Mun TOP 5 sivustot ja sovellukset kielten opiskeluun // Resources for language learning

Kielten opiskelu on todella aikaa vievää puuhaa, mutta kiitos nykyajan, vieraita kieliä voi helposti opiskella netissä ja kännykkäsovellusten kautta mikä laskee kynnystä uuden kielen opiskelun aloittamiseen todella paljon. 

Toisaalta, kieliä ei täydy opetella tavoitteena niiden täydellinen osaaminen. Jos osaa sanoa saksan kielellä "hei olen kakkapöksy" niin siitä tuskin on suurta hyötyä työelämässä tai turistivierailulla, mutta olishan se nyt silti aika hauska tapa avata keskustelu vaikka vaihtaribileissä. Tai firman asiakastapaamisessa jos pokka riittää.

Vaikka haluaisikin oppia vieraan kielen tavoitteenaan jonain päivänä käyttää sitä johonkin hiukan fiksumpaan, niin silloinkin on mun mielestä äärimmäisen tärkeää että ottaa niitä pieniä askelia silloin tällöin eikä ahdistu ajanpuutteesta ja ajattele että olisi turhaa edes aloittaa jos ehtii paneutua kieleen vain vartin viikossa. Vartti viikossa on parempi kuin ei ollenkaan!

Netti on pullollaan erilaisia resursseja - pelejä ja oppaita kielten opiskeluun, mutta ajattelin poimia tähän mun viisi suosikkia:

 

Duolingo

Hyvin kootut osa-alueet joissa oppii sekä sanastoa että kielioppia, kirjoitusta ja kuuntelua. Motivaatiota lisää mahdollisuus "kilpailla" kaverin kanssa ja Duolingo-pöllön päivittäinen muistutus että edes kerran päivässä keräisi pisteitä. Duolingo on kuitenkin parhaimmillaan juurikin sen helpossa ja fiksusti rakennetussa käytettävyydessä. Ja se on ilmainen.

Duolingo is my absolute favourite when it comes to language learning apps. It is structured in a way that makes it easy to use and doesn't get you frustrated. Offers 9 languages at the moment, but I'm still waiting for that Finnish for my friends! Oh, and the biggest plus - completely free and no sudden "please upgrade to get to the next level" bullshit.

parhaat sovellukset kielten oppimiseen

Lyricstraining

Tää on yks mun uusimmista löydöistä josta mulle vinkkasi eräs argentiinalainen kieltenopiskelija. Ideana on että katsot musiikkivideoita ja täytät puuttuvia sanoja. Mun mielestä suurin hyöty tästä on sen tasoiselle opiskelijalle jolla on peruskielioppi jo hallussa, mutta joka haluaa hioa kuullunymmärtämistä ja sanastoa. Edistyneemmille voi olla vähän hidastempoista, mutta tässäkin on onneksi mahdollista valita eri tasoja. 

This is one of my latest finds that an Argentinian linguistic enthusiast told me about. It's basically a website where you watch music videos and fill in words in the lyrics as you go. I think this is good fun especially because they are actually real music videos and not just some random stuff only put together for educational purposes. Seven different languages available, and you can also pick a music genre!

opi kieliä musiikkivideoista

 

Memrise

Memrise on mulle vielä ihan uusi tuttavuus, mutta innostuin tästä samantien. Todella interaktiivinen ja kivointa on erittäin laaja tarjonta erilaisia "pelejä". Toisaalta, tästä joutuu maksamaan jos haluaa enemmän sisältöä. Mä pyörittelen nyt ensin kyllä kaikki ilmaset tasot läpi. Onneksi silläkin puolella tuntui olevan ihan tarpeeksi tarjontaa. Onko kukaan käyttänyt tätä pidempään, mitä mieltä?

I only found this recently and haven't really properly dived into it yet, but from what I've seen so far it looks like something I could get hooked on. Extremely interactive and loads of languages and different "games" available. Has anyone tried the Premium version? What did you think, is it worth it?

kuinka oppia vieras kieli helposti

 

The Great Language Game

Tämä ei ole suoranaisesti kielten opiskeluun, mutta ihan törkeän koukuttava kielipeli, jossa arvataan mikä kieli ääninäytteessä on kyseessä. Monivalinta on aluksi helppoa kun vaihtoehtoja on vähemmän, mutta mitä pidemmälle etenet sitä enemmän on kieliä joiden väliltä joudut valitsemaan oikean. Itse en ainakaan ihan heti osannut erottaa mandariinikiinaa ja kantoninkiinaa toisistaan. Kuulin tästä ensimmäisen kerran vuosi sitten kielineroystävältäni Liisalta ja vedin sinä iltana samantien kymmenen kierrosta kun tulin pisteahneeksi... Äärimmäisen koukuttava peli...

This super fun game does not necessarily help you with learning one specific language, but it is so much fun that I had to include it here. Basically you hear a short clip of spoken language and you need to guess which language it is. Word of warning, if you like languages even a tiny bit, this will be your next addiction. When my polyglot friend Liisa told me about this last year, I almost spent the whole night trying to beat my own record of 750 points...

 

Babbel

Babbel on periaatteessa maksullinen vaikka sitä pääseekin kokeilemaan ilmaiseksi. Itse oon tällä hetkellä sen verran tiukalla budjetilla että en käytä maksullista versiota, mutta oon aika pitkälti testannut ilmaispuolen niin hyvin kuin mahdollista. Se mistä tykkään Babbelissa on kielioppipuoli ja mahdollisuus oppia kieltä perinteisemmin. Tässä tulee mun mielestä todella selkeästi heti alussa esimerkiksi verbien taivutus, mitä on yleensä vähän tylsä opetella, mutta kuitenkin todella olennainen osa kielten oppimista ja joskus tuntuu että osa pelimäisemmistä sovelluksista käy näitä perusjuttuja vähän hankalammin läpi. 

Babbel has a price tag on it which I haven't paid so my opinion is only based on the free trial version, but I still wanted to add this here because I like the way this language learning tool actually teaches you the verb conjugation and all that boring stuff very clearly in the beginning. For example I myself am that type of a learner that likes to start with the more traditional grammar before I jump into the fun and games part of learning.

was he wise

So as you probably guessed by now, I love learning new languages so I thought it would be a great idea to share some of my favourite websites and applications with you as well.

Have you tried any of the above? And is there some great website or application that I haven't heard of but you could recommend?