Kapkaupungin vinkit ja video

Joo tiedän, tiedän, en osaa lopettaa Kapkaupungista puhumista. Sallitteko vielä kuitenkin yhden postauksen jooko. Sen sijaan että fiilailisin yhtä mun suosikkikaupungeista runoilemalla runsaammin kuin Tabermann humalatilassa, teen tästä hyödyllisen jakamalla kaksi ravintolavinkkiä videon lisäksi. Te kyllä tiedätte että tykkään Etelä-Afrikasta vaikka ilmaisisin informaationi tavallista kuivakkaamminkin.

Yleisesti ottaen voisi sanoa että Kloof Street on aika hyvä katu jos haluaa löytää kivan kahvilan ja raikkaan ravintolan.

cafe paradiso cape town kloof

Yksi ravintolasuosikeistani Kloof Streetillä on Cafe Paradiso. Sisäänkäynti kuin salaiseen puutarhaan pyrkisit ja ruoka erittäin herkullista kekseliäillä lisukkeilla.

world best fish chips cape town

Näin lontoolaisena en olisi ikinä uskonut että minun täytyisi lähteä Etelä-Afrikkaan asti löytääkseni maailman parhaimmat kalaranskikset. Näin kuitenkin kävi. Muutaman fish & chips annoksen olen elämäni aikana kokeillut, ja Kapkaupungin Fish on the Rocks oli ehdottomasti paras tähän mennessä! Ja ilmeisesti ollut olemassa jo 26 vuotta samalla sijannilla. Kyseinen herkkupikaravintola löytyy Hout Baysta lyhyen ajomatkan päästä Kapkaupungista. Siinä vieressä on muuten myös Bay Harbour Market joka kannattaa samalla tsekata.

biscuit mill photo

Se Bay Harbour Market meni itseasiassa just meidän nenän edestä kiinni kun Hout Bayhin saavuttiin, mutta täysin markkinoitta ei tälläkään reissulla silti onneksi jääty. Lauantaisin ruokakojuja laidasta laitaan tarjoava Biscuit Millin Neighbourgoods-markkinat vilahtaa videollakin. Vaikka paikka on aina tukossa kun tunneli niin kyllä sieltä kannattaa silti muutamat herkut käydä maistelemassa. Ja jos ei ole nälkä niin saa sieltä muutakin kuin ruokaa, vaikka nahkalaukkuja tai siistejä rillejä.Meni muuten pieni ikuisuus ja ihmiselämä että sain lopulta ton videon ladattua YouTubeen. iMovie melkein tappoi sen ennen kun se pääs edes syntymään...

Enpä muuten ole ainoa joka on tykästynyt Kapkaupunkiin. Tsekatkaa vaikkapa Tuntemattomaan ja Takaisin tai My post-University Life tai Vaihda Vapaalle taikka tämä postaus Kapkaupungin parhaista kahviloista Sateenmuruja-blogissa. Ja näyttää siltä että Julia Toivolakin tykkää samoista maisemista Chapman's Peakillä! Ilmoittautukaa muutkin Kapkaupunki-fanit, mikä on teidän suosikkipaikka kyseisessä kaupungissa?

//

This is the last one on Cape Town, I promise. Unless I'd happen to go there again one day. Then I'd of course flood the blog with more adoring words over this city that surprisingly became one of my favourites this year.

As I've already spoiled you with plenty of posts on the topic of Cape Town (wineries, shark diving, Lion's Head, Chapman's Peak...), this one is only published because I wanted to get a chance to let everyone know that the best fish and chips that I've ever tasted was not made in England, but in South Africa.

Moreover I wanted to hint that Kloof Street is where many of the nicest cafes and restaurants are located.

And The Old Biscuit Mill on Saturdays is maybe busy, but I wouldn't miss it even if I was agoraphobic.

If you skip watching the video I will not be your friend anymore. I spent ages putting it together (yes I know, you wouldn't believe but I actually did) and then the bloody iMovie totally slapped me in the face with some ridiculous exporting issues that almost made me want to cry. And I usually only cry when I get shot in the kneecap so that says something about the level of pain here. So trust me, there was a lot of effort getting this video up on YouTube...