Mukava Malmö (video)

Suomen puolella Malmöstä kuulee aina hirmujuttuja, on pelottavia maahanmuuttajalähiöitä ja ties mitä suuren maailman lieveilmiöitä. Kun Malmössä ihan oikeasti vierailee, niin mielikuvat ovat kyllä jotain aivan muuta. Moderni, ekologinen, mannereurooppalainen ja oikein mukava matkakohde. 

Päädyin Malmöön aika sattumalta. Olin menossa työmatkalla Kööpenhaminaan, mutta kaikki hotellit olivat loppuunmyytyjä. Päädyin siis asumaan Malmön puolelle, sillä sieltä löytyi seuraavaksi lähin hotelli. Sinänsä erittäin kätevää, koska matka Malmöön Köpiksen kentältä kesti junalla reilun vartin. Siinä samassa päätin sitten jäädä viikonlopun yli ja sain loistavan mahdollisuuden yhdistää työreissuni lundilaisten ystävien tapaamiseen. Joista toisen ujutin ovelasti toimimaan kameramiehenä alla olevaa videota varten.

Malmö on todellakin niin lähellä Köpistä, että moni kulkee sillan yli päivittäin töihin. Asuntojen hinnat ovat sen verran halvemmat Ruotsissa, että kahden maan välillä reissaaminen ei ole ollenkaan hullumpi idea. Näin lontoolaisena oli myös melkoisen positiivinen yllätys kun aamulla kahdeksan aikaan otti junan Malmöstä Köpikseen ja kaikki mahtuivat istumaan. Ajatus junalla tehdystä työmatkasta ilman ruuhkaa on jollain lailla täysin utopistinen. Ehkä pitäisi poistua Lontoosta hiukan useammin...

Täällä Englannissakin näkyy muuten vihdoin Sillan kolmas tuotantokausi. Siitä inspiroitueena sain itseni editoimaan videon tältä viimekuiselta Malmön reissulta.  

Malmöstä jäi mieleen meren läheisyys, vanhan kaupungin eurooppalainen tunnelma ja Västra Hamnenin moderni lähiö joka on myös Sillasta tutun Sagan kotikaupunginosa. 

//

My first impressions of Malmö were more than positive. I really enjoyed the proximity of the sea, the old town and the views from Västra Hamnen. Being a huge fan of The Bridge, it makes perfect sense to do a quick visit to Malmö while on a business trip to Copenhagen.