Reissuvuosi 2015

Vuonna 2014 tuli lennettyä varmaan enemmän kuin koko elämän aikana ennen sitä, joten jollain tavalla tuntui että vuonna 2015 ei olisi tapahtunut oikein mitään. 

Kunnes tajusin että tämä oli se vuosi kun otin lopputilin vakituisesta duunista ilman mitään tulevaisuudensuunnitelmaa. Asuin kaksi kuukautta Buenos Airesissa, muutin yhteen elämän mieheni kanssa, löysin työpaikan josta irtisanouduin kuukauden sisällä koska se ei ollut mitä odotin ja sitten sain uuden työpaikan jossa oli vihdoinkin jonkinlaista sisältöä ja yhtäkkiä olinkin taas lasikonttorissa Lontoon Cityssä.

January-March: Argentina & Uruguay

Vuosi lähti käyntiin siis pakkailulla jotta saisin koko elämäni kahteen matkalaukkuun ja lopulta tammikuun viimeisenä päivänä Buenos Airesiin: Ensimmäinen päivä Buenos Airesissa. 

Argentiinasta jäi mieleen hassu espanjan aksentti, upeat Iguazun vesiputoukset, pitkät välimatkat ja outo bussikokemus, lihaisat ruoat, uudet ystävät... Ja toki se outo rentous kun ei tarvinnut olla missään tiettynä kellonaikana, ei ollut duunia josta stressata ja kaikki päätökset piti tehdä ihan yksin - koska oli ihan yksin. Nyt jälkikäteen mietin että eikö mua todellakaan stressanut työttömyys ja tietämättömyys tulevaisuudesta, saatika se että mulla ei ollut hajuakaan mistä saisin seuraavan kerran rahaa. Ja ei, en muista kertaakaan stressanneeni noista syistä. Tämän empiirisen tutkimuksen perusteella voisin siis tulla siihen johtopäätökseen että ihmisen stressi johtuu arkeen tylsistymisestä ja turhista aikatauluista.

May: Dubai

Arabiemiraatit ei sykähdyttänyt sydäntäni mutta reissu oli hyvällä porukalla erittäin kiva.

August: Spain

Madrid ja sen lähialueet. Edellisen kerran kävin Madridissa melkein kymmenen vuotta sitten enkä oikein ihastunut. Tällä reissulla ei tultukaan katsomaan kaupunkia vaan tutustumaan uusiin sukulaisiin. Videonkin sain väännettyä Segovian vierailusta.

September: Paris

Synttärit käytiin viettämässä Pariisissa ja tajusin juuri että tästä en ole vielä tainnut mitään kirjoittaa! Siitä viikonlopusta jäi päällimmäisenä mieleen kaatosade.

November: Malmö

Olin menossa työmatkalle Kööpenhaminaan, mutta kaikki hotellit olivat täynnä ja jouduinkin yöpymään Malmön puolella. Päätin ottaa kaiken irti tästä sattumasta ja jäin viikonlopuksi ystävieni luokse Ruotsin puolelle.

December: Malabo, Equatorial Guinea

Vuosi huipentuin eksoottisimpaan matkakohteeseen läntisessä Afrikassa. Jännitin viisumin saantia, mutta kaikki se vaiva ja raha oli lopulta kaiken arvoista, sillä kohteena tämä oli jotain täysin uutta minulle.

What's next?

Matkojen osalta vuosi 2016 lähtee käyntiin Kanadalla. Odotan innolla talvista ja toivottavasti myös lumista viikkoa Montrealissa.

Muuten kaikki on taas täysin avoinna. Olemme haaveilleet Japanista, itäisestä Afrikasta ja Filippiineistä, mutta saa nähdä mitä miten budjetti ja aikataulut muotoutuu. Nyt eletään kaverit kuulkaas taas sellaisia aikoija että mistään en tiedä mitään mutta en sen kummemmin viitsi asiasta stressata. Vaikka ehkä vähän tekisi mieli turhautua, mutta turhaa sellainen, joten mennään taas päivä kerrallaan, hakuna matata ja niin edelleen.

Mitä tulee Uuden Vuoden lupauksiin, niin sellaisia en tee, mutta sanoisin että tavoitteet ovat edelleen samat kuin mitä aikoinaan Bucket Listiin listasin. Nyt pitäisi vaan oppia keskittymään yhteen asiaan kerrallaan jotta pääsisi pikku hiljaa eteenpäin.