afrikan parhaimmaksi tituleerattu pihviravintola the Grillhouse

Mun vierailu Johannesburgissa oli erittäin pikainen, te jotka olette viettäneet siellä enemmän aikaa, mitä missasin?