Viehättävä (?) Whitechapel

Koska edellinen postaus oli lännestä niin tasa-arvon vuoksi voisin tällä kertaa kirjoittaa Itä-Lontoosta.

Pari viikkoa sitten, ennen kuin illat olivat pilkkopimeitä, päätin kävellä töistä kotiin vaihteeksi Whitechapelin kautta. Mulle tulee Whitechapelista mieleen aina kaksi asiaa - Jack the Ripper ja intialainen ruoka. Jos joku sattuu liikkumaan tällä suunnalla intialaisen tai pakistanilaisen ruoan toivossa, niin suosittelen Tayaabsia. Punjabiruokaa parhaimmillaan, ja yleensä sen verran täynnä porukkaa että varaus on suositeltava. Tosin asiakkaat heitetään ulos heti kun lautanen on tyhjä, joten pöydät vaihtuu aika ripeästi. Toinen vastaava on Needoo Grill, jossa itse en ole vielä käynyt mutta suosituksia kuullut. 

Jack the Ripperin löytäminen voi olla hankalampaa, mutta kuulemma Hanbury Street on yksi olennaisista tapahtumapaikoista. Kävelen sitä pitkin aina töihin.

Whitechapelin pääkadulla on aina markkinat. Jos joku on katsont Luther-sarjaa, niin näiden kojujen päältä ja välistä Lutherkin juoksi yhdessä jaksossa rosmoja jahdatessaan. Whitechapelista löytyy myös ihanan tunnelmallinen leffateatteri Genesis, käykää tsekkaamassa vaikka tämä video kyseisestä mestasta. Ja onhan siellä toki myös Chicken Shop, jos punjabikeittiö on liian eksoottinen iltapala. Eikä pidä unohtaa Whitechapel Galleryä. Kai tänne turistikin voisi siis eksyä ja peräti viihtyä.

Whitechapelista löytyy myös paljon lähiörappioromantiikkaa. Vanhoja kunnan vuokrataloja ja sitä todellista Lontoota.

Vaikka mua välillä ketuttaa kun en ole tarpeeksi rikas asumaan hienoilla asuinalueilla ja kotiovelleni ei nousta valkoisten pylväiden väliin asettuneiden rappusten saattelemana, on näissä rosoisemmissakin kaupunginosissa oma fiiliksensä. Ei ainakaan tarvi maksaa maltaita hyvästä kasviscurrysta ja jos yhtäkkiä käy kutsu Intiaan niin sarin voi hankkia nurkan takaa.

// 

Even though I dream of moving to West London every now and then, there are things to enjoy in the Eastern part of town too. Whitechapel might often be overlooked, but if you think about it, it has quite a lot of things to offer. Jack the Ripper history, Whitechapel Gallery, amazing Punjabi cuisine, Chicken Shop for those who prefer their dinner more mainstream, and my favourite cinema in London - Genesis. It's not too bad after all, is it. What's your favourite thing in Whitechapel?