Iguazu Falls (video)

Where: Iguazu National Park, Argentina
When: February 2015
How: LAN Flight from Buenos Aires, 250 GBP
Bed: La Cantera Jungle Lodge, 98 EUR per night through Hotels.com

Lentoliput maksoivat julmetusti suhteessa lennon pituuteen, mutta melkein kahdenkymmenentunnin bussimatka Buenos Airesista ei sekään houkutellut. Olisi kuitenkin ollut hullua olla näkemättä tätä yhtä maailman seitsemästä ihmeestä kun on kerrankin näin lähellä.

Tää on semmonen homma Jorge että, tää on ihan hieno mahollisuus varmaan, päästä näkemään tää Iguazun putous.
— Aku Hirviniemi

Iguazun putoukset on yksi maailman suurimmista vesiputousalueista - Niagara näkee nälkää näiden rinnalla. Putoukset sijaitsevat Argentiinan, Brasilian ja Paraguayn rajalla. Yleensä vierailijat majoittuvat joko Brasilian tai Argentiinan puolella. Rajan yli pääsee kuitenkin helposti taksilla tai bussilla joten fiksuinta on hankkia lennot sen maan kentälle minne ne halvimmalla saa. Buenos Airesista käsin menin luonnollisesti Argentiinan puolelle, ja tämän puolen luonnonpuistoalue onkin isompi ja kattaa enemmän putouksia. 

Kätevästihän samalla reissulla kannattanee rajan molemmilla puolilla pyörähtää, Brasilian puoli kuulemma pienuudestaan huolimatta näkemisen arvoinen erilaisuudessaan sekin. Sisältyi myös meidän suunnitelmaan siihen asti kunnes huomasin laskeneeni käteisvarat ja aikataulut hiukan väärin. Ei päästy Brasiliaan ei.

Eikä muuten oltu ainoita jotka ei olleet suunnitelleet ihan loppuun asti. Juttelimme pikkujunassa matkalla Pahoilaisen Kurkulle kanadalaisen pariskunnan kanssa jotka eivät olleet tajunneet että jenkit ja kanukit joutuvat maksamaan extraa (ja viisumin?) päästäkseen Brasilian puolelle. Näin eurooppalaiselle kyseessä olisi kuitenkin ollut helppo rajanylitys ilman sen kummempia byrokratioita.

Oli muuten melkoisen kuuma näin helmikuussa. Hikoilin kun pieni possunakki snägärin grillissä. Ja siltä näytänkin. Mutta mikäs siinä sademetsässä samoillessa.

Iguazú Jungle järjestää luonnonpuiston sisällä veneretkiä, joko suoraan putousten alle tai sitten rennommin soudellen tyynemmällä jokisuistoalueella. Me kokeilimme Gran Aventuraa, mikä sisälsi tuon villimmän vaihtoehdon, eli kastuimme täysin ottamalla putoussuihkun, jonka jälkeen ajelimme autolla viidakon läpi kuullen faktoja alueen kasvistosta ja eläimistöstä. Voin ehdottomasti suositella tuota veneilyosuutta, se oli todella hauskaa ja kastuminenkaan ei haitannut kun ilman lämpötilat olivat sen verran korkeita. Tosin niin oli ilman kosteuskin eli vaatteet eivät ihan hetkessä kuivu. Suosittelen siis vaihtokamojen mukaan ottamista jos tekee venepyörähdyksen päivän ensimmäisenä asiana... Tai sitten voi toki mennä puoliälästi...

Yöpymismahdollisuuksia Iguazun lähellä on luonnollisesti paljon, kyseessä kun on erittäin tunnettu nähtäväyys. Itse luonnonpuiston sisällä on yksi hotelli, mutta muita vaihtoehtoja on Puerto Iguazun kylässä yöpyminen, tai sitten hotellissa viidakon keskellä. Kannattaa huomioida että välimatkat ovat suht pitkiä, joten taksimatkoihin suosittelen varaamaan kunnolla käteistä. 

Me yövyimme viidakon keskellä La Cantera Jungle Lodgessa, mikä oli hinnaltaan kohtuullinen, mutta laatutasollaan ei yllä kedon kauneimmaksi kukaksi. Hotellin ravintola ja aamupala olivat kyllä todella hyviä.

Teen vielä erikseen yhden postauksen jossa käyn läpi vierailijan vinkit. Itse suunnittelin reissuni melko huonosti, mutta jotta kukaan ei toistaisi virheitäni, haluan tehdä "tee niin kun sanon, älä niin kuin teen" -postauksen.

Onko muita Iguazulla vierailleita? Missä te yövyitte? Ja oliko vierailun arvoinen luonnonihme? Onko kenelläkään suunnitelmissa lähitulevaisuudessa käydä kyseiset putoukset tsekkaamassa?

// 

I could not miss the chance to go and see one of the 7 wonders of the world, the Iguazú Falls, while living in Argentina. The flights from Buenos Aires where ridiculously expensive considering how short the flight was, but I do think it was worth it. Niagara is nothing compared to this beauty of a waterfall. (Not that I've ever seen Niagara, but after this I don't think I even need to hahah.)

Tha natural park on the Argentinian side is huge, and you can easily spend a whole day walking around and staring at the amazing beauty with your mouth wide open. Hopefully taking loads of photos too, unlike me who forgot her SLR in the hotel room.

Luckily I did remember to take my GoPro and got some pretty nice footage from right underneath the falls. This is possible by taking the boat tour by Iguazu Jungle*.  And remember that you will get totally soaked, so I would not recommend you to wear your most expensive leather shoes on the boat. Well, watch the video and you will see what I mean!

I don't want to cram everything into this one post, so another post coming soon with some useful tips! I did a few bad planning mistakes on this trip and I want to make sure no-one repeats them...

Anyone planning to go? Or maybe you've already been there, what did you think? 

la cantera iguazu pool
iguazu by bike
pahoilaisen kurkku iguazu
 
*I got the Gran Aventura trip for free, but I was not paid to write this post and you can rest assured that my opinions are always my own and I probably couldn't tell a lie even if my life was depending on it anyway...