5 turistikohdetta Buenos Airesissa // Tourist Spots in Buenos Aires

Mä en oo mikään suuri perusnähtävyysfani, mutta turistibussi on silti oiva keino saada käsitys uudesta kaupungista. Hyppäsin siis sellaiseen täällä Buenos Airesissa ja samalla päätin listata muutaman esimerkin Buenos Airesin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Sanoisin että neljä näistä viidestä on ehkä jopa ajanhukkaa. Vai mitä mieltä olette?

Obelisco

Taivaaseen kurottava kivipylväs jonka piikki kohoaa kuutenkymmeneenkolmeen metriin. Silloin joskus 1930-luvulla joku keksi että olisi hauska tuhlata johonkin 200 000 pesoa ja hitosti sementtiä (680 kuutiometriä jos tarkkoja ollaan). Mielestäni rahoille olisi varmasti voinut keksiä hyödyllisempääkin käyttöä, varsinkin kun niin monessa muussakin maailman kaupungissa on vastaava kivipiikki joten tätä tuskin voisi kutsua Bairesin Eiffeliksi, mutta kukas minä olen kaupunginherroja ohjastamaan.

Käytännössä Obelisco toimii kyllä hyvin myös kohtauspaikkana. Kokeilimme tätä saksalaisen ystäväni kanssa ensimmäisenä päivänä jolloin kummallakaan ei ollut toimivaa puhelinyhteyttä. Itse sijaintina tämä tötterö oli tietenkin helppo havainnoida, mutta emmepä tulleet ajatelleeksi että sillä on tietenkin neljä sivua ja välistä kulkee vilkkaat autotiet ja korkeutta sillä on sen verran että sen päälle on turha kiivetä huhuilemaan, joten arvauspeliksi se meni että olikohan treffimme pylvään pohjois- vai eteläpuolella. Pyörimme ympyrää niin kauan kunnes toinen tajusi pysähtyä ja toinen pyörähti saman ilmansuunnan aukiolle.

Obelisco is a cement pillar in central Buenos Aires. I don't really see why any tourist would need to actually see it up close and take a selfie in front of it, still hundreds of tourists do that daily and most likely lose their phone to a pickpocket while at it. It is pretty cool though that apparently in 2005 the city put a giant condom over it to raise awareness on the World AIDS Day. If that ain't just an urban legend, I couldn't think of a better use for a monument like this.

Caminito

Caminito on värikäs kävelykatu ja museokatu La Bocan alueella. Täältä löytyy turisteille tangoviihdykettä, ja pääset varmasti myös paria pesoa vastaaan ottamaan itsestäsi kuvan tangotanssijan kanssa samalla muutaman perusaskeleen oppien. Tämä kortteli kuhisee turreja, mutta kuulemma värikkäältä kadulta ei hirveästi kannatta poiketa La Bocan muille sivukujille, sillä silloin saat luultavasti värikkäiden valokuvien lisäksi myös värikkäitä tarinoita kerrottavaksi.

The colourful street full of tango dancers to lure the tourists to exchange their pesos for photos. I've heard that it's not recommended to get lost further in La Boca after dark though, as it can be a slightly dodgy neighbourhood. Apparently there is a song (tango, obviously) called Caminito and most likely a reason behind someone deciding to paint the houses with random bright colours, but to leave something for you to do while visiting the place, I'll let you find that out once you are actually on the premises.

Recoleta Cemetery

Olin liian laiska hyppäämään bussista tämän kohdalla, koska ajattelin mennä paikan päälle paremmalla ajalla joku toinen päivä. Tänne on haudattu Evita, ja tuo leposija on ilmeisesti yksi suurimmista turistivaelluksen syistä, tosin löytyy samaisesta kuolleiden kylästä myös kuulemma Napoleonin tyttären tytär. Itse tunnustauduin turistiksi joka tykkää hautausmaista, ja kuvien perusteelle tämä näyttää kyllä sen verran korealta että odottelen innolla ensimmäistä vierailuani kyseiselle alueelle.

Okay, I admit I was too lazy (it was ridiculously hot outside too) to jump off the bus and go see Recoleta. But one of the reasons I didn't do that is because I want to go back and see it with better time. I usually quite like cemeteries, and as this has been called one of the most beautiful ones in the world, I'm pretty sure I'll like this one too.

Plaza de Mayo and Casa Rosada

Aukio ja sen takana pressan pinkki toimisto. Aukio toimii poliittisten ja epäpoliittisten mielenilmausten keskuksena, ja jos jonkinlaista mielepidettä on jollain juuri ilmoilla niin silloin ehkä mielenkiintoien nähtävyys, mutta pelkiltään se on kyllä vain ihan aukio. Kai siitä läpi kannattaa käveillä jos on keskustan huudeilla. Pelkästään sen aukion takia en ehkä tuonne lähtisi. Okei no onhan siellä aikoinaan ties minkälaista rähinää tapahtunut, että sinänsä ehkä historiallisesti olennainen. Ja sieltä pinkin talon parvekkeelta Evitakin huuteli terveisiään häntä rakastavalle kansalle.

It is a square. Behind of which there is a pink house. If I understood correctly, that pink house has the balcony from where Evita used to send her greetings to the people. Nowadays this place is the place where demonstrations would take place. It looked like something was about to start happening when I drove past with the bus...

Puerto Madero

puerto madero buenos aires

Aikoinaan jonkinlainen satama-alue, joka 1990-luvulla modernisoitiin ja rakennettiin täyteen korkeita rakennuksia, toimistoja ja hienostohotelleja. Nykyään ilmeisesti myös suosittu ja yksi Buenos Airesin kalleimmista asuinalueista. Ainakin tämän alueen vesialtaan varrella sijaitsevassa ravintolassa join toistaiseksi kalleimman Coca-Colan mitä Bairesissa olen juonut. Mielenkiintoinen fakta tästä paikasta on että alueen jokainen katu on nimetty naisen mukaan.

If I am totally honest with you, I don't really see why a tourist would want to go to Puerto Madero. There is a nice looking old fashioned ship though. And it is refreshing to see some water for a change in this city. Random fact: Apparently every street in Puerto Madero neighbourhood is named after a woman.

Sitten kun olen käynyt läpi nämä tunnetuimmat (ja tylsimmät) kohteet, yritän parhaani mukaan tuoda esille joitain vähemmän tunnetumpia (ja ehkä mielenkiintosempia) alueita...

A few that are not on this list but which I would like to see are San Telmo, Japanese Gardens, Tigre (well basically not in Buenos Aires but close) and MALBA. Or maybe I should just stop being a tourist and concentrate on finding the more local places...