Argentiinan eloa - Week 1

Ekat viikot on aina pientä hapuilua kun saapuu uuteen paikkaan jossa tietää oleskelavansa enemmän kuin kuukauden päivät. Katuja ja kulmia katsoo hiukan eri tavalla kuin silloin kun on pelkästään lomalla. Toisaalta tämä Buenos Airesin keissi on ehkä hiukan omalaatuinen siinä mielessä, että en ole oiken varma itsekään miten tänne päädyin.

Jotta en lipsahtaisi kahden kuukauden lomalle lämmön pehmentäessä päätäni, kehitin tästä tauosta (kutsukaamme tätä tauoksi vaikka se kenties saattanee kestää pidempään kuin mitä määritelmä tauolle sallisi) niin sanotun projektiloman. Seuraavat kaksi kuukautta (tai kolme tai neljä tai viisi) olen oman elämäni projektipäällikkö. Projektit saattavat tuottaa joko käteistä, tai sitten henkistä taikka älyllistä pääomaa.

Mutta ei siitä sen enempää. Tarkoitus oli kertoa mitä opin Buenos Airesista ensimmäisten päivien aikana.

Opin että olut tarjoillaan useimmiten litran pulloissa. Myös kaupassa se myydään litrana. Ennen luulin että ainoastaan kadullaeläjät juovat olutta kaksin käsin kannateltavasta lasipullosta. Nyt tiedän mitä yhteistä on suomalaisella spugella ja buenosairesilaisella. Tosin täällä sentään käytetään juomalaseja.

Ainakin täälläpäin Bairesia missä olen itse pyörinyt vaikuttavat ihmiset tyylikkäiltä, tyylikkyys juuri sillä tavalla määriteltynä kuin minä sen määrittelisin. Heillä on tatuointeja ja polvimittaisia farkkushortseja. Ja ei, en ole nähnyt vielä yhtäkään ysäritribaalia, nämä tatuoinnit ovat nimenomaan tyylikkäitä tatuointeja. Ja lähileipomon myyjällä on hoitoa vaativat hipsteriviikset. Tämähän on kuin helteinen Shoreditch.

Täällä ei ole croissantteja vaan puolikuita, medialunas. Ja kahvi on melko pahaa, mutta juon sitä silti, koska kahvi.

En vieläkään osaa käyttää espanjankielessä imperfektiä mikää tekee kommunikoinnista mielenkiintoista. Toisaalta olen viikon aikana tullut siihen tulokseen että on silti helpompaa hoitaa asioita täysipreesensespanjalla kuin yrittää englanniksi.

Ensi viikolla menen onneksi ihan oikealle kielikurssille, takaisin koulunpenkille! Toivottavasti sen jälkeen sujuu muutkin muodot kuin preesens ja elekieli.

beer the baires way
breakfast in baires
in jurassic park

//

The first week when moving to a new country is always slightly odd. It's a bit like a limbo between holiday and everyday. You're yet to figure out your daily routines, while at the same time you know that it is not a holiday that ends after a week. 

What I've learned about my new temporary home so far is that people are quite stylish here in my neighbourhood. Cool tattoos, mustache that needs maintaining and clean cut denim shorts with trendy sneakers. Basically, this is like Shoreditch without the slush (I heard it snowed in London, muahhah).

One thing that is totally new to me, is drinking beer out of 1 litre bottles. No, we don't order pints here. Luckily the price of that bottle is the same as half a pint of lager in London.